Na A se postavljaju zidovi, C zavrsavaju ab konstrukciju, dok je D dosla do prizemlja.
Ovo za dinamiku otplate jeste čudno.Mom prijatelju je stigao u oktobru, a rečeno mu je da se oko Nove godine očekuje i treća rata. On je kupac stana u lameli A, a betonska konstrukcija te lamele je praktično već završena, treći sprat je završen još u oktobru. Po ugovoru druga rata se plaća nakon završetka trećeg sprata, a treća rata nakon što se završi betonska konstrukcija cele lamele. Kupci u lamelama E, F, G i H će se verovatno načekati za ova plaćanja jer je njihova izgradnja još uvek u fazi garaža koliko vidim.
Malo mi je čudno što se ti računi ne šalju sinhronizovano, tj kada ceo kompleks stigne do trećeg sprata, a ne pojedinačna lamela. Doduše ovo nije kompleks zatvorenog tipa, kondominijum kao Voždove kapije na primer, ali opet je u pitanju kompleks zgrada, jedna celina.
Ovo za dinamiku otplate jeste čudno.
Ja konkretno garažno mesto plaćam na rate po istoj dinamici,platio sam već uveliko 3. ratu,verovatno će uskoro i 4. (Lamela B)
Skrenuo sam pažnju investitoru da to nije u redu jer vlasnici u lamelama E,F,G,H nisu još ni drugu ratu platili, odgovorili su mi da će lamele A,B i C biti pre useljive zbog dinamike radova.
Nisam siguran da li je to moguće?
Nije mi realno da se izda upotrebna dozvola za svaku lamelu posebno.Verovatno je moguće.
U tom slučaju bi zbog kreditnih kupaca na 80% izgrađenosti procenitelj banke izašao samo za te lamele mada mi ima više smisla da izađe kad su sve lamele (osim poslovne zgrade) na 80%.
Razumem da ne mogu tačno da procene dinamiku radova, ali nije sve jedno da li u ovoj godini plaćate jednu ili tri rate.
Na razgovoru su rekli da se sve gradi odjednom, ali nisu pominjali da će dinamika gradnje i plaćanja biti različita po lamelama.
Rok završetka izgradnje je svima isti pa možda da u slučaju kašnjenja ne bi svima plaćali penale su se odlučili za ovakvu dinamiku ili je izvođaču lakše da na ovakav način organizuje gradnju.
Za upotrebnu dozvolu postoji rok od godinu dana da se ishoduje, ali nekad to traje i duže. Ne znam kako je ovde, ali inače jeste praksa da se različite lamele ne useljuju u isto vreme.Nije mi realno da se izda upotrebna dozvola za svaku lamelu posebno.
U prevodu kljuceve dobijaju svi u isto vreme.
Posto je jedna gradjevinska dozvola, bice i jedna upotrebna dozvola.Nije mi realno da se izda upotrebna dozvola za svaku lamelu posebno.
U prevodu kljuceve dobijaju svi u isto vreme.
Ne ukljucuje garazno mesto.Ocigledno je da agent koji je postavljao oglas, nije potrosio vise od 2 minuta da sazna nesto vise o projektu jer i ostatak teksta pun fakticki netacnih izjava.
Inace, navedena cena ukljucuje i garazno mesto, pa to po kvadratu ispadne oko ~2600 za stan.
Uz stan se prodaje i garažno mesto u zgradi.
Bas zbog cene i mislim da se prodaje zajedno. S obzirom da se prodaje stan, znaci da je vec “otplacen” u celosti. Imajuci u vidu da je investitor naveliko reklamirao popust za avansno placanje, vrlo verovatno da je niza cena m2 od one sa sajta. Ili je stan dobijen kao neka kompenzacija.Jedino zbog čega mislim da se prodaje odvojeno je cena. Ako se ne varam, ~150.000 za stan i garažno mesto je skoro ista, ako ne i povoljnija cena nego da je kupljen direktno od Nove Vizantije.
Ne piše daje u cenu uključeno garažno mesto već "Uz stan se prodaje i garažno mesto u zgradi"Uglavnom pise da je u cenu ukljuceno i garazno mesto, a ne da se uz stan prodaje i garazno mesto. Mogli su naravno da bolje definisu, ali bio bih spreman da se kladim da je cena samo za stan![]()
Pa da, ja kazem da kad je ukljuceno mesto da uglavnom pise da je ukljuceno, a ne da se prodaje uz stan. A u ovom slucaju pise da se prodaje uz stan, sto mi govori da nije ukljuceno u cenu, sto sam inicijalno i rekao.Ne piše daje u cenu uključeno garažno mesto već "Uz stan se prodaje i garažno mesto u zgradi"
Dobar dan, da li je možda neko od članova grupe kupio isti stan. Molila bih da podeli skicu da vidimo gde se stan tačno nalazi, koja je orjentacija, dodane informacije bi nam znacile. Hvala puno na pomoćiAko je to ovaj oglas: https://www.halooglasi.com/nekretni...osarina---kruzni-put-vozdovacki/5425646443882, i meni se čini da se garažno mesto prodaje zasebno. Mada tekst je dvosmislen:
Jedino zbog čega mislim da se prodaje odvojeno je cena. Ako se ne varam, ~150.000 za stan i garažno mesto je skoro ista, ako ne i povoljnija cena nego da je kupljen direktno od Nove Vizantije.
Ali opet, dosta je "lukavo" sastavljen oglas, nije naglašeno da li je u cenu uključen PDV, itd.