Zainteresovani su oni itekako, samo ako mi imamo volju da uzimamo njihove proizvode. Primer Strele sa Mercedesom i Ivecom, a tu je i Solaris koji je 2022 učestvovao na tenderu za 100 zglobnih autobusa na gas i koji je vrlo moguće oborio tender za 300 autobusa na gas.Da se ne lažemo, polako je takav trend i u celoj Evropi.
Kod nas je pantetirano na bazi korupcije i trange frange kombinacija i bili smo im odličan poligon za dalja tržišta. Kineze i nismo puno zakačili, ali Turke jesmo što jeste simptomatično.
Sa druge strane i vodeći proizvođači su se okrenuli sigurnim i već oprobanim marketima u ovim nezgodnim vremenima, teško da postoji zainzetesovanost više za naša tržišta, jer ni tradicionalna ne mogu da pokriju kako treba
Takođe ja ne znam gde je taj trend da se u tolikom broju uzimaju Bmc, Akia, Otokar i Cobra u Evropi. Kinezi sa Yutongom i BYD-om su već druga priča, jer su se pokazali i dokazali kod elektrobusa, nude mnogo toga za manji novac od EU proizvođača i takođe nude daleko bržu isporuku, što je mnogima presudno.