Šta je novo?

Nemanjin grad [Stambeno poslovni kompleks]

Raspitivao sam se o tome u martu ove godine, kad sam bio na razgovoru. Iz prodaje su mi rekli da ne znaju sta ce biti, niti da biraju kome prodaju.

Malopre sam prosao pored i video da su poceli da postavljaju opeku na lamelu A. Iskreno, ne razumem se previse u tu tematiku, ali sam uspeo da vidim da koriste Zorka Opeka. Nasao sam i ovaj tekst koji hvali njihov proizvod: https://www.gradnja.rs/zorka-opeka-klimabloc-25-aku-zvucna-izolacija/

Naravno, mozda to treba uzeti sa rezervom, jer postoji sansa da je reklama ili sponzorisan sadrzaj. U svakom slucaju, deluje da je u skladu sa materijalizacijom iz planova.

Deluje da rade ok pa će valjda i materijali biti u skladu sa planiranim.
Uvek ima ljudi na gradilištu (čak i nedeljom). Jedino što lamele ka Stepi idu sporije.

Gradiliste je poprilicno cisto i uredno, rekao bih.

Na A se postavljaju zidovi, C zavrsavaju ab konstrukciju, dok je D dosla do prizemlja. Za E, F, G i H ne vidim dokle su stigli, nisam prilazio. Poslovna lamela nije ni zapoceta jer je tu jedan od ulaza za kamione. Mislim da rade redom, pa zbog toga lamele do Stepe deluju da idu sporije.

Mom prijatelju je stigao u oktobru, a rečeno mu je da se oko Nove godine očekuje i treća rata. On je kupac stana u lameli A, a betonska konstrukcija te lamele je praktično već završena, treći sprat je završen još u oktobru. Po ugovoru druga rata se plaća nakon završetka trećeg sprata, a treća rata nakon što se završi betonska konstrukcija cele lamele. Kupci u lamelama E, F, G i H će se verovatno načekati za ova plaćanja jer je njihova izgradnja još uvek u fazi garaža koliko vidim.

Malo mi je čudno što se ti računi ne šalju sinhronizovano, tj kada ceo kompleks stigne do trećeg sprata, a ne pojedinačna lamela. Doduše ovo nije kompleks zatvorenog tipa, kondominijum kao Voždove kapije na primer, ali opet je u pitanju kompleks zgrada, jedna celina.

Vrh