Šta je novo?

Obilaznica oko Beograda - [ Autoput ]

Тачно. Све сигнализације за привремена преусмерења су обављена тако као да се нико тиме не бави, без имало мозга. Прошле недеље сам ишао од Младеновца ка БГ, и на оном послењем узвишењу пре спуштања ка аутопуту су радови на санацији оштећења и пар стотина метара се иде једном траком. Постављена је семафорска сигнализација, али о режиму тог семафора изгледа нико не размишља. Пошто је била недеља вече много већи број аутомобила је ишао ка БГ. У том смер, којим сам на жалост и ја ишао, колона је била пар километара које сам прешао за прешао за читавих 50 минута. На семафору у супротном смеру није било уопште колоне. То може само у земљи дебила. Барем да су ставили неко упозорење да људи иду преко Авале, много брже би стигли.
 
Od ostruznickog mosta do petlje orlovaca u smeru ka Nisu je saobracaj zatvoren zbog radova.
Trenutno se radi na skidanju asfalta od mosta do tunela kao i na samoj petlji. Na sledecoj deonici od tunela do tunela samo nesto sitno oko bankina.
Iskreno se nadam da ce ceo potez do resnika da zamene pre otvaranja obilaznice.

Da mozemo da se iskljucimo sa ove teme.
Predlozio bi i trajno brisanje teme.
 
Обилазница око Београда

Од пре Остружничког моста и добар део пута према Орловачкој петљи вози се једним, левим коловозом.
На мосту се још ради.
Слике не покривају цео наведени потез - почињу пре тунела и завршавају се пред окретницом Петлово Брдо.





























 
@KrCan i @blagic u poravu ste, glavna traka se tek posle nadvoznjaka izmesta desno, a na mestu gde sam obelezio ce se voziti paralelno, kao npr. kod Autokomande, gde desna traka sluzi za iskljucivanje i ukljucivanje. Hvala za pojasnjenje!
U subotu 1. sam prosao od 1000 ruza do Ostruznice i trajalo je jako dugo, oko 25 minuta. Razlog je bio sto su kamioni sa gradilista prelazili put i zaustavili su saobracaj, pa dok je kolona kamiona i kola krenula, prodje par minuta. Od Orlovace se vozilo oko 60-70.
Ne znam da li je neko pomenuo, ali od Surcina ne moze da se skrene nigde na ostruznickoj petlji i mora da se vozi pravo do Orlovace.
 
Ревитализација десне цеви тунела Липак. Фарбање зидова (по први пут), мењање асфалта у два слоја.. радове изводи Шумадија пут углавном својом механизацијом и људством, делују добро уиграни.

Ово што видите да је офарбано до пола, биће скорз до краја (плафона) плус црвена линија по средини. Тунел ће добити зауставну траку тј вертикална сигнализација ће бити као у новим цевима. Расвета остаје стара на моју жалост, неки други пут кад претекне пара. Свакако сва стара опрема је у исправном стању. Ово исто ће се радити и у Железнику.
IMG_20221004_113946.jpg
IMG_20221004_092701.jpg
IMG_20221004_124523.jpg
 
Pozdrav svim članovima, da li je moguće doći od petlje Surčin Jug preko obilaznice - kruznog toka kod 1000 ruža do uključenja za Bulevar JNA ka Zemljoradničkoj ulici?
 
Обилазница око Београда

Према аеродрому преко Остружничког моста; ваља пазити на местима где су разделни стубићи оборени или померени (одгурнути и за цео метар) унутар траке јер се може налетети на њих, нарочито ноћу кад се не виде јер су окренути бочно па не одбијају светлост:



Од аеродрома до кружног тока Петлово брдо за 30'; пре моста се саобраћај зауставља јер се две траке сустичу у једну, преко моста се иде 30 км/час уз повремено краће стајање, после моста у просеку 60 км/час, колико је и ограничење.









На мосту се ради, неинтензивно:









Прецртани су путокази за Обреновац, не може се скренути с Обилазнице:













Овде се скида стари асфалт:







Од пре моста довде, близу Орловачке петље, вози се левим коловозом:





Забрањено за теже камионе - као што је онај испред:


 
Poslednja izmena:
"Верујемо да ћемо до краја марта завршити целу обилазницу око Београда, до сектора Ц, односно Бубањ Потока. То ће представљати огромно растерећење за грађане Београда, али и све путнике који иду са севера на југ. Затим идемо на уговарање сектор Ц, односно спајање са Панчевом и великим мостом", рекао је председник.

Вучић: Не прихватамо ни независност ни чланство Косова у УН, уколико буде поскупљења гаса и струје биће разумно, младима по 5.000 динара
 
@Саша
Камиони се искључују ту јер се ту окрећу и враћају назад ка Остружници јер је петља Остружница затворена у смеру ка Орловачи.
 
Vrh