Šta je novo?

Cene nekretnina

Ja da se pitam promet bi mogao tek od tehnickog prijema, ali sam svestan da bi nekretnine kostale 30% vise u tom slucaju.
Ne bi 30, možda 10 u najgorem slučaju.
Iskreno smatram da su nasi kupci apsolutno otisli sa razumom sta se sve kupuje, eno danas u drugoj temi novi projekat, pozicioniran na luks poziciji 6m od bulevara i 10m od pruge i zgrada izmedju ta 2.
Apsolutno.. Još li se čini da je neko čudno ubrzanje i APP na sve strane.

Voleo bih stvarno kuću sa dvorištem i da u njoj živim, ali nemam mogućnosti da to i ostvarim trenutno. Mada bliže Fruškoj gori a ne na Petrovaradinu koji je u ekspanziji gradnje.
Možda kada mi pukne film pa i to nekako rešim, zamalo ovde da živim i vidim da me lično ovaj stil više privlači, ali znaš i sam da se ne pitamo samo mi, to jest mora se gledati šira slika. Da se samo ja pitam, bih bi podstanar, a sve ulagao ili živeo u momačkoj garsonjeri i dalje😉
Sam projekat mi je odličan, samo prilaz do njega i nedostajuća infrastruktura za porodicu. Okolo će biti gradnje narednih 10-15god.
Kuća 3B
Koliko se kreću ove kuće?

Koliko se kreću ove kuće?
IMG_2179.jpeg

EDIT: Cene pre nekih 1.5-2g pre same izgradnje, sada je sve izgradjeno, mozes otici da vidiš. Meni je minus bio stiropor umesto kamene vune, barem mi je tako rekao da će biti.

Poslednja izmena:
Sigurno preskupe za to što nude. Ovo je kuća od 85 kvadrata i "dvorištem" od 50 kvadrata...

Čudi me samo da nisu i površinu krova sabrali u kvadrate kako su krenuli.
Piše lepo površina kuće, gde si video 85m2?
Sigurno su preskupe... 🧐
Tvoje Luštice nisu preskupe za ono što nude?🤣

Au kakav scam 🤣🤣

Kuća 3 sa onog tvog originalnog linka, ovde kaže petosobna, a u sobu računa i podrumsku prostoriju :)

Potom računa 130 kvadrata prostora, a u stvarnosti imaš 86 kvadrata stambenog prostora i 17 kvadrata podrumskih prostorija plus garažu. Tako da čak i da podrum računamo u kvadraturu (iako nema logike) kvadrat te košta 2500e a ne 1900 evra kako su naveli. Dobro je da se nije dosetio da sabere i površinu krova u kvadrate. Bolje da ćutimo, da mu ne dajemo ideje.

Piše lepo površina kuće, gde si video 85m2?
Sigurno su preskupe... 🧐
Tvoje Luštice nisu preskupe za ono što nude?🤣
Sabereš 1+2+3+4+5+6(deo koji nije stepenište)+7+8+9+10 to mu dođe 86 kvadrata
12+13 je podrum, to je još 17 kvadrata

1761258208355.png

A što se tiče skupoće, Luštica jeste skupa, ali ti ne prodaju muda za bubrege. Plaćaš onu kvadraturu koja zaista jeste.

Bazen je na terasi, i taj studio je treći sprat. Garaža bi jeste malo shady da se broji na taj način, pošto deluje da van izolovanog dela kuće.
Edit: A ova druga... pa ne znam odeš kuću i opet su u kupatilu od 4 kvadrata...

Bazen je na terasi, i taj studio je treći sprat. Garaža bi jeste malo shady da se broji na taj način, pošto deluje da van izolovanog dela kuće.
Zanemari površine kako je računao, vidi se sve lepo i to je ta cena - 233k. 122m2 stambenog prostora + parking+ terasa(ravan krov sa kao nekim hot tube/bazen) + malo dvorište.
Realno zbog tog dvorišta i ravnog krova mi i jeste ova nekretnina ušla u favorite.
Sve mi je bilo top, samo je na toj lokaciji tek krenula ekspanzija, pa kao što sam i naveo buduće probleme.
Veliki investitori već pokupovali parcele pored, a nije sve uredjeno, pa nisam hteo tamo sada sa porodicom zbog nekih ličnih stvari.
Da sam samo ja u pitanju, sada bih bio na krovu i kulirao nad pogledom na nebo ili bi možda i neka žurka bila koja bi trajala do nedelje 😉

I ovu sam hteo da uzmem. 233k je tada bila za keš.
I ovo je na isti kalup, imaš 85 kvadrata efektivnog prostora i minijaturne sobice... Ne vidim poentu zašto bi neko išao u ovakvu kućicu, osim ako cena nije baš baš baš povoljna, a ovo ispada skuplje od stana u centru grada.

Evo kako Luštica računa i prodaje kvadrate kuća

1761259475273.png

1761259506543.png

1761259565653.png

1761259549590.png

Ovde u svemu ovome plaćaš 370 kvadrata od čega je 20 kvadrata terasa na spratu i 350 kvadrata grejani prostor. Sve ostalo, podrum, dvorište, bazen, firepit itd. to ti je "gratis". Da ove vile su po kvadratu bile skuplje nego stanovi, recimo 10.700e kvadrat u odnosu na 9.700e kvadrat stanova, ali to je to. Nema laži nema prevare kao što to radi ovaj maher iz tvog primera.

Zanemari površine kako je računao, vidi se sve lepo i to je ta cena - 233k. 122m2 stambenog prostora + parking+ terasa(ravan krov sa kao nekim hot tube/bazen) + malo dvorište.
Ček, kojom si ti računicom došao do 122m2 stambenog prostora? Jedino ako nisi računao 15-20m2 stepeništa u stambeni prostor?

Ček, kojom si ti računicom došao do 122m2 stambenog prostora? Jedino ako nisi računao 15-20m2 stepeništa u stambeni prostor?
Šta je po tebi stambeni prostor? Grejna površina?
Ne spada hodnik? Znači da izbacimo hodnike iz računice kada gledamo stambenu površinu?
Stepenište, ok to i mogu da se delimično složim, ono je mozda 5-6m2.
4 sobe, master soba sa garderoberom i sopstvenim kupatilom, velika dnevna, 4 kupatila ukupno, vešernica, velika krovna terasa, dvorište, parking mesta...
Ti si mislio da su neke prostorije u podrumu, kad ono, povučena etaža na krovu koji je funkcionalan, sve sa bazenom. Najbolji deo ove kuće, ležiš sada u bazenu i gledaš u zvezdano nebo.
Ovaj jeste svašta računao da to izgleda 200+ m2 klasičan marketing, ali sve se vidi.
Zanima me da je na Senjaku ili Dedinju ova kuća nalazi koja cena bi bila, verovatno opušteno 1M.

Šta je po tebi stambeni prostor? Grejna površina?
Ne spada hodnik? Znači da izbacimo hodnike iz računice kada gledamo stambenu površinu?
Stepenište, ok to i mogu da se delimično složim, ono je mozda 5-6m2.
4 sobe, master soba sa garderoberom i sopstvenim kupatilom, velika dnevna, 4 kupatila ukupno, vešernica, velika krovna terasa, dvorište, parking mesta...
Ti si mislio da su neke prostorije u podrumu, kad ono, povučena etaža na krovu koji je funkcionalan, sve sa bazenom. Najbolji deo ove kuće, ležiš sada u bazenu i gledaš u zvezdano nebo.
Ovaj jeste svašta računao da to izgleda 200+ m2 klasičan marketing, ali sve se vidi.
Zanima me da je na Senjaku ili Dedinju ova kuća nalazi koja cena bi bila, verovatno opušteno 1M.
Ajde pls napisi ovo po formuli, lepo tamo ima broj pored svake prostorije. Ja vidim 100 kvadrata, vise ne vidim.

Ova kuca na senjaku i dedinju, ne verujem da bi bila mnogo skuplja od ovoga sto si ti napisao :)

Ajde pls napisi ovo po formuli, lepo tamo ima broj pored svake prostorije. Ja vidim 100 kvadrata, vise ne vidim.

Ova kuca na senjaku i dedinju, ne verujem da bi bila mnogo skuplja od ovoga sto si ti napisao :)
Dobro, došao si sa 85 na 100 kroz par minuta 😉
Ima crtež, skica, ako hoćeš i izgradjena je kuća, pa ako se niko nije uselio možemo geometra da zovemo da je izmeri.
Posle roštilj da napravimo u dvorištu ili na terasi te kuće.
Nema potrebe da se ti i ja nastavljamo sa ovim više ovde. Laku noć

Jel si kupovati ti nešto u poslednje vreme, jel si imao tu stavku u Ugovoru?
Prvih 6 meseci od datuma isporuke NEMA penala. Nakon toga ide 0,2% mesečno do maksimalnih 2%! Tako da efektivno može da kasni 1,5 godinu i da plati 2% max penale a može i 5godina i da plati opet 2% max penale!

Poređenje sadašnje situacije sa devedesetima: 90-e, plate 0, inflacija, sankcije, gorivo iz flaša, bonovi za cigare, bombardovanje, skupa tehnika i auta...dobre strane su: sigurnost posla, relativno stabilna domaća privreda (i pored sankcija), jeftino zdravstvo, i studiranje, jeftin hleb i struja, svi su imali bar roditelje na selu, koji su obezbeđivali meso, jaja i ostalo.
Sada više nemamo uopšte domaću privredu, a i to malo što ima 99% je zavisno od inostranstva, nemamo više džabe hranu na selu (neisplativa poljoprivreda i stočarstvo), struja je skupa, kao i gorivo, fakulteti propast pogotovo privatni, ko ima zemlju nju je nemoguće obraditi za 1 godinu (većina rasprodala traktore, ne znaju da seju ništa, semena dosta gmo...)
Sada smo zavisni od Eu, koja nas šiba po ušima da priznamo Kosovo, uvode nam sankcije i teraju u ekonomski kolaps, a mi sa uništenom industrijom i poljoprivredom, sa uništenim Nisom, i Epsom, prodatim rudnicima i banjama, jedino što imamo su armirano betonski kvadrati. Da baš je realno da kirije rastu, i cene stanova, mislim da je baš održiva ta naša industrija.
Jeftino zdravstvo? Ono gde si morao da donosiš konce i gaze da te okrpe i kad su produžavali rok trajanja lekova dekretom?

Prvih 6 meseci od datuma isporuke NEMA penala. Nakon toga ide 0,2% mesečno do maksimalnih 2%! Tako da efektivno može da kasni 1,5 godinu i da plati 2% max penale a može i 5godina i da plati opet 2% max penale!
Kako je u Holandiji kad kupujes u izgradnji, kako to funkcionise? Da li si ti kupovao ili znas nekog od svojih kolega?

Vrh