>Najavili su da razvijaju kako su nazvali srpsku verziju the mother of all bombs MOAB, od 4, 7 i 10 tona za ''stranog kupca'' i naravno da nije u pitanju Egipat, već se samo na njegovim poligonima testiraju, jer ova bomba je tzv glide tj jedreća bomba, i verovatno kad se ispusti sa visine ima domet od 80-100 km, i mi u Srbiji nemamo gde da je probamo. vILA1 i vILA 2 su faktički završene, očekuje se integracija vILA2 na Rafal, a vILA 1 na Šumadiju, do kraja iduće godine. Inače Trappier je poklonio maketu Rafala sa METEOR raketama Gašiću, što samo po sebi nešto govori. Što se vILA 1 raketa tiče, veoma su slične Tomahawk raketama, i naprednije su opd Kalibr rakete, jer se navode mapiranjem terena i uporedjivanjem sa unapred zaradtim koordinatam i slikama, ali imaju io mogućnost vodjenja i biranja mete u terminalnoj fazi, jer poseduju i kameru. Inače za zemlje koje imaju svoje satelite, ova rakleta bi mogla da ima domet i blizu 2'000 km, ali joj je domet zbog komunikacijhe zemaljskog linka smanjen na ''samo'' 300 kmTo je stvarno veliki napredak. Konačno nekako izgleda da onih stotinu prototipova koji su bas nervirali ulaze polako u proizvodnju. Vidim i da je Vila 1 skoro završena, do kraja sledeće godine treba da udje u VS.
Jetse, to je ona što sam i ja kačio, ali ljudi koliko je to uživo, zapanjujuće. To ni jedan avion koji nam je u naoružanju ne može da ponese sem CASA C-295, mada i ona ne znam na koji način bi je ispuštalaMoguće da jeste ali mi nije palo ni na pamet da se radi o bombi od 4 tone. To se retko proizvodi. A tek planovi za bombu od 7 i 10 tona su veliki iskorak za nas.
U tome i jeste suština.Moguće da jeste ali mi nije palo ni na pamet da se radi o bombi od 4 tone. To se retko proizvodi. A tek planovi za bombu od 7 i 10 tona su veliki iskorak za nas.
Koliko sam razumeo - otvori rampu i izbaci je napolje preko odgovarajućeg nosača (napravljen je).To ni jedan avion koji nam je u naoružanju ne može da ponese sem CASA C-295, mada i ona ne znam na koji način bi je ispuštala
Другар тврди да су му на сајму рекли да развој бомбе (тј. палете истих) финансирају Американци и да су они купци истих. Сад да л' за себе или за некога, не бих знао.>Najavili su da razvijaju kako su nazvali srpsku verziju the mother of all bombs MOAB, od 4, 7 i 10 tona za ''stranog kupca'' i naravno da nije u pitanju Egipat, već se samo na njegovim poligonima testiraju
Takva i ja saznanja imam, Za njih i IzraelДругар тврди да су му на сајму рекли да развој бомбе (тј. палете истих) финансирају Американци и да су они купци истих. Сад да л' за себе или за некога, не бих знао.
Naravno da mi je žao svakog naroda nedužnog koji strada, ali samo jedan vek mira želim našoj Srbiji, i da više nikada nama ne padaju na glave, dosta je, najmanje još ovoliko bi nas bilo ako ne i više da nije bilo ratova 20-tog veka. Zato moramo pametno i jačanje svega oko države, vojske pogotovu.Jadni ljudi na koga će to pasti. Uvek se setim 99e.
Ne mislim da će ove bombe da budu korištene u Gazi, ali za zaštitu Izraela od nuklearnog naoružavanja suseda, sasvim moguće. Pravljenje oružja bilo koje vrste ne može biti altruističkim motivima inspirisano, a svakako bi ih neko napravio, bitno je da (više) ne padaju po namaОдлично, правимо огромне бомбе за државу која читав један народ држи у кавезу и засипа бомбама и за њихове покровитеље који ће тим бомбама да отимају нафту и земљу другим људима, вероватно да донесу демократију и мир.
Како смо ниско пали...
Bitno je i da se Srbija ne ukalja pružanjem pomoći nasilničkim državama.Ne mislim da će ove bombe da budu korištene u Gazi, ali za zaštitu Izraela od nuklearnog naoružavanja suseda, sasvim moguće. Pravljenje oružja bilo koje vrste ne može biti altruističkim motivima inspirisano, a svakako bi ih neko napravio, bitno je da (više) ne padaju po nama
Živimo u odvratnom svetu u kom onaj ko ima dominaciju određuje ko je izvršio ratni zločin ili genocid. Iako smo tehnoloski napredovali princip je ostao isti. Ameri su tenkovima pogazili Hamurabi diviziju koja se predala i niko nije odgovarao. Tako je I sada, Tramp podržava Izrael i oni mogu da rade sta hoće i da vrše klasičan genocid ali to Zapad neće tako nazivati. Malo se evropljani bune ali će se smiriti i oni. Tako je I kroz istoriju bilo. Onaj ko ima monopol fizičke prinude određuje pravila. Moralna osuda svakako postoji ali narod u Gazi od toga nema ništa. Ovo se ne dešava prvi put, ovo je istorija ljudskog roda. Kažu " istorija se ponavlja" što je tačno ali samo zato što nema šta novo da se desi a da se vec nije desilo. I ponavljace se na žalost.Bitno je i da se Srbija ne ukalja pružanjem pomoći nasilničkim državama.
Ne znam koji sused Izraela se nuklearno naoružava, i zašto to njih brine kada već imaju nuklearno oružje koje niko ne kontroliše.
Taman da pokvarimo odnose sa Iranom.
Bitno je da razvijamo takve stvari za nas, koliko košta neka košta. Ali to su snovi, zemlja Srbija je razvaljena u svakom pogledu, i takva je decenijama, samo što nismo ograđeni žicama i zidovima kao Palestina, mada ni to nije isključeno, Sebi na KiM upravo žive palestinsku stvarnost. Izraelske vlasti same priznaju da u Gazi rade ono šta su HDZ bojovnici radili u Krajini.
Mi koji smo živeli u međunarodnoj izolaciji ne bi morali da im šaljemo bombe i da kupuje i oružje u milijardama evra da bi im napunili budžet za genocid i nasilje. Znamo i sami kako izgleda kada nasilnici sa Zapada terorišu nekoga, red bi bi bio da sada duplo više novca od sume koju smo dali Izraelu za PULS i dronove uložimo u infrastrukturu i socijalni sistem Palestine.Živimo u odvratnom svetu u kom onaj ko ima dominaciju određuje ko je izvršio ratni zločin ili genocid. Iako smo tehnoloski napredovali princip je ostao isti. Ameri su tenkovima pogazili Hamurabi diviziju koja se predala i niko nije odgovarao. Tako je I sada, Tramp podržava Izrael i oni mogu da rade sta hoće i da vrše klasičan genocid ali to Zapad neće tako nazivati. Malo se evropljani bune ali će se smiriti i oni. Tako je I kroz istoriju bilo. Onaj ko ima monopol fizičke prinude određuje pravila. Moralna osuda svakako postoji ali narod u Gazi od toga nema ništa. Ovo se ne dešava prvi put, ovo je istorija ljudskog roda. Kažu " istorija se ponavlja" što je tačno ali samo zato što nema šta novo da se desi a da se vec nije desilo. I ponavljace se na žalost.
Od kada su nastanili Ameriku oni konstantno vrše genocid. Sintagmu ako se može tako nazvati " konačno resenje" nisu smislili nacisti nego general Kaster koji je uz to naveo i " da sve što više gledam indijance sve manje milosti imam za njih". Hitler je bio odusevljen nacinom " resenja" indijanskog pitanja. Svaki vid saradnje sa njima je nemoralan ali to je nužnost. Ne pomažemo mi ili bilo ko drugi, samo kroz izvoz oružja već posredno kroz bilo kakvu privrednu ili drugu saradnju. Ali nemojmo gajiti iluzije i ići u utopiju. Ne postavljamo mi pravila.Мени је прилично језиво трговати са Америком и Израелом док врше геноцид.
То што им се други придружују у злочинима не значи да и Србија мора исто да учини.
Хајде да гледамо себе и ове бомбе изградимо искључиво за себе.
То шта се догађа у Гази има нажалост везе са нама, јер финансирамо куповином оружја, а и снабдевамо муницијом земљу која врши етничко чишћење и геноцид.
Нисмо могли да потрефимо бољи моменат да снабдевамо Израел оружјем.
Исто тако, ова бомба дође као награда Американцима за то што наоружавају УЧК, или за санкције НИС-у.
Срби су најаутодеструктивнији народ.
Zar moramo ogromne bombe izvoziti?Od kada su nastanili Ameriku oni konstantno vrše genocid. Sintagmu ako se može tako nazvati " konačno resenje" nisu smislili nacisti nego general Kaster koji je uz to naveo i " da sve što više gledam indijance sve manje milosti imam za njih". Hitler je bio odusevljen nacinom " resenja" indijanskog pitanja. Svaki vid saradnje sa njima je nemoralan ali to je nužnost. Ne pomažemo mi ili bilo ko drugi, samo kroz izvoz oružja već posredno kroz bilo kakvu privrednu ili drugu saradnju. Ali nemojmo gajiti iluzije i ići u utopiju. Ne postavljamo mi pravila.
I jedno i drugo mi smeta i smatram to kaljanjem obraza ove zemlje.Kakva je razlika izmedju velikih bombi i stotina hiljada granata? Ako te muci ta dilema?