Ђоле Певчанин
Advanced
- Učlanjen(a)
- 16.11.2016.
- Pohvaljen
- 5.945
Мислим на доласке.
Saglasan da se previše tronja oko toga. Na FRA imaš monitore gde ti govori da imaš i po 15’ do nekih gejtova.Колико сви претерујте - нормално је да се на већим аеродромима хода мало више до гејта. Мени је то боље него да праве 100 бус гејтова. Добар део гејтова (А5-Ц7) је буквално на 3мин од КД-контроле. Па чак на аеродрому Тиват мораш да ходаш некада 300м од зграде до авиона по стајанци и по свакаквом времену. За особе са смањеном покретљивошћу постоји аеродромска служба која их вози до гејта. Једино што треба да продуже оне травелаторе, поготово на првом делу Ц ходника и на А страни.
Nije bitno drugačija okolnost. Mislim da nas je stara organizacija ANT (koja, napominjem, nije bila toliko rđava za manji aerodrom) previše razmazila.Мислим на доласке.
Porediti FRA i BEG je malo overkill, zar ne?Saglasan da se previše tronja oko toga. Na FRA imaš monitore gde ti govori da imaš i po 15’ do nekih gejtova.
Није нормално да треба да шетам 45 минута до излаза из зграде. А на KRK ми је требало мање од 2 минута. Аеродром који је ништа мањи нити већи од BEG.Nije bitno drugačija okolnost. Mislim da nas je stara organizacija ANT (koja, napominjem, nije bila toliko rđava za manji aerodrom) previše razmazila.
Gde i kada si šetao 45 minuta do izlaza iz zgrade?Није нормално да треба да шетам 45 минута до излаза из зграде. А на KRK ми је требало мање од 2 минута. Аеродром који је ништа мањи нити већи од BEG.
Govorimo o okvirima jednog terminala, plus, praktičnosti (isto moraš da bazaš), plus - ruku dajem - na BEG nigde ne bazaš 15 minuta, ma šta neki pričali.Porediti FRA i BEG je malo overkill, zar ne?
Летос на BEG. На KRK ми је до излаза требало једно 2 минута.Gde i kada si šetao 45 minuta do izlaza iz zgrade?
Када слетиш на Ц2 или А1 ри треба 3мин до пртљага са све пасошком...људи много сте нешто размажени...не кажем да није могло боље али далеко од тога да се на Тесли пуно хода у односу на светске аеродроме!
Штутгарт, Келн, па и Букурешт (мало је већи од Тесле)...Najbolje bi bilo da poredimo sa aerodromima koji imaju oko 9 miliona putnika, a ne sa svetskim aerodromima.
Ne pada mi na pamet nijedan aerodrom sa tim brojem putnika, a da su toliko udaljeni najdalji gejtovi.
Штутгарт, Келн, па и Букурешт (мало је већи од Тесле)...
Причаш о аеродрому који има само три авиомоста. Београдски их има отприлике шест пута више.А на KRK ми је требало мање од 2 минута. Аеродром који је ништа мањи нити већи од BEG.
Od C14 (trenutno poslednjeg gejta) do stepenica ka pasoskoj imas 450m. To je najvise 10 minuta hoda i to ako se vuces. Za vecinu ljudi je to 5-7 minuta hoda.Летос на BEG. На KRK ми је до излаза требало једно 2 минута.
I u Beču ideš s dna na vrh, pa nazad na dno.Ma ne može se porediti aerodrom iz EU i aerodrom van EU. Kod nas svi letovi osim BG-Ni idu na pasošku, dok tamo letovi u okviru EU ne idu na pasošku, i to je neuporediva ušteda vremena u nekim terminima. Drugo, mogao je bolje da se organizuje terminal u Beogradu, ali sad to je što je. Ja sam se pre neki dan, našetao, jer sam izašao na A7, iskrcali su nas na platformi, pa onda stepenicama na drugi sprat pa onda pešačenje do procesora, pa onda spuštaj se na prizemlje na pasošku, pa kad ste sa detetom ne možete na automatiku, pa onda u podrum po kofer. Brat bratu skoro ko pola leta iz Minhena je sve trajalo. Gore sam prošao jedino na C14 kad su me iskrcali.
Mogla bi bolja organizacija da bude kada bi se umesto ovog penjanja na drugi pa spuštanja na pasošku napravila prečica do pasoške.
Možda sa sve čekanjem na pasoškoj, preuzimanju prtljaga i carini...Gde i kada si šetao 45 minuta do izlaza iz zgrade?
Preuzimanje prtljaga u BEG retko traje duže od 10 minuta U NAJGOREM SLUČAJU, kad si već stigao u salu za izdavanje.Možda sa sve čekanjem na pasoškoj, preuzimanju prtljaga i carini...
Ma da, jeste da ima nekih besmislenih procedura i manjak toaleta ali generalno tokovi putnika su ok...iako je naknadno ubačeno razdvajanje dolazećih i odlazećih PAX pa se malo stvorila konfuzija..!Preuzimanje prtljaga u BEG retko traje duže od 10 minuta U NAJGOREM SLUČAJU, kad si već stigao u salu za izdavanje.
Pasoška jeste slaba tačka, što je pitanje za graničnu policiju. Ali ok, stvarno nisam imao veće neprijatnosti po tom pitanju, otkako je uvedena automatska kontrola - izuzev što gro ljudi još ne zna da je koristi.