Šta je novo?

Residence 7+, Zemun

Princip rada ovde je takav da preusmere garanciju koju dobiju od podizvođača, a sigurno traže najmanje zakonski propisan period.
A to što "investitor firma" nestane čim se ljudi usele...... pa i to im se može.
Najmanji zakonski propisan rok je 10 godina.
Dobila sam odgovor da ništa ne usvajaju od izmena.
Što znači da oni ne moraju da završe zgradu nikad i Vi teško da ćete dobiti 20% nazad. Za kašnjenje koliko god ono bilo dobijate maksimum 2,5% od datog novca,što ispada od 600 do 1600e.
Suprug i ja ćemo danas izvećati ali ja naginjem da odustanemo jer uslovi su nedopustivi.
Da se pobuni još 10, 15 kupaca mislim da bi bila drugačija priča.

Sad sam trazio drugu da mi pošalje predugovor iz Ozone Residence(koji je na 500m od Novih 7+) pa pišem ovde kad mi pošalje i iščitam. Predugovor je od pre par meseci.

Da podelim iskustvo sa Merin Group koje prati dobra reputacija. Ni oni nikakve izmene u predugovoru nisu hteli da prihvate, nije bilo penala za kašnjenje, ostatak cene si morao da isplatiš do navedenog roka, bez obzira na procenat izgradjenosti zgrade u tom trenutku. Za konstrukciju objekta je 10 godina, a za izvedene instalacije i završne radove je 5 godina garancija.

I evo ga jedan član kojim su se posebno ogradili za rok završetka radova:

"Рок завршетка изградње и предаје Предмета купопродаје у посед Купцу може се продужити у случају више силе, или временских неприлика које би ометале завршетак грађевинских радова, као и околности које су везане за непоступање државних органа у законским роковима, а Купац се овим одриче права на накнаду штете, права на подношење тужбе и проузроковање спорова против Продавца, у вези са продужењем рока изградње из било ког горе наведеног разлога."

Ovo je sa Ozone. Ove druge stavke, 2 5% nadoknade za kasnjenje itd su skoro iste

Prilozi

• Screenshot_20250916_120937_Word Office - Docx Viewer.jpg
    Screenshot_20250916_120937_Word Office - Docx Viewer.jpg
    95,7 KB · Pregleda: 71
Na žalost, tako je zadnjih 10-15 godina. Investitori angažuju tim advokata i za prodaju i za izvođače. U 99 % slučajeva ne može ništa da se menja.
Može im se.
Relativno mala i skupa ponuda, veća potražnja.
Ako nećeš, ima ko hoće.
Kada bi ozbiljno pala prodaja i promenio se odnos ponude i potražnje, itekako bi se spuštale cene, menjali ugovori i uslovi, nudio bi se veći kvalitet.
Ovako sve prolazi, dok god ljudi kupuju sve što im se ponudi.

Pozdrav buduće komšije imam dve informacije za Vas. Juče je objavljena vest da će se praviti kružni tok na kraju Marije Bursać (kod ulice Dr Žorža Matea, bivša Studentska) u narednim mesecima. A takodje sam jutros prolazio pored gradilišta i video sam da su počeli sa čišćenjem :D

Poslednja izmena:
“Završeni su radovi na delu Tošinog bunara, proširena je raskrsnica sa ulicom Pariske komune, a radi se i deo ulice ka "Fontani".
- Novi Beograd je saobraćajno najopterećenija opština, ali urbanistički ima najveći potencijal, naročito za proširenje ulica - kazao je gradonačelnik. Šapić je dodao da predstoje radovi kod KBC "Bežanijska kosa" i Studentskog grada. ’
Ovo je sve sto moze da se nadje, ako mozes komsija podeli tu vest za kruzni marije bursac

“Završeni su radovi na delu Tošinog bunara, proširena je raskrsnica sa ulicom Pariske komune, a radi se i deo ulice ka "Fontani".
- Novi Beograd je saobraćajno najopterećenija opština, ali urbanistički ima najveći potencijal, naročito za proširenje ulica - kazao je gradonačelnik. Šapić je dodao da predstoje radovi kod KBC "Bežanijska kosa" i Studentskog grada. ’
Ovo je sve sto moze da se nadje, ako mozes komsija podeli tu vest za kruzni marije bursac
Isti je izvor samo u pisanom sažetku to nisu spomenuli.
Vreme 7:20

Taj kruzni tok na kraju Marije Bursac ce resiti problem onih koji dolaze iz Marije Bursac, ali nece resiti problem onih koji dolaze sa autoputa u Studentsku, sto je isto kriticno.
Jel ima nesto u planu za taj smer ?

Ono sto mi pada na pamet je da oni koji dolaze sa autoputa se iskljucuju u Tosin Bunar, i onda Studentskom do Marije Bursac...

Pitanje za kreditne kupce, da li dajte ucesce 10%, pa kroz dva meseca 10% ili sada odmah im prebacujete 20%. I da li je pametno ako planiramo veci procenat ucesca od tog minimalnog da damo (smanjimo kredit koji hocemo da uzmemo) da predlozimo da hocemo odmah prebaciti veci iznos novca od tog minimalno trazenog...Danas iz prodaje su mi rekli da ako hocemo da menjamo iznos koji hocemo da damo, da povlacimo novo potpisivanje aneksa ugovora i da to izaziva dodatne troskove. Kredit uzimamo kada zgrada bude na 80% izgradjena, sto ce biti po njihovim procenama za 12-14 meseci... zaista do tog trenutka ne mogu znati tacno koliki cu novac imati za ucesce. Da li neko ima iskustva sa potpisivanje aneksa i koliki su ti troskovi?

Pitanje za kreditne kupce, da li dajte ucesce 10%, pa kroz dva meseca 10% ili sada odmah im prebacujete 20%. I da li je pametno ako planiramo veci procenat ucesca od tog minimalnog da damo (smanjimo kredit koji hocemo da uzmemo) da predlozimo da hocemo odmah prebaciti veci iznos novca od tog minimalno trazenog...Danas iz prodaje su mi rekli da ako hocemo da menjamo iznos koji hocemo da damo, da povlacimo novo potpisivanje aneksa ugovora i da to izaziva dodatne troskove. Kredit uzimamo kada zgrada bude na 80% izgradjena, sto ce biti po njihovim procenama za 12-14 meseci... zaista do tog trenutka ne mogu znati tacno koliki cu novac imati za ucesce. Da li neko ima iskustva sa potpisivanje aneksa i koliki su ti troskovi?
Koliko sam se ja informisao taj aneks koji se potpisuje ako dolazi do izmena bude oko 20.000 din, u svakom slučaju kada se pogledaju bankarske kamate na stambene kredite svakako je bolja opcija po mom misljenju pokušati da daš što veći % učesca i tako smanjis deo iz kredita. Čak i ako je cena toga raditi aneks (oko 200e) opet je isplativije nego uzimati veci kredit jer kroz kamate vratis mnogo vise od cene overe aneksa

Koliko sam se ja informisao taj aneks koji se potpisuje ako dolazi do izmena bude oko 20.000 din, u svakom slučaju kada se pogledaju bankarske kamate na stambene kredite svakako je bolja opcija po mom misljenju pokušati da daš što veći % učesca i tako smanjis deo iz kredita. Čak i ako je cena toga raditi aneks (oko 200e) opet je isplativije nego uzimati veci kredit jer kroz kamate vratis mnogo vise od cene overe aneksa
Jasno to mi i jeste cilj, prikupiti sto veci iznos novca za ucesce. Ali svakako ne mogu u ovom trenutku znati koliko ce biti posto je dugacak period od cc godinu dana kada budemo podnosili zahtev za kredit i zaista znali koliki ce nam iznos kredita trebati. Posto su oni sada trazili te informacije da im dam da stave u predugovor...aneks cu onda svakako morati da pravim i placam te izmene.

U mom slucaju u predugovoru smo stavili jednu cifru, dodatno sam uplatio i investitoru preko toga, izdali su mi avansni racun za uplatu a u ugovoru stoji da sam investitoru isplatio vecu cifru.

Sa overenim predugovorom, samo potpisanim ugovorom i dokazom o uplatama banka je odobrila kredit na cifru iz ugovora.

U ugovoru stoji da je do sada kupac vec uplatio tu uvecanu cifru i da samo ostatak ide kroz kredit, nikakav aneks nije morao.

U mom slucaju u predugovoru smo stavili jednu cifru, dodatno sam uplatio i investitoru preko toga, izdali su mi avansni racun za uplatu a u ugovoru stoji da sam investitoru isplatio vecu cifru.

Sa overenim predugovorom, samo potpisanim ugovorom i dokazom o uplatama banka je odobrila kredit na cifru iz ugovora.

U ugovoru stoji da je do sada kupac vec uplatio tu uvecanu cifru i da samo ostatak ide kroz kredit, nikakav aneks nije morao.
Hvala puno za informaciju! Ovo je korisno znati, posto mi iz prodaje nisu tako rekli, moj slucaj bi bio isti.

Vrh