ChickaDeEspana
Novice
- Učlanjen(a)
- 17.07.2025.
- Pohvaljen
- 11
Zaista odlično, svaka ĉast!Stigao je meni.
Održavanje je njihovo dok se ne formira stambena zajednica i stanari ne izaberu novu firmu. Što je odlično.
Zaista odlično, svaka ĉast!Stigao je meni.
Održavanje je njihovo dok se ne formira stambena zajednica i stanari ne izaberu novu firmu. Što je odlično.
15.06.2027. +3meseca da mogu produžiti bez navođenja razloga.@UT_Zemun Do kada je rok da se zavrsi izgradnja prema predugovoru?
Meni su takođe usmeno na razgovoru rekli da je garancija 10 godina.Pozdrav za sve i prvo čestitam konačno na lepim vestima. Da li je i Vama kao i nama usmeno rečeno prilikom razgovora o kupovini sa prodajnim timom da će garancija na konstrukciju biti 10 godina? Da li u predugovoru stoji spisak materijala koji će biti korišćeni prilikom izrade (elementi u kupatilu, keramika, parket, izolacija, vrata, stolarija), jer to na sajtu koliko vidim nigde nije napomenutu, što me čudi? Takodje da li je napomenuto u predugovoru da će izgled stanova biti kao na planu koje smo dobili i u kojoj meri (kvadratura, terasa, raspored prostorija, broj krila stolarija)?
Zakon o planiranju i izgradnji je jasan. Ukucajte na Google pa će Vam izaći da je 10 godina. Ja sam danas imala vrlo oštar razgovor sa advokatom, jer mi je u petak uveče poslat predugovor, danas me zove i kaže da zakažemo kod notara. Rekoh imam zamerke neke, a ne,ne nema promena predugovora, mi smo dobili projektno finansiranje.Meni danas advokat koji nam je i poslao predugovor reče da je garancija na konstrukciju promenjena sa 10 na 5 godina.
Da li ste imali još neke zamerke ba predugovor? Da li mislite da ce da stave materijalizaciju ako se trazi?
Zakon o planiranju i izgradnji je jasan. Ukucajte na Google pa će Vam izaći da je 10 godina. Ja sam danas imala vrlo oštar razgovor sa advokatom, jer mi je u petak uveče poslat predugovor, danas me zove i kaže da zakažemo kod notara. Rekoh imam zamerke neke, a ne,ne nema promena predugovora, mi smo dobili projektno finansiranje.
Ja kažem, pa šta ste mi slali predugovor onda, dajte da potpišem i to je to. Osnovne stvari ste pogrešili, prosledila sam dokument advokatu i proslediću Vam korekcije.
Na kraju mi je rekao ako hoćete, hoćete ako ne, onda ništa.
Ako tako treba da se ponaša predstavnik investitora i pravni zastupnik ja onda nemam reči.
Ja gledam širu sliku, a to je ako se sad pristane na ovakav predugovor, za 5 godina nećemo biti bogati da krpimo zgradu, a da ne pominjem tek garaža koje probleme može da ima.
Ja zaista ne mogu da verujem da će neko prihvatiti garanciju na 5godina. Ja imam četvoro koji su pored mene kaparisali stanove i znam da neće prihvatiti tako nešto.Tako su i meni rekli svojevremeno za prvu fazu, kad sam se interesovao, tražio sam izmene predugovora, oduvali su me i rekli "ima ko hoće".
Predstavnici prodaje su jako bahati, što kaže Deka, može im se jer je takvo tržište i uvek ima ko je spreman da potpisuje i plaća blanko.
Glavni argument je ocigledno to projektno finansiranje i da im je Banka to smanjila sa 10 na 5. Mogu da daju i 20 godina ako se firma koja je namenski napravljena za ovaj projekat sto se vidi uvidom u Apr (a tako rade i ostali investitori) ugasi ili ode u stečaj osim dugih sudskih postupka nema koristi u smislu realizacije date garancije.Ja zaista ne mogu da verujem da će neko prihvatiti garanciju na 5godina. Ja imam četvoro koji su pored mene kaparisali stanove i znam da neće prihvatiti tako nešto.
Ovo je advokat, sa prodavcima nisam imala problem.
Ja sam mislila da će plaćanje biti u dinarima. Platni promet se kod nas obavlja samo u dunarima, koliko znam. I kaparu smo plaćali u dinarima.Piše da se uplaćuje na namenski euro devizni račun.
Promet nekretnina može da se obavlja u stranoj valuti.Platni promet se kod nas obavlja samo u dunarima, koliko znam.
Ja se nadam da zakone još uvek neko čita. Apsolutno ne bi trebalo finansiranje da ima veze sa zakonom. Ako niste pouzdan klijent, banka će tražiti veće garancije a ne da se trećem licu (kupcima) ukida/umanjuje zakonska odredba.Glavni argument je ocigledno to projektno finansiranje i da im je Banka to smanjila sa 10 na 5. Mogu da daju i 20 godina ako se firma koja je namenski napravljena za ovaj projekat sto se vidi uvidom u Apr (a tako rade i ostali investitori) ugasi ili ode u stečaj osim dugih sudskih postupka nema koristi u smislu realizacije date garancije.
Koliko sam gledao po internetu i deo drugih investitora radi slično, evo ga link : https://www.021.rs/info/srbija/2090...mnogi-od-njih-u-tom-periodu-prestanu-sa-radom
Da li je garancija na prvu fazu ili kako se zove Residence 7+ bila 10 ili 5 godina ?
Ja ako sam dobro shvatio na kraju, mogu oni da napisu i 5 i 2 godine, ako zakon kaze 10 godina to je 10 godina i ako dodje do spora, zakon je stariji od bilo kakvog predugovora/ugovora. Ali generalno, mogu da se ugase kao drustvo posle 3 godine i onda mozemo da plačemo, dzaba nam da pise i 5 i 20. To nam je izgleda majka Srbija...
Koliko je meni poznato ovde su izvođači radova i investitori jedne iste 'glave'.To u principu ne daju oni garanciju direktno, nego daje izvođač njima, bar koliko ja znam.
Koliko je meni poznato ovde su izvođači radova i investitori jedne iste 'glave'.
Samo sto su izvođači osnovali posebnu firmu koja sa nama potpisuje ugovore i koja je investitor a kad se malo pogledaju podaci izvođači = investitori u ovom našem slučaju...
Konza radi prodaju za investitore, realni investitori su zapravo Termin Invest, Termo tim i Zop Inženjering, koji su osnovali firmu Residence Dva projekat koja je na papiru formalni investitor i sa kojom mi potpisujemo ugovore.Onda pardon, iz nekog razloga sam mislio da je Konza samo investitor.
Princip rada ovde je takav da preusmere garanciju koju dobiju od podizvođača, a sigurno traže najmanje zakonski propisan period.To u principu ne daju oni garanciju direktno, nego daje izvođač njima, bar koliko ja znam.