Šta je novo?

Izbori 2025

Ja ne mogu da zamislim da je igde u normalnom svetu moguće da policija stoji kao štit ispred grupe građana koja vatrometom, kamenjem i flašama gađa drugu grupu građana i na to NE REAGUJE. Kolateralnom štetom i sama dobija projektile s leđa i NE REAGUJE.

To je jedan od stotina primera. Ajd ova hapšenja, premlaćivanja i to - to je siva zona, toga ima svuda. Ali ova telohraniteljska služba jedne političke partije...

Ako su to policajci koji samo rade svoj posao, onda ja priznajem da sam pogrešno naučio šta je i čemu služi policija.
U pravu si, ali nije prvi put ni kod nas, a tek u svetu da se policija zloupotrebljava za obracun sa neistomisljenicima.

Meni je recimo mnogo islo na zivce ono davanje vode i grljenje sa policajcima, bas naivno. Oni su trenutno nasi neprijatelji. Nismo to hteli, ali nemamo izbora.

Ljudi, ima li Beograđana koliko u BG na ovom skupu? , neki ćacad provocira, ko zna sta ce biri do kraja, kljucno je da bude sto vise ljudi.

Moram reci da Beograd ubedljivo zaostaje srazmerno broju građana, mnogima sve lepo i potaman izgleda. Toliki stanovnici i svi rade, ma da...

Da vam kazem, nas iz unutrasnjosti bas briga, mi nemamo Ćacilend i pun grad Ćacadi koji biju, maltretitaju i prete.

Ne raseljavaju nas radi sulude gradnje, ne ruse nam mostove, imamo dovoljnonparking mesta, a svaki centar izgleda 10x bolje od beogradakih trgova.

Dzaba žvaćete kašičice u TC, kad vam unište vodoizvoriste svi ćete ispastati, a vec nemate mostove i dovoljno puteva. Zivot u prestonici znaci i borbu za istu, a vi ste se malo umorili?

Morala sam da napisem pa nek se ljuti ko god hoće.

Znamo da na SNS skupove ljudi nisu došli vođeni idealima, nego, zna se zbog čega. Možda ima po nego vođen idealima, neću da grešim dušu. Ali da li mislite da na ovoj drugoj strani nema onih koji imaju podebelu ličnu korist od toga što su na toj strani? Ne kažem da je to neko od vas i da nema drugih tu čije su namere iskrene i za opšte dobro...Kao što ih je bilo na ulicama i pre 25 godina, a bilo je i onih koji su radili samo za svoju ličnu korist.

Mnogima je muka i oni bi da se ova vlast pošto-poto promeni, jer misle da smo dotatkli dno i da od ovoga ne može gore. Može! Verujte da može. A što opet ne znači da ovako treba da ostane. Hajde da bude bolje, a ne da se tešimo time da može da bude gore. A i jedno i drugo može.

Da su korupcija, stranačke privilegije, visoke cene osnovnih životnih stvari i slično na duplo manje lošem nivou, opet bi bilo loše i veoma zabrinjavajuće, a kako je sada, onda možete da zamislite.

Kad vidim ko je vladajuća struktura, i posle ovoliko vremena i dalje ne verujem da ta neka osoba, takvog profila, može da se pita za bilo šta što se sudbine ovog društva tiče.
Isto tako za one koji su bili na vlasti. Dok su se pitali.
A isto tako i za ove koji bi da dodju na vlast. Da će da se pitaju.

Može da se promeni 100 vlasti, dok sistem koji te vlasti nasleđuju jedna od druge ne krene da se menja, bolje nam biti neće.

Ko je bio u vladajućoj strukturi, a dokaže se da ima ,,puter na glavi", taj više ne može da se bavi politikom, a ni pod razno da učestvuje u vlasti.

Kada studenti ili neki drugi dodju na vlast, to ima da bude more SNS-ovaca koji će kod njih da preleću i da traže da im ovi oproste njihovu ružnu prošlost, jer su sada progledali. A progledali su baš onda kada njihova stranka više nije na vlasti.

Sve je to već gledan film, samo sa drugim glumcima.

Mene ne interesuje ko je na vlasti. Neka dodje bilo koja vlast - ako će ona da krene da uspostavlja zdrav sistem, sprovodi zakon za sve i u ostalim segmentima dobro radi ono što joj je dužnost - to će za mene kao građanina koji živi samo od svog rada da bude najbolja vlast na svetu.

Počupati korov (oterati SNS sa vlasti), ne znači istrebiti korov (pojaviće se neki novi SNS, samo neće da se zove tako, a sistem će naslediti). Posle čupanja korova tek treba da se tretira, da se izrastanje korova oteža (da se smanji mogućnost loših stvari koje se dešavaju sada, na na opštu štetu ovog društva), pa tek onda da se sade korisne biljke (da se uspostavlja zdrav sistem), a i onda da nastavi da se tretira, da krene oko biljaka da raste korov koji će da ih guši (da se brane zakonom loše stvari, koje su se dešavale za vreme prethodne loše vlasti).

I da dodam još nešto....

Ne može vlast da kažnjava blokadere što blokiraju, kada ona radi to isto. A kaže: ,,Blokaderi vas maltretiraju". - Pa i ti nas maltretiraš. Blokiraš mi park koji je javna površina i širiš zarazu, na primer. Ne možeš ti koji kršiš zakon, da kažnjavaš nekoga, nisi merodavan za to.

Nemoj mi to blokaderi dobijem koprivnjacu. On blokira jako vaznu saobracajnicu sto je jos gore.

Covek je ladno napravio bunker za fizicku odbranu od eventualnih protesta. Prvo sam mislila da je zato sto tu staje dosta ljudi, ali ne, to je da se ne ponovi 5.oktobar i ima razlog za grupisanje zardinjerije i batinasa. Neverovatno, 21.vek, zemlja na putu pridruzivanju EU, zavisna od mnogih.... tesko je to i pomisliti. Od 10.04.to stoji na Trgu Nikole Pasica

Ljudi, ima li Beograđana koliko u BG na ovom skupu? , neki ćacad provocira, ko zna sta ce biri do kraja, kljucno je da bude sto vise ljudi.

Moram reci da Beograd ubedljivo zaostaje srazmerno broju građana, mnogima sve lepo i potaman izgleda. Toliki stanovnici i svi rade, ma da...

Da vam kazem, nas iz unutrasnjosti bas briga, mi nemamo Ćacilend i pun grad Ćacadi koji biju, maltretitaju i prete.

Ne raseljavaju nas radi sulude gradnje, ne ruse nam mostove, imamo dovoljnonparking mesta, a svaki centar izgleda 10x bolje od beogradakih trgova.

Dzaba žvaćete kašičice u TC, kad vam unište vodoizvoriste svi ćete ispastati, a vec nemate mostove i dovoljno puteva. Zivot u prestonici znaci i borbu za istu, a vi ste se malo umorili?

Morala sam da napisem pa nek se ljuti ko god hoće.
Beograd protestuje bez prestanka, ostali izađu jednom u šest meseci. Jesi svesna broja protesta, blokada... u Beogradu?

Nemoj mi to blokaderi dobijem koprivnjacu. On blokira jako vaznu saobracajnicu sto je jos gore.

Covek je ladno napravio bunker za fizicku odbranu od eventualnih protesta. Prvo sam mislila da je zato sto tu staje dosta ljudi, ali ne, to je da se ne ponovi 5.oktobar i ima razlog za grupisanje zardinjerije i batinasa. Neverovatno, 21.vek, zemlja na putu pridruzivanju EU, zavisna od mnogih.... tesko je to i pomisliti. Od 10.04.to stoji na Trgu Nikole Pasica

Studenti, kako god.

Niko ne može da blokira tek tako javnu površinu. Pazi - ,,Studenti koji hoće da uče", pa neka idu kući, neka uče, jel im brani neko? Jel blokiraju javnu površinu, prave đubre i šire zarazu zato što hoće da uče? Oni su debelo plaćeni aktivisti vladajuće stranke koji su tu sa zadatkom. A plaćeni su novcem od koga mi pošteni ljudi, radnici i građani plaćamo svoje obaveze prema državi i koji treba da se usmeri u opšte dobro i potrebe države.

Kad je u 19h, onda je što je u 19h, tada ne rade institucije.

No, znaš ti to i sam, nije tebi do istine nego do botovanja.

Za ostale ljude, protest je tek počeo i pridružujte se.
Gde ćeš perfidnije botovanje od tvojih mood swingova koji postaju sve izraženiji kako se bliže izbori. I to u svakom izbornom ciklusu... Jako interesantno.

Beograd protestuje bez prestanka, ostali izađu jednom u šest meseci. Jesi svesna broja protesta, blokada... u Beogradu?
Nije tacno za nas ostale. Ali prihvatam da nisam svesna razmera protesta u BG.
Ipak, meni se cini da nije neki broj, ali gresim verov.a i ti sitniji svakako umaraju ljude, ne moze da se postigne.

Još jedno podsećanje da je masa i dalje u Kneza Miloša i da se tek kreće i da izađe i priključi se ko može

1000054470.jpg

Da li je još neko primetio ili mi se čini da je jug Srbije totalno zakazao oko protesta. Nisam video snimak ni jednog većeg skupa. Sa druge strane Karleuša održala koncert u Vranju. Ne samo da nije najurena nego je bio solidno posećen. U Leskovcu održana roštiljijada, da ne kažem Ćacijada sa dosta ljudi i režimeskim pevačima. Pirot sam zaboravio da postoji.

Ne znam kakvo je raspoloženje dole, ali jug totalno izneverio.

U pravu si, ali nije prvi put ni kod nas, a tek u svetu da se policija zloupotrebljava za obracun sa neistomisljenicima.

Meni je recimo mnogo islo na zivce ono davanje vode i grljenje sa policajcima, bas naivno. Oni su trenutno nasi neprijatelji. Nismo to hteli, ali nemamo izbora.
Za svet me baš briga, ne ugledamo se na Tursku, Filipine, Rusiju i Brazil, pričam o normalnom, sređenom svetu. Živim u Nemačkoj koja je tek prepuna raznog ludila (doduše ne u našem obimu i intenzitetu), ali ne mogu da zamislim da pandura neko gađa vatrometom i flašama a da ga ovaj po službenoj dužnosti makar ne legitimiše, bez izuzetka. Isto tako ne mogu da zamislim da Švabo pristane na ovakvu zloupotrebu službe i izlazak iz ovlašćenja, samo bi tog što je izdao komandu pogledao kao da je malouman i rekao "...ali to nije dozvoljeno". (Ono što doduše jeste rak rana nemačke, a naročito francuske policije je rasizam).

Na stranu što moraju da prođu ozbiljne višegodišnje obuke kako bi uopšte postali policajci, i ulivaju poverenje samim fizičkim izgledom, nije dovoljan tromesečni kurs u Kamenici.

Ti izuzeci su naš specifikum, tj. nas i policijskih službi gorih od naše.

Студенти мало претерују са учесталошћу* протеста, до те мере да се људи неће одазивати ни за много озбиљније разлоге

Poslednja izmena:
Javno se izvinjavam. Nije malo u Bg, mada moglo bi i bolje, ali ljudi šetaju 2h i još nisu stigli....
Potresni su svi govori, u metu! Gledaš li nelečeni some? Kako ti je sada? Sta kaze tackasti softver?
6,7 km u 2 popodne radnim danom na 30 stepeni. Broj ljudi je daleko veći, nisam ni ja bio celu šetnju, u nekom kadru me vidiš, u nekom ne.

I drugačije funckionišu mala mesta od Beograda. Jel neko misli da u Šangaju dođe par miliona svaki put na neki događaj?

Ja po malim mestima stižem svuda taksijem za par minuta i platim taksi fazon 200 dinara. Pod mala mesta mislim na gradove od 100k stanovnika 🤣 Tu se ceo grad prošeta do protesta i svi znaju da se dešava.

Kažu dva miliona, jes', ali ako računamo Mladenovac, Lazarevac...

Lazarevac-Valjevo 40 km, Lazarevac-centar Beograda 72 km.

Jel kad je protest u manjim mestima računamo i sva mesta u krugu od 72 km?

Ali ne moramo ni Lazarevac, evo, neko Kanarevo brdo, pa zamisli koji je cim doći ponedeljkom u 2 na 30 stepeni, marširati 6,7 km i onda se vratiti.

Bravo Beograde, idemo još jače!

Vrh