Ovo je biznis, nema tu volim te ne volim te.
Oni ovde nastupaju kao biznismeni, kada su videli da imaju šanse da kupe NIS jeftino, onda su izlobirali i uspeli.
Moram da kažem da su dobro radili, uložili su u renovirane rafinerije i celog sistema, napravili moderno preduzeće, malo su nas zakinuli za rudnu rentu, ali to je biznis.
Iluzorno je očekivati da će da nam ga poklone i da nam vrate kompaniju. Ništa ih ne košta i da ostave da propadne. Naša greška je što nemamo alternetivu.
Ja se ovde ne ljutim na njih.
Inače ih ne volim (ali i ne mrzim). I želim da izgube rat (tj da ne pobede).Tu sam konvertit, bio sam veliki rusofil dok se nisam razočarao što nam nisu pomogli oko Kosova. Kažu nisu mogli, pijanica je bio tada glavni. Ali, nije bitno. Bio sam poslovno u Rusiju nekoliko godina posle preuzimanja vlasti od strane Putina. Videlo se da im ide, dobro, da napreduju, da je haos prevaziđen. Iznanenadio sam se što građani ne poznaju Srbiju, morali smo se predstavljati i pričati od našoj državi i narodu. Nekako sam smatrao da to treba da znaju. To je bio drugo razočarenje, a napad na Ukrajinu je posednje.
Ali, kao što rekoh situacija oko NIS-a je biznis, i oni tu slede svoje interese. Na nama je da se izvučemo.