Šta je novo?

Razni projekti

Jel' zna neko nesto vise o projektu Zepark u Zemunu? Jel' pazario neko nesto tamo? Kad se zavrsava?

Videla sam da su pre 2 dana podneli zahtev za gradjevinsku dozvolu, a zavrsetak projekta se ocekuje 24 meseca od trenutka prijave radova. Dok im odobre istu e, mislim da nije realno da ce zavrsiti sa radovima pre 2028.godine. Koliko sam ispratila na sajtu je skoro 50% stanova vec sad rezervisano.

Zna li neko nesto o projektima u Starim Banovcima White Hill Residence. Uradili su dosta zgrada ali vidim neki review na google maps da su zgrade raspad. Ima li iko da mi potvrdi za njih nesto. Prva im je to zgrada

Zna li neko nesto o projektima u Starim Banovcima White Hill Residence. Uradili su dosta zgrada ali vidim neki review na google maps da su zgrade raspad. Ima li iko da mi potvrdi za njih nesto. Prva im je to zgrada
Јел то ово или ...?

Ima li neko kojim slucajem informacije o projektu Dva javora koji se gradi iznas OS Pavle Savic. Prva lamela je uradjena jos pre 7,8 godina. Pre 3 god su krenuli da rade druge dve. Kupio bih stan tamo ali mi deluje da jako sporo rade.
U pitanju je zgrada u ulici Rudi Cajaveca, ispod novog pepca 50ak m

Reaktivarn ovaj odavno najavljivani projekat golf terena i luks vila u Bečmenu:

oasis_120224_tw1024.png

Ima li neko projekat, render ili nesto vezano za sportsko rekreativnic centar u Rakovici koji se najavljuje?

Deluje jako zanimljivo kao koncept, samo što kaže SRBO, deluje kao čudna zamisao da kuće budu baš unutar Golf terena, pogotovo što bi to bilo otvoreno za javnost pa gubi smisao Gated comunity-a. Pogotovo što su predviđeni restorani, bazeni, itd. Ako bude funkcionisalo po principu Country kluba, gde samo članovi i rezidenti imaju pristup, onda nema problema. Takođe ovo će biti sve veštačka jezera, biće zanimljivo kako će da reše recirkulaciju i čistoću vode. Svakako, meni lično ovo deluje kao nešto gde bi voleo da živim.

Takva je cela Amerika i Australija. Konacno tako nesto i kod nas, takva naselja su ubedljivo najbolja za porodican zivot.
Таква насеља су доказано најгора за развој деце, односно за породични живот. Непостојећа заједница, радне навике, социјализација, припрема за реалан живот у средини из које си... Та деца или проведу живот изван друштва или пале негде или их декаденција и матријализам згроме још у 20им.
Верујеш у холивудски елдорадо 2025. године. Тужно

Koliko su ljudi kod nas zaostali jezivo je...sta fali razvoju dece u ovakvim sredinama..jel si ziveo nekad u ovakvoj sredini ?upoznao nekog iz ovakve sredine... Izgleda da na bb vlada misljenje da je najbolje ziveti u drvenoj prizemnoj kuci nikako soliter nikamo neka kuca sa parkom okolo...tu se deca najbolje razvijaju a i grad je tako najlepsi

Vidi imas jeftine karte do pariza pa proveri 🙃 a i svakako malo vidike da prosiris nije zivot paralija😉

Ja vid'o da oni u tom Parizu i diljem Francuske beton menjaju zelenim oazama. ;)

Pisao sam negde o nadolazećem trendu suburbanizacije.... gusti gradski blokovi su odavno prestali da budu duboko prožete zajednice, stimulativne za dečiji i uopšte humani razvoj, ako su ikada to sasvim i bili...

Zavladalo je opšte otuđenje, atomizacija, nepoverenje, nema više osećaja familijarnosti ni na nivou jedne stambene zgrade, ni pojedinačnog ulaza.... i biće još gore - jednokratna izdavanja, korišćenje stambenih jedinica kao poslovnog prostora, delikvencija, nastanjivanje migranata... znate već, a cene stanova paprene.

Sasvim je logično da ljudi, ako su već osuđeni na život u preskupom kvadratu i u otuđenju od bližnjeg svog, biraju naselja niske gustine, u kontaktu sa prirodom itd... a mnogi iz gorepomenutih razloga namerno biraju okruženje sa što manje ljudi., otklonjeno od glavnih društvenih tokova. Zvuči suludo nama, ali zapravo silom prilika postaje zdravija opcija.

Таква насеља су доказано најгора за развој деце, односно за породични живот. Непостојећа заједница, радне навике, социјализација, припрема за реалан живот у средини из које си... Та деца или проведу живот изван друштва или пале негде или их декаденција и матријализам згроме још у 20им.
Верујеш у холивудски елдорадо 2025. године. Тужно

Napisati da su ovakva naselja najgora za razvoj dece se granici sa zdravim razumom. Razum da nisi imao sansu da dozivis jedno tako naselje ali makar imas internet da vidis kako to izgleda.

1000083065.jpg

1000083068.jpg

1000083066.jpg

Kada vidim kako likovi kao Delija razmisljaju uopste me ne cudi sto nam je Vucic toliko dugo na vlasti.

Вучић је овај америчко-арапски тренд и довео у Србију.

За почетак, 99% субурбије по узору на oво не изгледа као твоје слике већ бираш да прикажеш само екстремно скупе и елитне примере који по својој природи и јесу еквивалент Дедиња. Дакле виле окружене природом. И то су чак и у твојим примерима далеко горе од Дедиња које заправо има стварно зеленило и луксуз са своје становнике уместо ових шаблонских картонских склепотина где људи једни другима гледају у спаваћу собу.

Као друго, оваква места и јесу лошија за развој деце зато што тој истој деци отежавају друштвени и когнитивни развој.

- Не пружају никакву просторну комплексност која је потребна мозгу који се развија (нема где да се пентра, истражује итд.)
- Oнемогућавају икакву слободу или развој сопствене аутономије јер дете без родитеља не може да оде у продавницу пре него што одрасте и добије возачку дозволу а камоли да развије своју аутономију или буде способно за самосталан живот
- Не пружају тзв. "трећа места" да се клинци окупљају и друже без надзора родитеља (што и јесте разлог што је пола клипова из Америке на паркинзима супермаркета).
- Оваква насеља су по својој природи потпуно зависна од кола и самим тим елиминишу нормалну људску физичку активност (посебно деци која се развијају) што и јесте драстичан разлог зашто Американци и Арапи имају највећи проценат морбидно гојазних људи на свету.

Чак и када елиминишемо апсолутни урбанистичку и еколошку катастрофу коју оваква насеља чине, и кад гледамо из чисто себичног индивидуалистичког угла ова америчко-арабијска субурбија је фејл на сваком нивоу. Као кад би узео просечно село и уклонио из њега све што заправо ваља, сваки вид друштвене заједнице и органске сложености једног насеља потребног за развој и просперитет људи. Буквално фабрике за штанцовање гојазних дебила.

Невероватно је да уопште водимо ову дискусију у једној европској земљи која има традицију далеко супериорнијег урбанизма и да постоји радикална мањина која хоће да нас свуче на ниво најгорих урбанистичких и политичких трендова прошлог века и то управо у време када експлодира бунт против њих, чак и у земљама где су најпопуларнији.

Дакле не само што промовишете *****ске трендове из најгорих делова Запада и Блиског Истока већ и каскате за њима 30 година

Na svega 285 kvadrata, firma "MPV Capital invest d.o.o" iz Beograda, iza koje stoji trener FK Crvena zvezda

Vladan Milojevié i njegovi partneri,

gradice sedmospratni stambeno-

poslovni objekat, u Zahumskoj ulici, na Zvezdari.

Ova grada imace 10 nivoa, od toga tri podzemna, a na sest spratova i jednom povucenom spratu bice 13 stanova i jedan poslovni prostor.

Takode, u ovoj luks zgradi planirano je

18 garainih mesta do kojih ée se stizati auto liftom.

Vrh