Šta je novo?

Nacionalni stadion

Podržavate li izgradnju Nacionalnog stadiona?

  • 1. Da, apsolutno!

    Glasovi: 137 20,6%
  • 2. Ne! Treba rekonstruisati stadione CZ i PFC

    Glasovi: 158 23,8%
  • 3. Ne! Ima prečih stvari od stadiona

    Glasovi: 345 52,0%
  • 4. Baš me briga! Neka ga Toletu ako ima para

    Glasovi: 24 3,6%

  • Ukupno glasača
    664
Инфантилно је овде једино неприродно претварање Београда у Лос Анђелес или, конкретније, у Дубаи. Овај град има своју традицију, ни најмање није битно шта нека јединка мисли о фудбалу и о 'близанцима' (у контексту поменуте београдске традиције, нисам у стању да схватим такво потцењивање - најбогатије земље не би штеделе милијарде да имају клубове таквог наслеђа, тј. брендове).

А у том Дубаи урбанизму, са градским вожњама од по 40 км, највеће гужве биће управо у Сурчину, Добановцима...

Али добро, ако се ми сложимо да је за државу немогуће да обузда Мутаве, Невоље, Кимије... светла нам је будућност.
 
Sta mislis o tome da se uhapsi 1000 hiljadu huligana i pusti 4 999 000 ljudi da navijaju za klub koji vole?
Мислим да ће од тих 4 999 000 људи мафија, држава, ко год, поново регрутовати дупло више да ваљају дрогу, рекетирају, убијају..
 
I to ce se resiti prebacivanjem u Surcin?

Sta ti je prioritet, resavanje takvih stvari ili saobracajni kolaps na sat vremena svake desete subote?
 
Kada se Delije i Radovci potuku na Trosarini, to se desava jer je stadion u blizini? Kada se preseli u Surcin, samo ce tamo biti problema jer ce i svi navijaci kupiti stanove u Surcinu i nece se susretati po gradskim ulicama? Plus ni saobracajni kolaps nece praviti jer ce svi peske do stadiona?
 
Правиће се већи саобраћајни хаос, а могла би да буду блокирана 3 аутопута... и аеродром:)
 
Оно што се догодило је претварање Београда (Вождовца) у Бронкс са оружаним окршајима банди на сред улице у по бела дана, а томе је претходило ово..
То НИЈЕ традиција Београда.


Народ ове земље потребује да живи нормално у уређеној држави, а не да му се замазују очи крилатицом "хлеба и игара", односно хоће ли неки од фудбалских клубова постићи одређени резултат и остварити већи профит, од кога буџет ове земље неће пуно видети. Пошто резултата одавно нема, иако сиромашна држава улаже новац свих грађана у фудбалске клубове, онда се маса преорјентисала на праћење ријалити програма.
 
Беки, туче су се углавном дешавале на прилазима стадиону на коме се утакмица игра, односно Аутокоманди у случају "Вечитог дербија", но и да се неким чудом сукоб не деси, или игра неки страни клуб са домаћим, полиција затвори Аутокоманду и проласка нема.

Пантограф, је ли оно Вучић обећао проширење аутопута ка северу и северозападу, па са њим заједно без гужвања можете стићи до наци стадиона у Сурчину и уживати у Сурчину у квалитетном фудбалу домаћих клубова и репрезентације.
 
Najnaprednije zemlje sveta imaju visestruko vecu posetu na sportskim dogadjajima nego mi. Problem je mafijaska vlast koja upravlja klubovima, mafijaske uprave - marionete vlasti, navijaci mafijasi, a ne lokacija.

Tuce se desavaju svuda pa i na autoputevima.
 
Мафијашка власт која управља клубовима, мафијашке управе марионете власти и навијачи мафијаши постојали су и у уређенијој СФРЈ, тј. у њеним последњим деценијама, то ће бити све горе док народу не прекипи па или устроји државу како треба или већински напусти ову земљу.

Проблем је и локација, јер не постоји довољан број паркинг места, па зелено острво између смерова у булевару Ослобођења служи као паркинг и бива уништено, нарочито током јесени и зиме, проблем је и звучно и безбедносно загађење итд..
 
Poslednja izmena:
Ljudi, odakle vam ideja da vučete neku paralelu između huliganizma i kriminala u fudbalu sa lokacijom stadiona!? I još kao vrhunac, predlog rešenja je izmestiti stadione izvan grada, pa nek se tamo tuku i ostalo...
Aj i ja onda da povučem paralelu, činjenica je da je Exit skup narkomana sa svih strana sveta, hajde da ga ukinemo ili izmestimo u neku rupu od napuštenog kamenoloma...
 
@Вожд

To bi bio problem i kada bi hiljade gradjana, kao sto bi i trebalo, hrlile ka Narodnom muzeju vikendom, pa bi onda trebali da ga izmestimo van centra? Ili naci druga resenja, podzemne garaze, tunele, metro itd.?
 
@Беки

Ствар је у томе што би онда држава морала да улаже у подземне и надземне паркинге стадиона, а управе и кримоси око клубова да узимају кеш од трансфера, посета, тв права и осталог.

Дешавало се да у ноћи музеја и буде хиљаде грађана, па није забележен нити један инцидент, ни у Народном музеју ни у било ком другом, нити се ико дерњао на сав глас нити тукао са полицијом или другим посетиоцима.
 

SunnyJ


нико не повлачи паралелу, већ је то реално стање да на велики стадион и у најсавршенијем случају долази пуно људи, да је присутно звучно загађење и да се ствара гужва. И без затварања саобраћаја, агресивног понашања, психологије масе, алкохола, дроге, оружја, туча међусобно и са полицијом и сл.
 
Пантограф, је ли оно Вучић обећао проширење аутопута ка северу и северозападу, па са њим заједно без гужвања можете стићи до наци стадиона у Сурчину и уживати у Сурчину у квалитетном фудбалу домаћих клубова и репрезентације.
Predmetni može da obećava šta hoće, ali on se u te stvari ne razume, a loži se kao mlad majmun. Kapacitet jedne trake na autoputu je samo 2.000 vozila na sat. To će se sa Dubaizacijom sve napuniti. Uostalom, u Dubaiju je uobičajen profil 6+6 ili 7+7, a ima i šire, i sve stoji tokom dana. Jedno 60% posetilaca bi prešlo preko Gazele (nije ni blizu sada). Dakle, sa stanovišta funkcionisanja grada, ne postoji lošija lokacija za mesta masovnog okupljanja od Surčina. To važi i za Sajam, ali slava emiru, gleda se Dubai.

Inače, Zvezda je zvanično 35. klub u Evropi, u najvažnijem sportu. Neka me neko podseti, koliko je naših firmi a da su među 35 u Evropi? Sasvim je pogrešan trenutak da se ismeva naš fudbal, a klasični kriminal je tema za tužioca i policiju, i u Surčinu kao i na Topčiderskom brdu.
 
Хајде, хајде, направиће вам колега приврженик најважнијој споредној ствари на свету и железницу до стадиона (и то брзу, 200 на сат), па лепо на Прокоп ;) и хоп, док трепнеш станица Сурчин - наци стадион. :LOL:
Па вољти дубајиском џадом (7х7) , вољти шинама.

Тужно и јесте што нам је "заје***** и транге франге", штоно рече Рахела Ферари на 35. месту (а колико је изнад тога празно до озбиљних клубова) а не привреда и економија, онда не би гладни гледали сите како (се) играју, већ обратно, како је некоћ и било.

И тужиоца и полицију криминал исмева, а фудбал експлоатише, то је мало проблем.
 
E, da vidiš da je i tih 200 km/h kod nas zbog Emirata - toliko će ići i voz Dubai - Abu Dabi...
 
Е ако је због стадиона и навијача, нека направе 200 на сат до Сурчина. Ја сам за.;)

Ево чему служе најуспешнији српски клубови..



За пуњење. 🤣

А колико је из буџета уложено у њих?
Колико је државних, односно домаћих фирми спонзорисало клубове?
Колико је страних компанија међудржавним уговорима обавезано да им помаже?
За колико пара су продали играче у последњих 30 година? Колико је од тога легло у буџет на име пореза?


Намеће се мање битно али извесно питање, ди су наши новци?
 
Poslednja izmena:
Е ако је због стадиона и навијача, нека направе 200 на сат до Сурчина. Ја сам за.;)

Ево чему служе најуспешнији српски клубови..



За пуњење. 🤣

А колико је из буџета уложено у њих?
Колико је државних, односно домаћих фирми спонзорисало клубове?
Колико је страних компанија међудржавним уговорима обавезано да им помаже?
За колико пара су продали играче у последњих 30 година? Колико је од тога легло у буџет на име пореза?


Намеће се мање битно али извесно питање, ди су наши новци?


Све то што се улаже у Звезду и партизан од стране државе и разних компанија је апсолутно пресмешно за европске оквире, видим поставио си снимак са утакмице Звезда -Бајерн
по страници Трансфермаркт тренутна тржишна вредност играча који имају уговор са Звездом је 50 милиона евра,
а вредност фудбалера Бајерна 815 милион евра,
Звезда је реновирала Маракану за неких 10 милиона евра или мање, док је Бајерн откупио све деонице и сада је власник 100% новог стадиона Алианс Арена који је коштао 340 милиона евра,
Бајерн је прошле сезоне добио 105 милиона евра од ТВ права, а Звезда 80.000 евра...
 
О томе и говорим. Нити су Бајерн и Звезда (данас) за поређење нити Србија и Немачка.

Више бих волео да је ту какав спортски центар, где би се деца из околних школа и насеља могла, или још боље морала бавити пливањем, атлетиком, гимнастиком, дакле базичним спортовима као делом физичког васпитања, а наравно и осталим спортовима по жељи. Због њиховог здравља. И физичког и психичког. Не да би се продали у иностранство, већ да би здраво одрастали.

И на месту Звездиног и Партизановог и месту других стадиона по граду, уместо да иду на њих и постају навијачи, хулигани, криминалци.

Што се тиче спортских клубова, то су практично државна предузећа у која се улаже, а која немају резултате. Дакле решење је приватизација.
 
Poslednja izmena:
У оквиру комплекса Маракане постоји и хала за друге спортове одбојку, рукомет, борилачке спортове...у којој сам и ја тренирао некада, а на стадиону постоји и стаза за базичне спортове, то јест атлетику, ту треба уложити још пара, а не срушити и преселити стадион у Сурчин, а на месту стадиона градити станове од 4.000 евра квадрат за скоројевиће.
 
Знам, тренирао сам и ја и то врло успешно, у СД базични спорт у ЈСД колективни и у оба је императив био резултат и то ради пара, успеха и продаје, што сам ја и имао, али сам се на крају ипак преорјентисао на науку,
говорим нечем другом, о томе да би се сва деца морала бавити базичним спортовима у циљу здравог развоја, без разлике. Нешто као физичко, само на вишем нивоу, са стручним кадром итд.

Не да имућнији родитељи плаћају деци тренинге у клубовима, него држава да обезбеди и примора све, будући да нове генерације другачије одрастају, мислим да би реакција институција била нужна.
 
Vrh