Šta je novo?

Hoteli Beograda

Smešten na Dorćolu, u prestižnoj gradskoj četvrti, u srcu svih dešavanja, na samo par minuta hoda od Narodnog pozorišta, Knez Mihailove ulice, Narodnog muzeja, Botaničke bašte Jevremovac, boemske četvrti Skadarlija i Kalemegdana.

Niti je Dorćol, niti je na par minuta hoda od Narodnog pozorišta (Google kaže da je 13-15 minuta hoda). :)
 
Niti je Dorćol, niti je na par minuta hoda od Narodnog pozorišta (Google kaže da je 13-15 minuta hoda). :)
D5EE8F6A-6E61-414B-9727-CAB3512649EF.jpeg
 
Негде сам читао да је оригинални Дорћол био од Дунава до Дупровачке/Краља Петра.
 
само је плаво Дорћол. од Француске до Панчевца (уз Деспота Стефана) су Вилине воде, а зелено је Стари град
Autor teksta je u pravu. Samo roze je problematicno. Iako su se i oni osecali Dorcolcima jos pre rata. Zeleno i plavo oduvek Dorcol i tako se osecaju. Nekad davno od Dusanove na gore Zerek.” Stari grad “ nista ne znaci i niko tako ne govori. Sve od Vasine do Dunava je Dorcol.
 
Мало је овде Зерек, тј. тзв. горњи Дорћол проширен преко Француске до булевара Деспота Стефана. Мислим да је мало спорно и што су део луке припојили тзв. доњем Дорћолу, мислим да би ту граница требала да буде дуж Дунавске до старе електране.
 
Đilkoši iz Prezidenta za ovaj mafijaški luksuz naplaćuju $300 za noć. Utisak bi mogli da poprave samo uramljeni zlatni kalašnjikovi na zidovima u kombinaciji sa prilagodjenim pop art posterima
 

Prilozi

  • 125.JPG
    125.JPG
    223 KB · Pregleda: 218
Никада се нисам заносио идејама о рушењу заоставштине снс-а и њихових инвеститора, јер је све то углавном непрактично. Али ако нешто мора да оде, то је овај президент палас хотел чије отварање је ништа више него ругање правној држави и њеним законима, Дорћолу, архитектури и естетици. Имитација барока у ружном парижанка стил солитеру, од чега су три или четири спрата нелегални, изгледа нереално, буквално на нивоу онога што је извесни наркоман и власник ТВ пинк саградио за свој ријалити.
 
Aха, бивша уметничка ливница Пластика. Штета што је изгубила уметничку функцију, фасада је пристојно сређена. Нисам знао да је ту сада хотел.
 
Штета што је бели ПВЦ, тамнији би боље стајао.
 
Vrh