Šta je novo?

Železnička stanica Novi Beograd

Па ни Вучић не лаже колико лаже овај Весић. Ја не знам што уопште ико и даље преноси његове глупости, Каже:

За годину дана моћи ћете из Новог Сада до Аеродрома „Никола Тесла” да дођете возом за 45 минута. То ће бити могуће и из Ваљева, Ниша

1) Пруга до аеродрома нема теоретске шансе ни пројекат да се заврши за годину дана, а камо ли цела пруга, да не причам о финансијама које још увек нису обезбеђене, а с обзиром да планирају од Руса да узму кредит то је све сад под танким ледом, с обзиром на последња геополитичка превирања.

2) 45 минута од Новог Сада, а такође и Ваљева и Ниша. Чиме? Хајперлупом? :ROFLMAO:

3) Обећан је међудржавни угор са РФ за БГ воз инфру и возна средства до лета 2021, па онда до краја 2021. Ништа није потписано, нити се више ни не прича о томе.

4) Обећао је 11 Ласточки да ће доћи до краја 2021. Не да нису дошле, него ни не постоје још увек пројектоване за нормални колосек.
 
Какав је овај Весић лик, хвали се са четири светиљке и саобраћајним знацима које су поставили, а онда прича бајке о возу за аеродром.
 
Bolje je hvaliti se sa četri bandere nego sa četri izvučene linije u svrhu pešačkog prelaza. :)
 
DJI-0725-2.jpg

DJI-0727-2.jpg
 
Изгледа да на местима где буше пероне за окна лифтова има попречних греда.
 
Vesara mene neodoljivo podseća na večitog portparola železnice Nenada Stanisavljević a. I onaj nema blage veze o čemu priča i šta priča,al važno je da je decenijama neki kohones na železnici.
Какав је овај Весић лик, хвали се са четири светиљке и саобраћајним знацима које су поставили, а онда прича бајке о возу за аеродром.
 
Изгледа ми као да су ширу страну лифта поставили по ширини перона тако да усмеравају људе из лифта дуж перона уместо право на колосек, али их и тако их сузили.
 
Postavili su konstrukciju liftova u središnjem delu. Ova se razlikuje od obodnih jer će jednu konstrukciju deliti dva lifta, zaključujem po tome što su središnji nosači zajednički. Nisam imao vremena za fot.
 
Poslednja izmena:
A mogla je da se projektuje stanica zatvorenog tipa sa svim potrebnim elementima, kakva dolici jednoj stanici drugoj po velicini u gradu, a ne da izgleda kao da je na nekoj najudaljenijoj periferiji grada.
 
Боље не, онда би је градили 50 година, као Прокоп...
 
Pa, mislim da je ekspanzija ove stanice neminovna u buducnosti, ako sa modrnizacijom zeleznice bude sve islo po planu.
 
Oво што праве испод плоче можда делује бедно, али је сасвим довољно за нормално функционисање станице. Оно што је лоше урађено јесу надстрешнице на перонима, промашај по питању естетике, функционалности и одржавања.
 
Ostade autobuska nedovršena....čak ni izbori nisu mogli da poguraju radove, zeznuo ih BAS ozbiljno,ko god ih pita za novu stanicu oni peru ruke i upućuju na Vesaru
 
Vrh