Šta je novo?

Проблем неодговорних власника паса

E vidiš, do tebe je. Ja nikada u životu nisam imao problem sa Vučjakom, nikad nijedan nije zarežao na mene, a i nešto nisam primetio po novinama da su napadi od strane njih učestali kao napadi četri - pet vrsta za koje vlasnici tvrde da su mice i da neće napasti nikoga. Za razliku od tebe, ja uopšte ne volim Pit bula i to se i oseti. A imao sam i bliski kontakt sa lutalicom, sa srećnim krajem po mene.​

Amerikanci imaju evidenciju o napadima pasa da smrtnim posledicama i tu je nemački ovčar pri vrhu. Ali je ti veliki faktor i popularnost rase pa tu ima čak i labradora.

E vidiš, do tebe je. Ja nikada u životu nisam imao problem sa Vučjakom, nikad nijedan nije zarežao na mene, a i nešto nisam primetio po novinama da su napadi od strane njih učestali kao napadi četri - pet vrsta za koje vlasnici tvrde da su mice i da neće napasti nikoga. Za razliku od tebe, ja uopšte ne volim Pit bula i to se i oseti. A imao sam i bliski kontakt sa lutalicom, sa srećnim krajem po mene.​
Ali to nije tema ni poenta.
Ne znam gde sam ja rekao da volim pitbula?

Kako moze do mene da bude ako prolazim ulicom i dok jos i ne dodjem ispred kapije ovaj skace i samo sto ne preskoci, pa ne skace da se igra sa mnom. Ko god da prodje ja nisam video da ovakav pas stoji mirno i mase repom...
Imao sam i susret sa lutalicom i izbezumio sam se kad sam ga video, ali setao je pored mene i nista. Ko ce ga znati kakav je koji...

Nije to ni poenta, poenta je da je vezan ispred dvorista trajno sa lancem od oko 4m? Gde to ima?

I ja mislim da nije normalno da ovaj pas bude na lancu ispred dvorišta!

I ja mislim da nije normalno da ovaj pas bude na lancu ispred dvorišta!​
To niko ni ne spori.

Kako moze do mene da bude ako prolazim ulicom i dok jos i ne dodjem ispred kapije ovaj skace i samo sto ne preskoci, pa ne skace da se igra sa mnom. Ko god da prodje ja nisam video da ovakav pas stoji mirno i mase repom...
Imao sam i susret sa lutalicom i izbezumio sam se kad sam ga video, ali setao je pored mene i nista. Ko ce ga znati kakav je koji...​
Ako pažljivije pročitaš, videćeš da sam primer sa pitbulom stavio u kontekst samnom, i da pritom nigde nisam naveo da ti voliš pitbulove.

Životinje i te kako osete energiju kojom zračimo, odnosno projektujemo. Ti u ovom slučaju projektuješ negativnu energiju / strah u prisustvu vučjaka, baš kao ja sa pitbulovima. I shodno tome životinje reaguju.​

Apsurd je da se raspravlja na tu temu. Taj pas u takvom stanju, a na tom mestu predstavlja opasnost za ljude koji prolaze. I nema šta da se raspravlja dalje. A ima svakako još mnogo elemenata po kojima može da se kaže da ovo nije normalno, što onoga što je zakonsko, a što onoga što bi trebalo da bude po osećaju čoveka prema drugom živom biću.

Ali to nije tema ni poenta.

Imao sam i susret sa lutalicom i izbezumio sam se kad sam ga video, ali setao je pored mene i nista. Ko ce ga znati kakav je koji...

Nije to ni poenta, poenta je da je vezan ispred dvorista trajno sa lancem od oko 4m? Gde to ima?
Nije normalno ali će te neki kučkari ubedjivati da ne voliš životinje i tako to... Poludeo svet, a kod nas zakona nema.

Da li je realno da estradni polusvet drzi opasnog kera na lancu od oko 4m ispred kuce i kako niko jos nije reagovao na tako nesto? Ovo je najbizarnija stvar koju sam skoro video.
Pogledajte prilog 252995
Није, ово је прво злостављање животиње, друго изазивање опасности пошто си живптиње на ланцу агресивније и треће узурпирање јавне површине.

Vrh