Kakav je to mozak koji tako daleko dođe autom???
малоумни морон
Kakav je to mozak koji tako daleko dođe autom???
kako tramvajo ne ispadnu iz sina od koste trifkovica pa do ustanicke
Pa to je bucno kao plava Cobra, nerealnoIzmerio sam danas nivo buke u 1536, negde na sredini između otvora za klimu je prosek oko 80 dB (tu sam sedeo par minuta i zabeležio ovo sa slike), dok direktno ispod ide preko 90 dB, tu sam se zeznuo pa nisam dobro skrinšotovao, u svakom slučaju ono nije normalno. Uporediću baš sa CAFom kad ga uhvatim, mada sam siguran da su oni u granicama normale. Ovde kod Turčina sam tramvaj nije bučan i ok izoluje spoljnu buku, da klima nije ovakvo smeće bio bi kao CAF, ovako je bučniji i od Katica.
Pogledajte prilog 255848
Prikaz nivoa inteziteta uobičajenih zvukova
![]()
Izmerio sam danas nivo buke u 1536, negde na sredini između otvora za klimu je prosek oko 80 dB (tu sam sedeo par minuta i zabeležio ovo sa slike), dok direktno ispod ide preko 90 dB, tu sam se zeznuo pa nisam dobro skrinšotovao, u svakom slučaju ono nije normalno. Uporediću baš sa CAFom kad ga uhvatim, mada sam siguran da su oni u granicama normale. Ovde kod Turčina sam tramvaj nije bučan i ok izoluje spoljnu buku, da klima nije ovakvo smeće bio bi kao CAF, ovako je bučniji i od Katica.
Pogledajte prilog 255848
Prikaz nivoa inteziteta uobičajenih zvukova
![]()
Зависи. BMC, Ракија, Конекто, нове Отокаре и Бозанкаре су контејнери, небитно да ли су соло или зглоб. Троле не рачунам из добро познатих разлога, причам само о онима који то јесу чим изађу из фабрике.ako su kontejneri zglobni, da li su solaći kante?(ne tramvaji, nego generalno)
Kaže lik da na metarskom koloseku ne može LRT, a ja mogu sad da krenem da mu nabrajam samo LRT sisteme na metarskom koloseku kojima sam se vozio i neće mi biti dosta prsti obe ruke. Verovatno ti isti rade i studije za trolejbuse, po dobrom starom dokazanom sovjetskom sistemu iz 60-ih jer ni za šta novije nisu čuli. Kakva nam je struka, dobro smo živi svi ovde.
Tačno tako. Džabe što Bulevarom druga vozila ne idu tramvajskom bašticom, kad 7 izgubi 5 minuta na semaforu kod Tehničkih fakulteta čekajući da jedan tramvaj na liniji 2 ili 12 skrene levo.Da bi se uspešno realizovalo ovo što kaže, nije dovoljno da druga vozila ne idu tramvajskom bašticom (kao što ne idu npr u ulici J. Gagarina i oko BAS-a, ali i na Bulevaru), već da tramvaj ne bude najsporiji vid prevoza (sa samo 11 km/h u Beogradu). Dovoljno je da se ode u Budimpeštu da se vidi kako tramvaji mogu da imaju prioritet na raskrsnicama i prosek od 30 km/h
Ali ima veze sa kapacitetom, a jedna od karakteristika LRT je upravo viši kapacitet od tramvaja. LRT nije samo prosečna komercijalna brzina.Širina koloseka nema veze sa sistemom. Postojie i metroi na metarskom koloseku.