Šta je novo?

Tramvaji

Da se ne lažemo, polako je takav trend i u celoj Evropi.
Kod nas je pantetirano na bazi korupcije i trange frange kombinacija i bili smo im odličan poligon za dalja tržišta. Kineze i nismo puno zakačili, ali Turke jesmo što jeste simptomatično.

Sa druge strane i vodeći proizvođači su se okrenuli sigurnim i već oprobanim marketima u ovim nezgodnim vremenima, teško da postoji zainzetesovanost više za naša tržišta, jer ni tradicionalna ne mogu da pokriju kako treba
Zainteresovani su oni itekako, samo ako mi imamo volju da uzimamo njihove proizvode. Primer Strele sa Mercedesom i Ivecom, a tu je i Solaris koji je 2022 učestvovao na tenderu za 100 zglobnih autobusa na gas i koji je vrlo moguće oborio tender za 300 autobusa na gas.
Takođe ja ne znam gde je taj trend da se u tolikom broju uzimaju Bmc, Akia, Otokar i Cobra u Evropi. Kinezi sa Yutongom i BYD-om su već druga priča, jer su se pokazali i dokazali kod elektrobusa, nude mnogo toga za manji novac od EU proizvođača i takođe nude daleko bržu isporuku, što je mnogima presudno.

Pogledajte prilog 254229
Danas radi samo 2 od 6 prrlepih i preplaćenih Turskih poluproizvoda.Izgleda da su alerhični na kišu🌧️.
Нису алергични на кишу. А ти би могао мало да смањиш са тровањем теме и да размишљаш објективно, молим те.

Нису алергични на кишу. А ти би могао мало да смањиш са тровањем теме и да размишљаш објективно, молим те.
Ma voli on da truje temu kad mu nisu Cafovi i Turci na 12 i 13...

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Ja razmišljam objektivno i iznosim svoje mišljenje kao i drugi učesnici ovde,ne znam za tebe niti me interesuje tvoje trovanje svake teme i hvaljenje "transprodukt"jednog od gorih privatnika.Te 2 bozankaye imaju teži kvar,i to je informacija od ljudi iz pogona koji ih održavaju.A to koji tramvaj gde ide me ne interesuje,za to su zaduženi posebni ljudi u pogonu.

1000037863.jpg

Јуче један на 5, 1532 је исто имао полуотворен панел, накривљен

I bila su 2 sinoć na bulevaru. 1532 na 6, a drugi nisam video ali čini se da je bio na liniji 7. Definitivno ne stoje u garaži, ali se ni ne koriste maksimalno.

Kakve veze ima cena sa bojom unutrašnjosti, bojom šipki, rasporedom sedišta, unutrašnjim ekranima. Tako su izabrali naši koji su odavno operisani od estetike. Ne treba sve svaliti na proizvođača. Vozio sam se dva puta, jednom na 5 i dosta je oprezno vozio bez veće brzine jer bukvalno prolazi na par cm od parkiranih vozila sa desne strane, i danas na 12 od Resavske do Novog groblja, gde je na Bulevaru i Ruzveltovoj lepo razvijao brzinu. Ima to lupanje vrata, i miris plastike, ali generalno lepo klizi po šinama.

Kakve veze ima cena sa bojom unutrašnjosti, bojom šipki, rasporedom sedišta, unutrašnjim ekranima. Tako su izabrali naši koji su odavno operisani od estetike. Ne treba sve svaliti na proizvođača. Vozio sam se dva puta, jednom na 5 i dosta je oprezno vozio bez veće brzine jer bukvalno prolazi na par cm od parkiranih vozila sa desne strane, i danas na 12 od Resavske do Novog groblja, gde je na Bulevaru i Ruzveltovoj lepo razvijao brzinu. Ima to lupanje vrata, i miris plastike, ali generalno lepo klizi po šinama.
Nisam svalio sve na proizvođača, ali nemojte da se pravimo ludi i da kažemo da je u redu da neko proda ovakav tramvaj za te pare sa ovakvom ponudom enterijera. Naši jesu operisani od estetike i njih sam prve krivio, ali kad si spomenuo proizvođača, onda sam shvatio da su i oni lopovi. Ako im osnovna izvedba ovog modela izgleda ovako i košta koliko košta, onda se to zove bezobrazluk, preskup proizvod i lopovluk.
Ne vidim potrebu za opravdanjem enterijera ili zanemarivanjem izgleda ako tramvaj ide po šinama - jer to mu je, čini mi se, osnovna funkcija.

Jeste primetili da je na displeju turskih tramvaja maltene isti font ćirilice kao na platnima katica? To je baš simpatično jedino bi mnogostruko bio lepši beli na svim vozilima plave boje pa i njemu.

Zaglavili su na Franšu noćas oko 1, 1535 ugašen, nema svetla, iza njega mislim da je 1533-4 radi, španac i katice. Nisam gledao kontaktnu mrežu, ne znam da li je 1535 ušao na liniju bez struje pošto ulična rasveta ne radi od komadne ka Slavijiili je riknuo.

Oko 23 i nesto je izgorela najveca TS u gradu, koja drzi taj deo od Autokomande, preko Slavije, i BKA sire područije oko Vuka uključujući i trolejbuse i EKO 1.
Verovatno nece raditi ni sutra ujutru

Vrh