Šta je novo?

NIS - Naftna industrija Srbije

Ako prestane plaćanje od ponedeljka, racunajmo da NIS neće imati prihode a samo za isplatu zarada i doprinosa za 13.000 radnika mesečno je potrebno verovatno 25 miliona evra.
Meni sve ovo ukazuje da ga niko sem nas neće uzeti.

Ne razumem tu mrznju prema rusima ni ljubav prema Zapadu. Ja bih recimo voleo da rusi pobede u Ukrajini odnosno da ze rat završi povoljno po njih. Ali kad je NIS u pitanju mislim da ne smemo da dozvolimo nikome da ga uzme i da moramo to mi da uradimo.
Nema razloga da ih mrzimo, nisu nas bombardovali oni iako tada nisu bili previše korektni.
Što se cene tice takve su sada prilike. I oni kad su kupovali videli su da sa naše strane imaju dva idiota ali nisu mnogo brinuli o našem narodu nego su to iskoristili i NIS kupili za sitne pare.

NIS u trenutku prodaje nije vredeo pišljivog boba. Niti je mogla da proizvodi savremene derivate. Kompanija koja je 20godina unazad dotirana iz budžeta jer je pravila minus. A znamo ko je i upropastio kompaniju.
Briga me i za Ruse i za Amerikance.
Naš problem smo mi. Ovo je nacija tupsona koja dozvoljava istoj ekipi da ih 2x nasanka sa sankcijama u 30 godina. Mada prošli put nam sankcije nisu bile dovoljne.
Zašto nismo pre 3 godine počeli da pravimo svoju rafineriju? Koštala bi u paru isti iznos kao glupave rafale što smo kupili. Šta je važnije rafinerija ili rafali?
Šta fali malo konkurencije u proizvodnji derivata?

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
NIS u trenutku prodaje nije vredeo pišljivog boba. Niti je mogla da proizvodi savremene derivate. Kompanija koja je 20godina unazad dotirana iz budžeta jer je pravila minus. A znamo ko je i upropastio kompaniju.
Briga me i za Ruse i za Amerikance.
Naš problem smo mi. Ovo je nacija tupsona koja dozvoljava istoj ekipi da ih 2x nasanka sa sankcijama u 30 godina. Mada prošli put nam sankcije nisu bile dovoljne.
Zašto nismo pre 3 godine počeli da pravimo svoju rafineriju? Koštala bi u paru isti iznos kao glupave rafale što smo kupili. Šta je važnije rafinerija ili rafali?
Šta fali malo konkurencije u proizvodnji derivata?
Što se tiče NIS-a iznosis poluistine. NIS nikad nije dotiran iz budžeta već je iz NIS-a otiman novac sa plate, penzije, otpisivani dugovi drugim državnim preduzećima i ustanovama. Tacno je samo da rafinerije nisu bile savremene ali ih je bilo dve a sada jedna. NIS ne može da posluje negativno. Rusi ga pustose i opet je u plusu.
A to sto nije vredeo " pisljiva boba" je tvrdnja zasnovana na činjenicama?
Procena ovlašćene kuće je bila da bez izvora nafte vredi 2,2 milijarde dolara.

Vrh