Palo mi na pamet da treba da imamo jednu objedinjenu temu o školama i drugim obrazovnim ustanovama.
[Igore, ako već postoji ova ili slična tema - briši ovu nemilosrdno]
Generalno sam mišljenja da su nam beogradske škole (mislim na same objekte, kao i na školska dvorišta) u veoma lošem stanju. Zapravo, rekao bih da nemamo ni jednu za koju može da se kaže da je "reprezentativna". Za glavni grad jedne države, to je prilično poražavajuće - čak bi rekao da je to čak i bitnija tema od toga što nemamo (niti ćemo, kakvi su izgledi, uskoro imati) metro.
Nisam toliko upućen u tematiku, tako da bih zamolio druge forumaše da me informišu da li postoji neki program obnove školskih zgrada? Da nije negde slučajno obnovljena neka škola da pristojno izgleda? Ove koje ja redovno viđam odaju veoma depresivan utisak - čak bi rekao da su neki zatvori koje sam viđao po evropi (u Austriji, recimo) veseliji od nekih (ili svih) naših osnovnih ili srednjih škola.
Fakulteti takođe vape za renoviranjem. Čak mi je poznanik koji studira na ETF-u rekao da su neki studenti na razmeni iz Pakistana bili iznenađeni lošim stanjem tog faksa.
Elem, evo da ne bude da otvaram temu, a nisam postavio ni jednu sliku ili link:
https://www.ntvarena.com/live/index.php ... zonu-video
Na kraju bih samo rekao da nam se crno piše ako gledamo gde i kako (ne)obrazujemo svoju decu. Da stvar bude još gora, obrazovanje nije nikad bila tema na nekim lokalnim ili nacionalnim izborima, a sve se to da rešiti za relativno male pare.