Šta je novo?

Паметни телефони

Nothing је мајка јер не плаћаш бренд
Nothing je majka jer uključuje reklame na lock screen, ima loše kamere i povlače sve ono na čemu su gradili ""brend"". Svako ko je reč poverovao Carl Peiu je ....... da ne pričam. Pozdrav.

@Igor jel može automerge da se doda na forum? Čini mi se da je bio ili mešam forume

Nothing je majka jer uključuje reklame na lock screen, ima loše kamere i povlače sve ono na čemu su gradili ""brend"". Svako ko je reč poverovao Carl Peiu je ....... da ne pričam. Pozdrav.

@Igor jel može automerge da se doda na forum? Čini mi se da je bio ili mešam forume
Све се да испеглати. Мени камере нису битне јер имам DSLR. Посебан круг пакла за све који дају 200+ више на телефон само због смрдљиве камере. Ништа ће бити мој следећи телефон јер ми не пада напамет да дајем 500 евра за Шљамсунг и њихов одвратан OS.

Kad sam rekao savitljivi više sam mislio ovako nešto

Meni ovo nikad nije bilo jasno.
10-15 godina gledame razne koncepte, deomstratore i slično, i čujem komentare kako je super i genijalno.
Dok ja nikako ne vidim zašto bih to želeo. Jedino što mi pada na pamen je da ih držim u zadnje džepi i ne brinem ako sednem. Ali kako džeparoši mnogo vole te zadnje džepove, telefon itako ne bih u njima nosio.

Hajde ovi flip telefoni za žene možda i razumem (mada je i nima lakše tanji a veći telefon u torbu).

Све се да испеглати. Мени камере нису битне јер имам DSLR. Посебан круг пакла за све који дају 200+ више на телефон само због смрдљиве камере. Ништа ће бити мој следећи телефон јер ми не пада напамет да дајем 500 евра за Шљамсунг и њихов одвратан OS.
Niti jedan jedini telefon koji je u prodaji kod nas ne valja ičemu, pogotovo androidi današnjice. Kinezi kao nešto pokušavaju al slaba vajda i tu. Pozdrav.

Пиксел сигурно нећу јер ће да ми цркне екран после 6 месеци. А и кошта 1000 евра.

Dobro sam se otarasio honora 200 (prodao sam ga za 200€, 6 meseci star, što je dobra cena za polovan) dodao još 50€ i kupio samsung 8/256 A36, prezadovoljan... ali bukvalno je ovako, na papiru honor u svemu bolji a u rukama samsung A36 u svemu bolji 🙂 ne eksperimentišem ja više sa honorima, huavejima itd... Samsung.

Sad imam A52 već 3 godina i A36 neke 2 nedelje, koji je kao klasa ispod iz serije 30... ali mislim ovo radi podjednako brzo kao 12gb rama, možda za neke zahtevne igrice i ne znam kakvo multitaskovanje... al za sada sve glatko ide, kamera super, sve što mi treba radi, čak i u mraku bolja od honora, honor ne može da izvuče 0.5 nego 0.7 i to katastrofalno izgleda, ima neke odvratne AI filtere, ne može da zamrzne sliku u pokretu, pogotovo noću, barem ne u standardnim podešavanjima, možda neka napredna mogu, al ja nisam uspeo... Odličan telefon niže srednje klase, nov košta od 250 €.
Treba da kupim novi telefon, ali me mrzi :)
Treba sve da prebacujem, podesavam, da se navikavam na novi interfejs, smaranje tesko, ima zanimljivijih stvari u zivotu da se rade.

Imam Xiaomi Mi A3, star 6 godina, sluzio OK, ali baterija oslabila, takodje je usporio, valjda zbog novog softwera.
Kad budem kupovao, prvi kandidat je Samsung A56, najbitnija mi je kamera i baterija, ostalo me ne zanima.
Ovi novi Xiaomi su puni bloatwarea, nepada mi na pamet da se bakcem sa tim djubretom, za ustedu od 50 E.

Коме треба камера нека купи DSLR. Ја и даље остајем при Ништа када Poco X3 Pro испусти душу а то ће бити врло ускоро јер је батерија све слабија.

• Sviđa mi se
Reagovanja: ika
@chiko

Da sam imao veći budžet A56 bih definitivno, A52 imam već 3 godine, kamera je najbolja moguća za te pare oko 300e je bio i baterija i danas ne troši brzo... Ja spontano prebacujem pomalo, dosta fajlova sam na eksterni usb c flash da ne zauzima prostor na novom telefonu... i onda lagano... i jednom će prevladati nov telefon u odnosu na stari, do tada 2 uređaja koristim... ranije sam imao 2 broja, al trenutno mi je A36 bez sim kartice... meni su takođe kamera i baterija 2 najvažnije stavke.

I da, prelazak sa samsunga na samsug je kao da nisi ni menjao telefon, samo dobio unapređenu verziju.

Kakva su vam iskustva sa Motorolom?
U cenovnom rangu ispod 300€ Motorola Egde 50 Fusion nameće se kao model o kome vredi razmisliti.

Mnogo je pametnije uzeti polovni flagship nego ijedan Samsung/Moto telefon za 300-350e.

Zavisi od stanja polovnog. To je kao da si rekao da je mnogo pametnije uzeti polovan bmw nego novu škodu. Sve ima svoje.

Mnogo je pametnije uzeti polovni flagship nego ijedan Samsung/Moto telefon za 300-350e.
Sad ces da se sokiras kad ovo cujes.
Ne samo da cu uzeti Samsung, nego cu iskljucivo u ovlascenoj prodavnici "Samsung Mobile-Nokia", iako je tamo 100 E skuplji nego po ovim trznim centrima.
Zasto ?
Jednom sam uzeo kod ovih pilicara u TC, i kad sam otpakovao vidim prasina u konektorima, malo izgreban ekran.
Odmah sam im vratio i uzeo pare nazad, oni se izvinjavaju, kao nisu znali itd.
Necu da razmisljam sa koje mreze je skidan, da li je koriscen, ima li garanciju itd.
Cenim svoje vreme i zivce vise od 100 E, pogotovo sto menjam telefone dok ne ispuste dusu, citaj na min 5 godina.

Vrh