Šta je novo?

Cene nekretnina

Dajte te linkove od tog dizajnerskog nameštaja i tepiha, baš me zanima...

Dizajnerski namestaj obicno nema istaknute cene javno, imas ih koliko hoces po svetu. Minoti, gir su skupi brendovi.

Tepisi, Van renne, Kymo, od 500 do 1500e m2.

Nasi ljudi stvarno je znaju sta je luksuzno, ne cudi da stvarno veruju da je stan opremljen sofom od 1500e luks opremljen.

Srpski gdp je na nivou Turkmenistana, s tim sto naravno Turkemnistan ima daleko mladju populaciju i mnogo veci potencijal za rast - Srbi su narod u izumiranju, evo cena nekretnina u glavnom gradu Turkmenistana. Cene nekretnina u Srbiji cak sta vise bi trebale da budu i manje od ovih s obzirom na izumiranje stanovnistva - Beograd je grad koji ne raste.

Dizajnerski namestaj obicno nema istaknute cene javno, imas ih koliko hoces po svetu. Minoti, gir su skupi brendovi.

Tepisi, Van renne, Kymo, od 500 do 1500e m2.

Nasi ljudi stvarno je znaju sta je luksuzno, ne cudi da stvarno veruju da je stan opremljen sofom od 1500e luks opremljen.
Razumem ja to, ali eto ja to ne cenim, čak ni objektivno.To mi je baš nekako špekulacija. Kao i razne slike poznatih slikara koje su dobile abnormalnu vrednost.
Nekako nekretnina mi je tu i najbolja/najrealnija kako se gleda.

Razumem ja to, ali eto ja to ne cenim, čak ni objektivno.To mi je baš nekako špekulacija. Kao i razne slike poznatih slikara koje su dobile abnormalnu vrednost.
Nekako nekretnina mi je tu i najbolja/najrealnija kako se gleda.
Ko razume on ceni, isto kao i sa umetnoscu. Nije obavezno, ali to je luksuz u pravom objektivnom smislu reci. Naravno bez dobrog dizajna svaki komad namestaja za sebe ne predstavlja nista, ali u kompoziciji i promisljenosti enterijera znace ovakvi komadi. To ne mozes postici sa ikea i formaideale namestajem.

Što je najgore te stvarno premium marke poput poliforma ili rolf benza su nekad(20+ godina) bile značajno skuplje nego danas. Al kako se trziste menjalo i konkurencija postajala sve veca tako su se i oni prilagodjavali pa su sad te garniture jeftinije danas u odnosu na cifre u ondašnjim parama.

Slično je i sa odećom, retko koji brend je ostao danas da nema neku pristupačniju liniju jer ipak se zivi od prodaje.

i mnogo veci potencijal za rast
Mislim da bi posle nedelju dana provedenih tamo plakao za Srbijom. Zemlja čiju ekonomiju ne možeš čak ni da analiziraš, pošto im je glavna preokupacija skrivanje statistike. Analitičari traže cifre o uvozu gasa iz Turkmenistana koje objavljuje Kina, da bi uspeli da shvate koliko su ovi otrpilike izvezli ukupno.

Poslednja izmena:
Ko razume on ceni, isto kao i sa umetnoscu. Nije obavezno, ali to je luksuz u pravom objektivnom smislu reci. Naravno bez dobrog dizajna svaki komad namestaja za sebe ne predstavlja nista, ali u kompoziciji i promisljenosti enterijera znace ovakvi komadi. To ne mozes postici sa ikea i formaideale namestajem.
Bez dobrog dizajna se slažem, u kompoziciji i promišljenosti se slažem.
Možda i može nešto da prodje u tu promišljenost i iz Ikeje ili ostalih komercijalnih ali retko, ali može.
Može i da prodje neki predmet od ne tako skupih dizajnerskih stvari, to jest unikatnih proizvodjača koji su za sada nepoznati a čijih predmeta nema u komercijalnoj prodaji.
Kao i kod slika, može i neki ne svetski poznati slikar da napravi sliku koja će se bolje pokazati.
Tako je i kod ostalih stvari.
Ranije su se i nekretnine i stil cenio po poznatim arhitektama i njihovim umećima, zbog kojih je čak i nastao novi pravac po kom se gradilo.
Uvek je bilo da nešto vredi dok su neki spremni da plate to.

Bez dobrog dizajna se slažem, u kompoziciji i promišljenosti se slažem.
Možda i može nešto da prodje u tu promišljenost i iz Ikeje ili ostalih komercijalnih ali retko, ali može.
Može i da prodje neki predmet od ne tako skupih dizajnerskih stvari, to jest unikatnih proizvodjača koji su za sada nepoznati a čijih predmeta nema u komercijalnoj prodaji.
Kao i kod slika, može i neki ne svetski poznati slikar da napravi sliku koja će se bolje pokazati.
Tako je i kod ostalih stvari.
Ranije su se i nekretnine i stil cenio po poznatim arhitektama i njihovim umećima, zbog kojih je čak i nastao novi pravac po kom se gradilo.
Uvek je bilo da nešto vredi dok su neki spremni da plate to.
Moze, ja cu imati i komade iz ikee, ima tamo i ponesto luksuznije. Kuci imam i te jeftinije, lepo uklopljeno ali nije luksuz.
Sama cena ne znaci dobar izgled, kad prosecan srbin nabije skupe stvari i napravi magacin od stana, dzabe mu sto je skupo.

Jake priče na forumu. Ovaj troši kao 35k+ za osnovni nameštaj a pre godinu i po mi objasnjavao kako mu keva ima 35k penziju i to joj je dovoljno za komunalije, hranu, grejanje i još joj ostaje.
Jake priče baš.

Dok bih dodao da po sobnosti, tek treba odrediti neku optimalu i nešto nalik luksuzu.
Te primere bih preuzeo iz Dubaji po meni, gde je normalno da 70m2 ima dvosoban stan.
Ja da sam mogao uzeo bih 107m2 trosoban stan i to mi je ok, samo em mozak naštelovan da je to jako mnogo a i novci. Evo u ovom trenutnom od 53m2 dvosobnom je preživljavanje, realno, dva koraka i to je to, ceo stan.
Ne bunim se, rekao sam ja mogu i u 20m2 da delim sa nekim 😉
Žao mi je što se barem pravilnika o izgradnji ne drže arhitekte i Investitori.

Jake priče na forumu. Ovaj troši kao 35k+ za osnovni nameštaj a pre godinu i po mi objasnjavao kako mu keva ima 35k penziju i to joj je dovoljno za komunalije, hranu, grejanje i još joj ostaje.
Jake priče baš.
Pa jel sam rekao da ona oprema stan? U kakvoj je vezi moja zarada sa maminom penzijom, sad je 52k, nije to nasledna kategorija. Ovde moras stalno da dokazujes nesto...
A koliko ljudi ne mogu da se suzdrze od niskih strasti...

Kako je nebitno, nije zgrada u Babusnici pa da je nebitno. Ne mora ni da bude u vilama i ambasadama, sama zgrada i cena m2 za sebe diktira i cime je primereno opremiti je.
Nije u Babušnici ali je u Beogradu, a i u Srbiji, pa nismo na Azurnoj obali. Po tvojoj logici onda i u Babušnici u nekoj malo lepšoj zgradi od okoline treba plaćati skup nameštaj jer to tako ide... To je kenjedi rezidenc, okolina u barakama, u gradu sa najzagadjenijim vazduhom, smeće na sve strane... cena po m2 ne znači ama baš ništa, ljudi za izvorne stanove od pre 60god traže isto.

Nije u Babušnici ali je u Beogradu, a i u Srbiji, pa nismo na Azurnoj obali. Po tvojoj logici onda i u Babušnici u nekoj malo lepšoj zgradi od okoline treba plaćati skup nameštaj jer to tako ide... To je kenjedi rezidenc, okolina u barakama, u gradu sa najzagadjenijim vazduhom, smeće na sve strane... cena po m2 ne znači ama baš ništa, ljudi za izvorne stanove od pre 60god traže isto.
Opusti se. Zgrada je top i namestaj treba to da prati, prosto je.
Po tvojoj logici ne bi trebali ni da gledamo sta investitor ugradjuje u zgradu kad kupujes novogradnju jer je sve to srbija. I sam znas da je bitno sta se ugradjuje i cime se oprema.

Ako u babusnici postoji zgrada sa 5000e m2, naravno da treba i skuplji namestaj.

Opušten sam nego ti je logika malo iskrivljena, po tome ko živi u Beogradu ne sme ni slučajno da vozi neki auto jeftiniji od 4-5k evra jer ne ide, skup život, pa nismo u Prokuplju :) Ja ako imam za taj stan neću sigurno za sofu dati 10k jer mi je to nepotrebno proseravanje, ionako to deca useru sve.

Hahah Kenjedi residence, jos kada neko od raspalog Vracmara krene da pravi Menhetn Kenjedi mi se.
U sustini sve su to raspad lokacije i krajevi, puni buke, zagadjenja, lose infrastrukture, prljavstine itd.... u Beogradu ne postoji neka ekskluzivna lokacija, kada je grad krs.

Evo ga Menhetn
IMG_2013.jpeg

Opušten sam nego ti je logika malo iskrivljena, po tome ko živi u Beogradu ne sme ni slučajno da vozi neki auto jeftiniji od 4-5k evra jer ne ide, skup život, pa nismo u Prokuplju :) Ja ako imam za taj stan neću sigurno za sofu dati 10k jer mi je to nepotrebno proseravanje, ionako to deca useru sve.
Pa ne znam, ja kad gledam oglase za skuplje stanove i vidim neuparen nasumicno kupljen jeftin namestaj, ne ide mi bas to zajedno.
Ako imas za stan od 400 000e, ne ide mi da kupis kuhinju sa vasara u rumi za 100e m1. Ne radi se o ljudima koji samo zive u Bg, nego o onima koji kupuju stan u Bg. Naravno da neko ko je nasledio stan ili radi za prosecnu platu ne treba da se opterecuje sto mu stan nije luks opremljen iako zivi u Bg.
Ako je zgrada nova i imas novca, apsolutno je logicno da se opremi skuplje od proseka. Ne kazem da je obavezno. Ko sta voli, ja vozim golfa, pa je nekom nelogicno da opremas stan skuplje od proseka, a vozis golfa...koga sta zanima to radi.

Da li znate neku dobru pricu - novogradnju na Vozdovcu između Bulevara Oslobođenja i Vojvode Stepe? Neko mišljenje o tom delu grada?
Meni je sve tamo uz bulevar oslobodjenja prelepo. Dosta se gradi između kunodraške i V Stepe
Pa ne znam, ja kad gledam oglase za skuplje stanove i vidim neuparen nasumicno kupljen jeftin namestaj, ne ide mi bas to zajedno.
Ako imas za stan od 400 000e, ne ide mi da kupis kuhinju sa vasara u rumi za 100e m1. Ne radi se o ljudima koji samo zive u Bg, nego o onima koji kupuju stan u Bg. Naravno da neko ko je nasledio stan ili radi za prosecnu platu ne treba da se opterecuje sto mu stan nije luks opremljen iako zivi u Bg.
Ako je zgrada nova i imas novca, apsolutno je logicno da se opremi skuplje od proseka. Ne kazem da je obavezno. Ko sta voli, ja vozim golfa, pa je nekom nelogicno da opremas stan skuplje od proseka, a vozis golfa...koga sta zanima to radi.
Svako ima pravo da uredi svoj zivotni prostor kako zeli.
I to sto neko ima para ne znači da ima stila i obrnuto. Lepo sređen stan ne zavisi uvek od lokacije, mnogi život provedu na selu i kuće su im kao iz časopisa.
A mnogi se i ne lože na to da kupuju preskupi nameštaj, jer više to nije kao ranije da kupiš samo jednom na duže staze, nameštaj se danas brže menja.

Ti ok i govoriš i misliš, ali ima onih koji stvarno tako razmišljaju kao što si i rekao na početku.
Vidi ove unose formaideale u našu skupo plaćenu prestižnu zgradu. Pa čudni pogledi na skupštini stanara, pa u vriću, pa se gleda u korpu u obližnjem marketu itd...
Sećam se naloženih u srednjoj, pa on ti je selo pored NS-a juuuu, pa im ja pokažem traktor koliko vredi(nije njegov ali svakako zezam), e druge oči i ponašanje.

Pa o tome pričam, koga zanima nek opremljuje ali nije obavezno niti se smatra logično. To je kao kad je jedan poznanik izjavio da ne bi nikada živeo u Beogradu jer u njegovom gradu može da vozi auto koji hoće i da se oblači kako hoće. Generalno su ljudi prepuni predrasuda i tog nekog konzumerizma.

Npr apsolutno je nepotrebno da nameštaj bude skup da bi bio lep, bitnije je kako uklopiš, e sad da li si kupio na vašaru u Rumi ili ti neko radio po meri ili si preplatio neku drmr dizajnersku ivericu nebitno je. Danas stvari se menjaju češće nego ranije. Moj stan je opremnljen skromno (po mom kriterijumu, neka sredina ka nižem, ne ka višem), a recimo da je m2 i okruženje skupo. Ne pada mi na pamet da bacam pare za nešto što ću promeniti za 5god, deca su i zidove pocepala, a kamoli nameštaj :)

Ova prica o namestaju i kako treba da se skupo opremi stan me opet podsetilo na ono cudjenje ljudi sto hocu da imam kucne ljubimce u "novom stanu" i jos skupom, ima da ga kucni ljubimci "upropaste".
Zamislite tek da im kazem da i decu planiram da imam tu, pa kada im ispadne nesto na parket ili isaraju zid olovkama kukuuu...

Na kraju svako oprema stan kako hoce, po meni tu su jedino gubitnici ljudi koji misle da "moraju" da opreme stan luks jer sta ce im prijatelji ili komsije reci ako vide da nije sve lux lux lux. Ako kupujes sebi za dusu super.

Zamislite tek da im kazem da i decu planiram da imam tu, pa kada im ispadne nesto na parket ili isaraju zid olovkama kukuuu...
Ha, olovkama... Amater.

Na kraju svako oprema stan kako hoce, po meni tu su jedino gubitnici ljudi koji misle da "moraju" da opreme stan luks jer sta ce im prijatelji ili komsije reci ako vide da nije sve lux lux lux. Ako kupujes sebi za dusu super.
To. Ako te loži samo napred, ako opremaš samo da bi se pokazao pred drugima onda jbg.

Ova prica o namestaju i kako treba da se skupo opremi stan me opet podsetilo na ono cudjenje ljudi sto hocu da imam kucne ljubimce u "novom stanu" i jos skupom, ima da ga kucni ljubimci "upropaste".

Ko se čudi ljumicima u lux stanu, pa pola BW ima kucice u stanovima...verujem I sve ostale movogradnje po gradu. Problem je sto nema dece.

Vrh