Šta je novo?

Razni projekti

Ta donja slika, to je Beograd na 5 km od Terazija, samo sa boljim drumom. I na manje. Skineš dve trake i eto ti Tošin bunar. Bogme je Bulevar kralja Aleksandra jednim delom veća rupa od ovoga na slici. Dušanovac može ovo da sanja.

I ceo neizgrađeni Beograd koji brani Mitićevu rupu može da sanja da je razvijen, lep i organizovan grad - i taj san će potrajati, mislim, zauvek.
 
Poslednja izmena:
Pošto se vidim vratila praksa ćutke uklanjanja postova bez obrazloženja i obaveštenja, da ponovim:
Niko ovde ne traži skidanje traka. Niti da se razvoj Beograda zaustavlja. Samo ne mislimo svi da treba težiti da Beograd liči na k.... distopijske košnice.
 
Нажалост већ личи по ободима. Ибарска, Зрењанинац, Ледине-Сурчин, пут ка Батаји, а посебно Смедеревац, сви су попут оне слике, само са мање саобраћајних трака. Микс стамбених кућа са двориштима, разних радионица, стоваришта, мањих фабрика, сала за свадбе и новопечених приградских зградуљака уз пратеће непостојање тротоара.
 
Слично је замерка и у Америци, код њих је углавном све осмишљено да се обилази колима, а строго су подељене зоне становања, тржни центри, зоне услужних делатности, па нпр. зубар нема ординацију у стамбеној згради већ или засебан објекат са својим паркингом, или у некој пословној згради, и нема шансе да у низу стамбених кућа буде плац са аутоделовима или продавница сточне хране.
 
Слично је замерка и у Америци, код њих је углавном све осмишљено да се обилази колима, а строго су подељене зоне становања, тржни центри, зоне услужних делатности, па нпр. зубар нема ординацију у стамбеној згради већ или засебан објекат са својим паркингом, или у некој пословној згради, и нема шансе да у низу стамбених кућа буде плац са аутоделовима или продавница сточне хране.
Код њих је разлог за то ниво бирократије који је чак и за нас апсурдан, за тако нешто је потребно типа 6-7 дозвола и папира, много Брамана да се удовољи...
 
Kuka se s vremena na vreme kako je Beograd neizgrađen grad i kako liči na selo, po uređenju, te da je svako ko spomene Z od zelenila, zreo za selo. Ironično, zar ne? Beograd je toliko mnogo zelen, da ima svega 9.55% teritorije pokriveno šumom, a ostale zelene površine zauzimaju 2.8%. Kada je donet prethodni Plan generalne regulacije sistema zelenih površina Beograda 2010. godine, imali smo 17.7% pod zelenilom. I 2010. i 2019. (najnoviji plan) je bilo predviđeno da se površine pod zelenilom udvostruče. Za to vreme se gradski oci se hvale na sva usta kako nikad više vodimo računa o zelenilu i kako nikada više nismo imali pod zelenilom. Ako sve ovo nije zabrinjavajući faktor jako loše izgrađenosti Beograda, onda stvarno...​
 
Čekaj Sole, ti to hoćeš da kažeš da... da... da se površine zelenila u Beogradu smanjuju kroz godine? :oops:
 
Ja se nesto razmisljam da uzmem dvosoban stan na 10-tom spratu,2400 eu m2 traze,zadnji sprat,ok pogled fina terasa,57m2,raspored uzas,jedna spavaca soba,2×3,5m ne bi mis stao u nju,morao bi da ga renoviram skroz,jesi ti kupio,imas neki savet?
Kako da nadjem whats up grupu,video sam da neko spominje?
 
Ako smem da pitam, da li si čuo za sarkazam? I da li si ispratio celokupnu raspravu vezano za post koji si citirao, a koja je i na nekoliko strana unazad?
 
Požeška 156
IMG_20220528_001302.jpg
 
To je krtica koja polaze kablove ili cevi. Na kamionu i masini pise Konvar pa je lako da sam utvrdis sta postavljaju.
Ti bi bio los inspektor kad ne umes da pogledas dokaz sa lica mesta.🤔
 
Poslednja izmena:
Složiću se sa Bulbuldercem, mungos bi trebao da leti da bi se zaokružio blok.
Не може @Спатио, писали смо о томе @Белка и ја, то је приватно власништво. Инвеститор "Платоа Бежанија" је покушао да се договори са власницима, али није вредело, па је морао да мења пројекат.
Иначе Мунгос као технички преглед није више ту, имају нову локацију на Лединама, а овде је само кафић Пауза, прање кола, и од пре пар месеци, чиповање (тјунирање) возила - Е тјунерс Моторспорт Србија.
@Булбулдерац, значи био си ми у крају, ја сам ту на 100 метара од Платоа Бежанија, гледано на доњем цртежу лево од Платоа.

Овако је требало да буде
C004_део који се не гради.jpg
део који се не гради_.jpg
 
Vrh