Šta je novo?

Nedavni sadržaj od mateja

 1. M

  Skice...

  Ovaj drugonagrađeni je menjao sa strane dizajn i suviše je komplikovan za izradu. Toliko moderan prednji i zadnji deo neće dobro da stoji na starom tramvaju, a nije toliko prikladno za Beograd. Dakle, mislim da je uži izbor sveden na dva rada! Andrej, već sam ti lestitao a dalje - srećno!:))
 2. M

  Brankov most

  Ime mosta, kao i ulice, dato je po Branku Ćopiću, koji je sa njega skočio 1984. , jer nije mogao da izdrži neke promene koje su se događale u našem društvu. Meni se jako dopada to što sa starobeogradske strane most leži na stubovima Mosta Kralja Aleksandra.
 3. M

  Laki metro

  Pa mnoge autobuske linije mogle bi da budu skraćene do stanica Beovoz, naročito na obodu i u prigrađu. No nisu problem garniture. Ni interval od 1 časa ne može da se obezvedi iako su pojedini polasci skraćeni do Batajnice. Problem je zajednički kolosek sa drugim vozovima, naročito teretnim...
 4. M

  Modernizacija GSP-a

  Kravate su teget, a ne crne kako sam napisao.
 5. M

  Modernizacija GSP-a

  Vozači tramvaja dobili su nove uniforme... Bele košulje i crne kravate. Ne znam koliko se te boje uklapaju=) Interesantno je gledati ih pogotovo kada su zajedno na terminusu:)
 6. M

  Laki metro

  Dovoljno je to što nije planirana okretnica na Keju... Čak i da jeste trebalo bi ti sigurno 10ak minuta duže vožnje nego autobusom danas. Mislim da bi bilo OK da se to grana i da jedan deo ide Bulevarom N. Tesle, pa ispod Zemuna i nadzemno kroz Cara Dušana do Saobraćajne. To bi već bila nekakva...
 7. M

  Gazela

  mislis 706, a ne 606:) Pa, gužva je u 17, 18 časova, u pravcu grada.
 8. M

  Gazela

  U vezi sa Brankovim mostom imaš pravo. Gazelu ipak koristim u smeru ka Beogradu samo pre podne ili rano popodne... Ali tada nema problema iako nekada izgleda zakrčeno kao na ovim slikama.
 9. M

  Gazela

  Ja u psoeldnjih godinu dana mislim da nijednom nisam imao problema sa prelaskom Gazele. Ljudi uvek napumpaju priče. Knap je ali nije katastrofa... To je za grad normalna stvar!
 10. M

  Laki metro

  Ukoliko LRT ima prednost na raskrsnicama, to ga ništa ne razlikuje od tramvaja. Tako je urađeno kod Veterinarskog. Kada tramvaj krene sa stanice zaustavlja se saobraćaj u Bulevaru Oslobođenja. Ipak to nije nezavisnost, već prednost. Nekad mora i da se zaustavi i da ipak sačeka na semaforu.
 11. M

  Laki metro

  Mislim da bismo kraćom metro linijom od planirane LRT dobili veći učinak za iste pare. Proširenja bi bila postepena, a prepravka LRT teška...
 12. M

  Laki metro

  Kapacitet je dovoljan da pokupi putnike sa linije 16 (sa trasom 1B i 65), a od ostalih linija deo putnika. Sve zavisi od toga kako budu organizovane. I LRT je popunjen. Glavne linije i dalje će ići u centar. Na primer, svi putnici iz Zemuna će biti prevoženi autobusima do centra. Linije 84 i 15...
 13. M

  Laki metro

  Od Čukarice do centra bi se 3x presedalo (treći put od Pravnog do Trga). Ali mislim da je rečeno da će se spojiti neke trase što je za tramvaj normalna stvar.
 14. M

  Laki metro

  Нисам сигуран. Прво, чини ми се да на сајту и даље стоји такав план. Имам још неку информацију, али то се лако може проверити.
 15. M

  Laki metro

  Treća šina da, da... extra metro i stari raspali tramvaj za njim:) I još Zeleni venac ostaje u fukciji...
Vrh