Šta je novo?

Izbori 2025

E vidis, mene mnogo nervira to generalizovanje.

Ima nas starijih koji smo izlazili na sve pozive na ulicu i zato nemojte sve starije da stavljate u isti kos.

Podrzavamo studente, ali ih takodje i ne pitamo gde su oni bili prethodnih 13 godina jer sada treba da smo svi jedno i nikakve podele nam ne trebaju.

A podele mnogi prave, neki nesvesno, a neki namerno. Zato hajde da zaboravimo sta je bilo i sta se desavalo poslednjih 30 godina, da prvo skinemo ova govna, pa cemo se posle vec posvadjati oko tih stvari iz proslosti.

ALI PRVO DA SKINEMO GOVNA SA VLASTI!
Ma ne generalizujem nego nisam najzadovoljniji. Izlazio sam i ja i moji, mlađi, stariji. Zato moraju izbori, mora se hvatati za nešto konkretno. Važno je da se tenzije održavaju, nije lako. Iskreno se nadam da će izborima ozbiljno pristupiti u svim onim segmentima što smo više puta pominjali.

@Beki ja mislim da kada sam ja pisao ovo sto ti pises sada da sam proglasavan da mracim.

Zato se trudim da ne iznosim previse svoje licno misljenje, a mislim da je Ana Mihajlovski pre par dana u privatnom razgovoru to rekla, pa je neko taj razgovor pustio.

Mislim da mnogi mi stariji od studenata vidimo da ovo nije najbolji nacin borbe, ali jbg, njih je vise i oni su vodje ovih protesta.

Mogu sada da zamracim za medalju i kazem sve sto mislim, ali odrasli smo ljudi, svako ima svoje misljenje.

Ukratko - narod je glup, pasivan, neutralan...
Не знам докле ће то да траје, али ова власт је видела да ништа нисмо урадили за ових годину дана, а оно што смо урадили летос је било јадно. Чекали смо да се врате људи са одмора само да бисмо опет дочекали исто оно што је кренуло у старту зимус прошле године као и ове године. Уместо да се угледамо на Непал или на Мексико, ми трошимо време на говоре и шетње од којих нема никакве користи. У међувремену, власт је потајно предала Винчу и читав Лепенски Вир стар 12.000 година нацистима који су нас убили у три рата, и растурили нам државу трипут заредом, од тога двапут Југославију.

Док ми трошимо енергију на ове демонстрације од којих немамо никакву корист, власт наставља да ради на сатирању српске историје. Док кренемо радикално или док ми дочекамо те кобајаги изборе 2027. године, од државе неће остати ништа, а циљ им је да све урнишу и населе мигранте и којекакве нације да би српство нестало. Бојим се да ће се обестинити Креманско пророчанство Тарабића ако ово допустимо да иде својим током. Време је да се окрене нови лист и да се пошаље књига студентима о Тарабићима и свему о ономе што су пророковали да виде шта ће бити ако се настави овим темпом. Само нас светско чудо може спасти, и ништа више, а ја се надам да ће се то десити ускоро, јер се овако више не може.

И веће цивилизације и народи су нестајали.

Ја се нервирам сад већ деценијама а заправо нема потребе. Сасвим је логично да друштво које нестаје не може да скапира зашто је на том курсу и шта треба да уради да би скренуло са истог.

Српске државности и суверености нема већ 90 година а ево и данас се нешто копрцамо. Значи да је било доста супстанце за растворити, распродати или уништити.

Нека настави неко са бољим картама, није смак света.

Tiha voda breg roni..
Srbi nisu spremni za oružani sukob.. a i ko bi preuzeo legitimitet ako bi upali u skupštinu sad..? Kao i pre 25 godina i sad su potrebni izbori ili barem njihovo raspisivanje kao motiv za upad..
Navijači (huligani) nisu među nama tako da obični građani nemaju tu crtu agresivnosti u sebi kao što je imaju njegovi batinaši uključujući i policiju.
Mora se čekati i ne zaboravljati..
Pre 25 godina Miloševića je izdao njegov MUP, tj. Legija. Postoji dokumentarna emisija u kojoj Đinđić kaže kako ga je na dan 5. oktobra Legija uveo u kola, izvadio pištolj i rekao da može da ga ubije ali da neće.. A nije hteo jer je sam procenio da Milošević nema više šanse.. Em je Kosovo izgubio, em je DOS bio podržan direktno od EU i SAD.. Sad je druga situacija.. Kosovo nije faktor, a gubitak resursa Srbije nisi tako očigledni većini.. a nema ni direktne podrške EU i SAD..
Narod je sam u ovome.. na žalost, SSSS nam je večita boljka..

Stvar je u tome sto je Vucic naucio na greskama Milosevica. Cistke svakog ko nije 100% za SNS stvar su mozda vec i zavrsene, ili ce uskoro biti.

Ono sto je dobro je sto ce se narod otrezniti posle izbora krajem 2027. i moci ce da planira svoju buducnost u skladu sa realnom situacijom, bez zabluda.

И веће цивилизације и народи су нестајали.

Ја се нервирам сад већ деценијама а заправо нема потребе. Сасвим је логично да друштво које нестаје не може да скапира зашто је на том курсу и шта треба да уради да би скренуло са истог.

Српске државности и суверености нема већ 90 година а ево и данас се нешто копрцамо. Значи да је било доста супстанце за растворити, распродати или уништити.

Нека настави неко са бољим картама, није смак света.

Срби су преживели једно 3,4 века без државе и суверености тако да се не бринем да ће друштво или нација нестати зато што је државни апарат у кризи, у време када је цео свет у кризи и долази до урушавања поретка и цивилизације на континенту на коме се налазимо - онако генерално. Нација може да преживи гажење и недостатак државе (само погледај јеврејску!) али не може да преживи асимилизацију и принудну промену идентитета

Нисам хтео да опседам ову тему и паметујем и понављам оно што причам од короне али људи предвидљиво сада падају у неразумни песимизам као што су на лето падали у неразумни оптимизам да ће променити власт или деколонизовати земљу протестним шетњама и пиштаљкама. Сваки вид политичке борбе има свој домет и очекивани циљ а шетње нису и не могу да буду вид успешне смене власти саме по себи нити је смислено очекивати (као што каже и Мира) да се власт промени без избора, макар и покрадених од стране режима. Утолико пре што народ нема оружје нити могућности да се избори са војском и полицијом из неба па у ребра.

Крајње је време да искористимо ову прилику да се као народ опаметимо, преузмемо одговорност за своју земљу уместо да стално очекујемо од других да нас спашавају, да се узмемо у етичке принципе међу својим редовима, одбацимо колонијалну пропаганду и узмемо да градимо снажне мреже подршке међу собом јер нема ко други да нам помогне нити постоји смислена промена режима и друштва без тога.

Мој песимизам је константа, хахах. Рекох и још за време 1 од 5 или СПН безумља да ће бити још горе и да смо сами први дигли руке и позвали режим на насиље над нама тим будалаштинама. То се показало као тачно. Онда сам рекао да ми они одузимају државу и институције а ови "наши" ми одузимају наду. Не видим да се ту ишта променило, шта више, то гледиште има још више основа сада када се зрело добронамерно друштво показало као тотално инфантилно и непромишљено.

Ова деца су аномалија али ви не знате колико их ја мало остало активних у свему. И не знам колико ће они моћи да одолевају пртиску НВО багре која их константно саботира и изнутра покушава да преузме ствари.

А те чистке су ми највећи проблем ових полу-побуна.

За ових годину дана државни апарат и сви јавни сервиси су добили порцију олоша унутра као за стандардних 10 година а из њих је избачено савесних и поштених људи који су подржали студенте можда и да испуне 15-годишњу квоту.

А саме институције су у годину дана просто сатрате, равно бриселским преговорима и шта су они урадили са институцијама на Косову.
Не видим да ико размишља о томе а имали смо и читаве ратове који су мање разорили друштво од ових годину дана отворене снс окупације.

Poslednja izmena:
И можда и најважнија ствар која се превиђа. Где је режим највише ударио? Где је највише пробисвета убацио а највише здравог ткива избацио?
У образовање! Тај монструм је видео од кога долази претња и ту је најјаче ударио. Унео је системску грешку у најсветије и најбитније. А то је опасније и од 1000 година под Турцима.

Ето Калиане, њих си споменуо па упореди колико је српска просве(ћеност)та и црква страдала за 300-400 година под њима а колико под Шиптарем?

Оно кад пежоративно, хиперболички кажемо у кафани: "Ма боље било под Турцима"!

Е па ту смо, више није претеривање него тужна чињеница.

Poslednja izmena:
Ja ne krijem da sam pemisita jos od 15.3.
Voleo bih da verujem da stizu izbori i da cemo na njima pobediti.

Problem je sto ce rezim na izborima sigurno proglasiti pobedu. A nekako mi se cini da necemo imati odgovor na to. Imace i tada sve poluge sile u svojoj kontroli.
Nama je ista meta, isto odstojanje: imamo rezim koji koristi silu. Necemo ni tada kao sto ni do sada nismo bili spremni ili kadri da to resimo. Necemo magicno dobiti na hrabrosti, boljoj organizaciji ili cemu god sto nam fali nakon tih izbora.
Toliko od mene do daljnjeg na ovoj temi, jer i sam sebi zvucim kao isfrustrirani kenjator.

Stvar je u tome sto je Vucic naucio na greskama Milosevica. Cistke svakog ko nije 100% za SNS stvar su mozda vec i zavrsene, ili ce uskoro biti.

Ono sto je dobro je sto ce se narod otrezniti posle izbora krajem 2027. i moci ce da planira svoju buducnost u skladu sa realnom situacijom, bez zabluda.
Nije naucio na greskama. Skoro sve greske (osim divljanja po regionu) ponavlja, a jedinu pametnu stvar (povlacenje) odbija jer je gluplji od Milosevica. Ili hoce kao Asad, da mirne proteste pretvori u rat pa tek onda ode.
За ових годину дана државни апарат и сви јавни сервиси су добили порцију олоша унутра као за стандардних 10 година а из њих је избачено савесних и поштених људи који су подржали студенте можда и да испуне 15-годишњу квоту.

А саме институције су у годину дана просто сатрате, равно бриселским преговорима и шта су они урадили са институцијама на Косову.
Не видим да ико размишља о томе а имали смо и читаве ратове који су мање разорили друштво од ових годину дана отворене снс окупације.
To i nije lose, slabe sistem umesto da ga jacaju.

Izbori se blize, kerovi pumpaju i bez pomoci studenata, a 15. mart 2026. je blizi od 28. juna 2025.

Izbori u Negotinu, Mionici i Sečnju su za 9 dana. Čast mi je da ću biti posmatrač na jednim od tih izbora. Prijave su mislim zaklopljene za posmatrače, ali preporučujem svakome da se prijavi na buduće izbore, mislim da će biti na proleće u Kuli.

Šta spada u nadležnost posmatrača? Koliko planiraš da se zadržiš na biračkom mestu? Možeš li sam birati biračko mesto ili RIK (ili ko već...) sam raspoređuje posmatrače?

Promenu vlasti ne žele samo studenti i ,,studenti"(nebitno je za ovu priču iz kog su to razloga), nego i svi pošteni i radni ljudi u ovoj zemlji, jer ta kategorija ljudi u ovoj zemlji sa ovakvim sistemom nema nikakvu perspektivu.

Svoje ćacije je imao i SPS, a i Dosmanlije,...svi su ih imali. Ali koliko god bio ovakav kakav je, sadasnji predsednik, je odlično mislio kako bi i u ovom scenaruju, ako ga snađe i generalno dobro predvideo kako da ga spreči.

Kako Srbin da ti bude lojalan? Pa uglavnom, ako ima koristi od tebe, a da zna da ce većinu toga da izgubi, ako prestane da ti bude lojalan. Vučić je nasledio i unapredio (za svoje dobro) sistem koji je nasledio od prethodnih vlasti. A poštenog čoevak koji hoće da živi od svog rada i plaća svoje obaveze, stavio u još diskriminisaniji položaj.

Čim mu podrška Zapada prestane, sva ova njegova imperija i armija njemu lojalnih će da se raspadne. A taj dan jednom mora da dodje. Za 10 godina - za 10 godina, ali će doći.

Nisu svi ljudi takvi, ima i malo dobrih i poštenih.

Što je rekao pokojni Borislav Bora Đorđević:

Poslednja izmena:
На медицинском факултету у НС-у сте имали ових дана показну вежбу избора. Наиме, изабрали снс декана иако је убедљиво поражен на изборима.

Али биће супер што ћемо имати посматраче на изборима па ћемо сагледати крађу из много углова и биће много оштрих сторија.

Uloga posmatrača je da prijavi nepravilnosti i to je sve.

To što će sve kasnije odbijeno (jer se gleda samo prosta većina članova), nije do njih.

Može li snimati brojanje listića?
Znaš li koliko će poštenih biti sa tobom ili si ti jedini na tom biračkom mestu?

Vrh