Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

НЕ могу да схватим да нису макар према Савској могли да затворе блокове и некако направе постепени прелаз ка старом граду... ако су хтели да их отворе могли су ка бочној страни... Имали би један булевар који би могао бити и за шетњу са фронтом радњи... а чак би и они добили и веће квадратуре... Очигледно је да ове пројекте ради неко у иностранству ко апсолутно нема појма где се налази то што пројектује и у каквом је односу са остатком града.. него замишља да је као када градиш у Абу Дабиј у сред пустиње...

Пилићарски пројекат без икаквог плана и визије осим натрпавања локала. А Савска је могла да живне пешачки са локалима дуж улице.

Kafeterija na Savskoj

IMG_6659.jpeg
IMG_6657.jpeg
IMG_6658.jpeg

Ako je privremeno, da se olakša trenutna saobraćajna situacija uz Savu, mogu čak i da prihvatim možda.
Znajući kako stvari funkcionišu kod nas, bojim se da ovo ne ostane tu i na srednji, a kamoli dugi rok.

Ako je privremeno, da se olakša trenutna saobraćajna situacija uz Savu, mogu čak i da prihvatim možda.
Znajući kako stvari funkcionišu kod nas, bojim se da ovo ne ostane tu i na srednji, a kamoli dugi rok.

Ovo je za stalno po zvaničnim planovima BnV, tako da se ne nadajte da će ukloniti.

Ovo je baš lep pogled i dobra je orjentacija stana. Meni prosto bude žao ljudi koji već od 10 sati ujutru nemaju nikakvog sunca.

Park izgleda ovako jer je podaščan zbog zimske bajke, inače je manje više ok, svakako ima mesta za poboljšanje.

Što se parkiranja u Luke Ćelovića Trebinjca tiče, očigledno je ovako ostalo jer je taj deo još u radovima. Lično mislim da parkiranje i treba da bude koso i da biciklistička staza treba da bude fizički odvojena od ulice.
Više je razloga zašto je ovakav način bolji, praktični su da ovako može da stane više vozila, a bezbedonosni da je ovako projektovana biciklistička staza jedna klopka i veliki rizik za bicikliste.

Znači, odustalo se od ukidanja kosog parkiranja ovde? Kola su i dalje nasred biciklističke staze..
Ne. Inače idem i ja ispred skupštine da dignem šator. Da preduhitrim pogibiju nekog deteta.

Što se parkiranja u Luke Ćelovića Trebinjca tiče, očigledno je ovako ostalo jer je taj deo još u radovima. Lično mislim da parkiranje i treba da bude koso i da biciklistička staza treba da bude fizički odvojena od ulice.
Više je razloga zašto je ovakav način bolji, praktični su da ovako može da stane više vozila, a bezbedonosni da je ovako projektovana biciklistička staza jedna klopka i veliki rizik za bicikliste.

Jedan deo ulica vožda Đorđa Stratimirovića i Luke Ćelovića Trebinjca je i dalje formalno gradilište, to pokazuju čak i saobraćajni znaci. Zabranjeno je skretanje na mnogim mestima osim za vozila gradilišta. Još uvek zbog toga policija ni ne zalazi da zavodi saobraćajni red, niti su zonirana parking mesta. Pre par dana su stavili crveno-bele barijere u Savsku, kod Višeg suda, da bi sprečili parkiranje tamo (non stop su i tamo vozila bila parkirana u levoj traci ka Savskom trgu). Danas je jedna, slobodno možemo reći bu****, parkirala na sam ulaz u garažu u Kings/Queens Park. Sa otvaranjem Zimske bajke, tamo negde posle katoličkog Božića, kad bude najveća gužva, predviđam i oružane sukobe zbog parkinga, mislim da mnogi nisu svesni da su zgrade na gradilištu zapravo useljene :)

Nadam se da će uskoro da se uvede red u ovaj deo, ako ništa drugo ono zbog škole. Inače, što se nove škole tiče, od nje nema ništa ovog polugodišta. Ja sam iskreno skeptičan da će je i otvoriti ove školske godine. Što je fantastično s obzirom da deca koja idu u staru zgradu te škole imaju raspored prilagođen novoj zgradi. Dosta odeljenja ima časove od 7:15 ujutru, ustaju deca sa pekarima. Šta čovek može i drugo da očekuje... Na Galeriji i dalje stoje reklame, otvaranje škole u 2025. godini.

Ovo je baš lep pogled i dobra je orjentacija stana. Meni prosto bude žao ljudi koji već od 10 sati ujutru nemaju nikakvog sunca.

Džaba pogled kad nemaš vodu i kad iz stana ispod trešti muzika ceo dan.

Park izgleda ovako jer je podaščan zbog zimske bajke, inače je manje više ok, svakako ima mesta za poboljšanje.

Park jeste pristojan. Mogao bi biti veći, maštam da se Nikolaja Kravcova stavi ispod zemlje i da se park produži i sa suprotne strane, do zgrada Sole i Scala.

Nikolaja Kravcova izvesno neće biti pod zemljom.

Ne znam konkretno koji je problem sa vodom u tim višim zgradama, ali treštanje muzike iz stana ispod je pitanje za komunalce i nema veze sa zgradom. Šteta što sad ne može da se lupa u cevi od radijatora kao nekad.

Veliki problem konkretno tog dela je što dosta ljudi koji ne žive tu dolazi zbog posla ili nekih obaveza.
Sama Palata pravde generiše preko siguno preko hiljadu vozila u toku dana + zbog njih su rezervisana mesta u Miloša Pocerca i Aleksandra Kostića tako da konkurencija za slobodno mesto baš raste.
Vikendom se najbolje vidi pravo stanje kad su većinom samo stanari tu.

Što se biciklističke staze onako zamišljene tiče, slobodno mogu i da je ukinu, ja svoje dete sigurno neću pustiti da pored fizički odvojenog trotoara vozi bicikl uz retrovizore parkiranih auta.
I ovde ne pričam o pravilima, već o činjenici da ljudi ne gledaju u retrovizor i da se uključuju u saobraćaj sa nikakvom pažnjom i obzirom prema biciklistima.

Ne vide ni pešake, a kamoli bicikliste. za to treba navika, posebno za skretanje udesno da se pogleda preko ramena na stazu kada je ima

Park jeste pristojan. Mogao bi biti veći, maštam da se Nikolaja Kravcova stavi ispod zemlje i da se park produži i sa suprotne strane, do zgrada Sole i Scala.
Iskreno glavno pitanje je zašto sa druge strane ka BW Sole, Libera i Eterna stoji radničko naselje na mestu gde bi trebalo da bude park. Tu je predviđen drugi deo ovog parka, koji bi trebalo po renderima da ima više zelenila, ali sada zvrji prašnjava rupa gde parkiraju vozila radnici. Toliko zemljišta su dobili džabe, zašto ne pomere sve to dalje ka sajmu? Ah da, cilj im je da spucaju kvadrate, izgradili su infrastrukture taman toliko da odaje utisak urbanizma, a sa svakom zgradom je sve manje zelenila.
1764326939741.png

3 meseca okupiraju jedini park, jedina zelena površina je ostala kod Magnolije (a i tu su podigli kamp zbog gradnje Bristol Residence i jednog dana će tu doći vrtić) i onaj travnjak kod Galerije koji je takođe namenjen za višespratnicu a i tu okupiraju kad im je potreban promo štand. Svakom novom zgradom oduzmu parče zelenila koje su koristili na renderima da bi prodali stanove.

Iskreno glavno pitanje je zašto sa druge strane ka BW Sole, Libera i Eterna stoji radničko naselje na mestu gde bi trebalo da bude park. Tu je predviđen drugi deo ovog parka, koji bi trebalo po renderima da ima više zelenila, ali sada zvrji prašnjava rupa gde parkiraju vozila radnici. Toliko zemljišta su dobili džabe, zašto ne pomere sve to dalje ka sajmu? Ah da, cilj im je da spucaju kvadrate, izgradili su infrastrukture taman toliko da odaje utisak urbanizma, a sa svakom zgradom je sve manje zelenila.
Pogledajte prilog 259510

3 meseca okupiraju jedini park, jedina zelena površina je ostala kod Magnolije (a i tu su podigli kamp zbog gradnje Bristol Residence i jednog dana će tu doći vrtić) i onaj travnjak kod Galerije koji je takođe namenjen za višespratnicu a i tu okupiraju kad im je potreban promo štand. Svakom novom zgradom oduzmu parče zelenila koje su koristili na renderima da bi prodali stanove.
Ma šta se brineš za zelenilo-staviće još po par onih saksija od pola kubika i sve ok.. Ima nešto zeleno.

Pogledajte prilog 259510

Tu se planira podzemna garaža tako da računaj da će to isto biti neki kvazi park jer prosto neće moći da raste ozbiljnije veće drveće, na onim renderima su prikazivali neku veliku travnatu zelenu površinu dok bi drveće bilo praktično ovo postojeće uz ulicu.

Vrh