Šta je novo?

Фасаде / Fasade

Ne znam da li je prava tema ali ovo je postalo neizdrživo!
Bukvalno preko noći, jedna po jedna fasada osvane uništena i niko ne vidi problem tu...sve se farba-i zidovi, i vrata garaža, i klupe u parku, žardinjere, stubovi, ograde.. Sada je uništena i fasada Pošte.
Jel mi živimo u cirkusu ili državi koja reaguje na nešto?! Pogledajte prilog 254216Pogledajte prilog 254217Pogledajte prilog 254218Pogledajte prilog 254219Pogledajte prilog 254220Pogledajte prilog 254221Pogledajte prilog 254222Pogledajte prilog 254223
Слажем се потпуно. Ово само подгрева једну атмосферу безакоња и осећаја да се многе ствари добијају на силу, бахатост, бескрупулозност... То је тај одвратни осећај да можда неки станар и власник локала који није бирао да му ови графити освану, чак нема ни коме да се обрати за помоћ. Као и многе ствари овде: често човек успева неке ствари да изгура на самоиницијативу, на вољу, али то су више изузеци него правила. И мислим да је овде потребно показати поштење. Ја генерално уопште нисам неки ко је идеолошки или вредносно сасвим против многих ствари које долазе из навијачког света, али разумем колико је све ово штетно као порука људима. Да не говоримо на она недостојна скандирања на стадиону: кева ти је к....и остало. Волео бих да као друштво покушамо да се мало подигнемо на циливизацијској лествици.

Screenshot_20251014_164918_WhatsApp.jpg

zavod za mere i dragocene metale @GOJE Bj mogao da nam odgonetne da li rade samo dasadu ili nesto ozbiljnije to je njegov reon
Screenshot_20251014_164831_WhatsApp.jpg

Kao i radovi na bazenh MGM

Apsolutno je do drzave. Drzava mora da bude najveci investitor a ne privatnici. I umesto da drzava otkupi citav blok i napravi nesto humano dopustaju da imvestitori kupuju kucu po kucu plac po plac svaka fasada razlicite boje i izgleda i eto.
Pretpostavljam da je, kada je reč o ovom delu grada, jedino država ili eventualno Grad Beograd u stanju da sprovede ozbiljne zahvate. Ceo pojas od ulice Jug Bogdanove, preko Kameničke, duž Lomine i Gavrila Principa pa sve do Balkanske, leži na terenu koji se geološki smatra klizištem. i predpostavljam da bi se na ovom području podigle zgrade veće spratnosti i mase, bilo bi neophodno sprovesti sveobuhvatan projekat stabilizacije terena.
Screenshot 2025-10-16 171908.jpg

Plave zone su umirena klizišta

Nema nikakve potrebe da prezadužena i do srži partijski nagrižena država baca pare na takve stvari, kad može jednostavno da propiše uslove pod kojima tu može da se zida, da stimuliše potencijalne investitore, da stimuliše trenutne vlasnike da imovinu otuđe itd itd itd

Vreme bejbi buma, zlatnog standarda i svega ostalog je odavno prošlo i javne finansije moraju da budu utegnute do maksimuma, a ne da se bacaju pare na ovakve stvari, naročito kada isti ili kudikamo sličan efekat može da se postigne uz minimalna odricanja od nekih fiskalnih i/ili parafiskalnih nameta i bez trošenja dodatnog novca iz državne kase/zajmljenja.

Čudi me da se ama baš niko do sada nije setio da sredi ovu zgradu, gotovo sve okolo su dobile nekakvo osveženje.

Da što bi se setili vlasnici koji tu od izdavanja lokala i stanova zarađuju lepe pare, svi znamo koje su cene zakupa u užem centru, a ovde je praktično cela zgrada poslovni prostor. Ovi u bukvalnom centru grada gde su cene zakupa astronomske dozvoljavaju da im zgrada izgleda kao da je izašla iz rata.

Da li je ovde slučaj da pola zgrade pripada jednima, a druga polovina drugima?​

Pa niko živi ti neće ovakvu vrstu grafita koji iritiraju čak i normalne navijače kluba (nebitno koji je klub) čiji je grafit, raditi pod okriljem dana. Kao što neće ni one "patriotske". Tu mislim i na ove što prozivaju neistomišljenike po patriotizmu. :D

Pa niko živi ti neće ovakvu vrstu grafita koji iritiraju čak i normalne navijače kluba (nebitno koji je klub) čiji je grafit, raditi pod okriljem dana. Kao što neće ni one "patriotske". Tu mislim i na ove što prozivaju neistomišljenike po patriotizmu. :D
Meni je ovo totalnokretenski-nevezano ko za koji klub navija... Da ti okrečiš celu zgradu u neke šarene boje bilo kog kluba-a da to nije neka nznm, upravna zgrada kluba-moraš da budeš apsolutni id***!
I šta sad, mora da se prijavljuje vlasnik objekta, kažnjava i plaća krečenje fasade koju on nije ni uništio?!
Najgore da ovako ostane...

Riff Raff ili tako nešto, zapišali su celu Gospodara Vučića.
Zato i pitam. Pojma nemam o tim stvarima...
Za ''neimarac'' su se roditelji dece iz škole samoorganizovali pa će ovih dana verovatno da prekreče stubiće u parku, žardinjere, tako to... Imamo onu sivu boju za beton i sivu za metal (bandere).
Ne znam vredi li cimati Grad da se uključi oko ovih fasada i ostalog?
Najbolje bi bilo da nabavimo onaj ''top'' za boju, video sam kako to koriste kad su velike površine u pitanju...da makar obesmislimo grafitiranje...kao neka velika sprej/boca sa bojom pod pritiskom i baca bukvalno mlaz!

Vrh