Na jednom od foruma posvecenom gradskom prevozu....naveden je i datum 06.12.2025...ne bih pisao o tome da sam administrator te grupe to nije napisao..naveo je da ce radnim danom ici 6 vozila,a vikendom 5...ako on laže,lažem i ja....Na sajtu SJP i dalje ćute. Odakle uopšte vest o uvođenju osmice na relaciji Omladinski Stadion-Banjica ? Ja sam pronašao samo Šapićevu izjavu od pre 4 meseca bez ikakvih rokova, i od onda ništa.
Ni ja ne kažem da je preko potrebna. Samo kažem da pre dodavanja bilo kakvih linija treba da se reše veći problemi, koje gradska vlast nema nameru da reši. Ovo uvođenje linije 8 meni deluje kao zamazivanje očiju, ljudima koji godinama nisu ušli u tramvaj, da se nešto radi po pitanju javnog prevoza.Ne znam, po mom mišljenju je nepotrebna jer se 90% poklapa sa 14. Ok, možda je nezgodno pojačati 14 jer su na Bulevaru od Vuka do Ustaničke četiri linije, ali i ova "osmica" će da bude četvrta linija od Slavije do Trošarine. Ne znam, biće da mi nešto promiče.
8 se onda rezerviše za buduće produženje do Rospi Ćuprije, pošto su 3 i 12 već dovoljno dugačke.Drugo, šta će biti kada jednog dana (ne interesuju me priče kako se nikada neće desiti) da linija 3 ponovo krene da vozi (pa bilo to samo Topčidera), a znamo da se okretala kod Omladinskog stadiona?
Takođe 14 nema nikakvog smisla jer kruži gradom do Banjice i sa 50 se stiže duplo brže i onda će svako pre da se gura do čepa u 50, nego da se vozila sa 14 još dodatnih pola sata.Ni ja ne kažem da je preko potrebna. Samo kažem da pre dodavanja bilo kakvih linija treba da se reše veći problemi, koje gradska vlast nema nameru da reši. Ovo uvođenje linije 8 meni deluje kao zamazivanje očiju, ljudima koji godinama nisu ušli u tramvaj, da se nešto radi po pitanju javnog prevoza.
Moje lično mišljenje kao nekoga ko stalno putuje baš od Vuka do Voždovca je da linija 14 nema nikakvog smisla, i da bi pojačavanje 10, uz možda žutu traku u Beogradskoj, i optimizacija presedanja kod Pravnog bilo bolje rešenje. Iz mog iskustva putovanje sa Voždovca izgleda tako da staneš na stanicu pa ako 14 dođe, super. Međutim pošto nikad ne dođe, ti uđeš u prvo što naiđe i svakako presedaš kod Pravnog.
Prosto gledaj celu liniju, sa Ustaničke potpuno besmislena i ja je evo nisam koristio 3 puta u životu ciljano.Obzirom da je veza Ustaničke i Banjice jedina bitna stvar na trasi.
Prosto gledaj celu liniju, sa Ustaničke potpuno besmislena i ja je evo nisam koristio 3 puta u životu ciljano.
Sad je izgubila realno smisao, a pre su je koristili svi živi do Ušća i ja sam bio jedan od retkih koji je pre išao na 17, ma da mi je baš pre neki dan pala ideja da sa Konjarnika odem na Ustaničku i 7 do Ušća jer 17 nije bilo nigde, ali sam se razočarao kad sam se setio da više ne ide tu.Ja recimo nijednom nisam 7 koristio ciljano od Ustaničke. Znači linija je potpuno besmislena.
Da li stvarno misliš da neko o tome misli? Oni su lupili liniju, verovatno razmišljaju da će dobiti koji politički poen.8 se onda rezerviše za buduće produženje do Rospi Ćuprije, pošto su 3 i 12 već dovoljno dugačke.