Šta je novo?

Izbori 2025

Rekao je našem čoveku ključnu rečenicu - ti si gori od ovih.

Time je sve rečeno, a nije kao da se ne zna već. Oni to i tako vide. Nema gorih od ovih, a njima i on pripada.

Pa se onda zapitajte i ložite na njega.

Jasno ga čujem da ponavlja tu rečenicu i posle nekih izbora i ipak ide sa Vučićem jer neće valjda sa nekim ZLF-om ili sa nekim sličnim.

Srećom, neće biti prilike za taj scenario.

Smradina. I treba ga ovako što više, odmah pokaže pravo lice.

Врло се лако шета он свугде. Како се он тако лако шета са ћацима, поред полиције стоји, не дирају га. Мало га гурају па се деру један на другог.. Делује ми да је он просто њихов, јер се људи ложе на њега, па ће им он одвући гласове. Као и онај Несторовић

Njima je seckao snimak uživo, trebalo da imaju sve snimljeno i nadam se da će to okačiti.

Oni imaju sve iz prvih redova gde se jasno sve vidi.

Ne znam, suluda je ta priča o ubačenim elementima kad fakultet mora biti oslobođen i nema drugog načina.

Ima tu više stvari:

- definitivno je grupa u prvim redovima napadala policiju sa svim i svačim. Smaraju priče o ubačenim elementima, kao da nema i naših koji su besni, a i neki naši su neki nadrkani navijači i slična ekipa

- sa druge strane, ipak, koliko god suluda priča bila oko ubačenih elemenata, ako postoje, treba ih prepoznati. Da se zna za ubuduće. Došli su ljudi i napali policiju, nema tu šta, to je bio narod, htelo je da se uđe na fakultet koji pripada studentima, ali ako je neko ubačen, mora da se zna. Na snimku KTV bi moglo da se vidi, baš sam par likova pratio, ali bagovao je snimak baš kad je trebalo 😂

- naravno, iako se desio napad na policiju, to je radilo intenzivno možda 200, 300 ljudi od par desetina hiljada prisutnih. Koliko puta sam gledao navijače kako to rade pa ništa. Ili konkretno pojure te koji to rade. Ovo masakriranje svih prisutnih je kao da uzmu da mlate punu Marakanu jer se neka grupa Dileja Sever potukla sa murijom. Nema opravdanja za ponašanje policije

- studenti isto moraju da organizuju proteste, ne može ovako da se radi. Pozvali su, poveli... oni moraju da budu u prvim redovima. Ako jesu oni bili, onda to je to, nasilno smo pokušali da uđemo na faks. Što je ok, ali nemoj samo priče, razbijen miran protest. Nije bilo mirno, po meni, kad je fakultet u pitanju, ni ne treba da bude. Žao mi je što nije organizovano, da se na primer izgura taj gordon, svi da guraju, a ne da se par njih tamo mlati sa motkama, bakljama...

- Šarović nek zna gde mu je mesto. Nema politike, budi novinar, ali, eto, jedi sad govna koja si izasrao, desiće se i da te pljuju po ulici, jbg, zaslužio si, trpi. Ako se promenio, nek pokaže, oprostiće ljudi vremenom. Ako neko i ne oprosti, jbg.
Ovo je odlicna analiza i pravo u metu izjava " ni na marakani ne prebiju sve gledaoce zbog severne tribine"
Iskreno, ko ovo u EU iskoristi da kaze "trebala je policija ovako" ima samo izgovor jer ovo to nije.

Po prvinout pocinjem da se maaalo slazem sa onim Vladimirom stonpise na X mislim da je iz Leskovca Ponošev....sto non stop trubi "mora dogovor koordinacija, moraju studenti da se organizuju sa nekim..."
Naravno on bi politicare, ali ovo sada pokazuje da je potreban dogovor.
Prvo, mi uopste nismo znali da je nesto tunispred faksa bilo, ja sam razumela N1 novinarku da je NJIH NAPALA POLICIJA SA LEĐA pa se onda eventualno nesto ispred faksa dogodilo.
Sledece, narod se razbezao, da postoji koordinacija, mogli sunse skupiti i oruziti miran otpor i MORAJU SVI DA IMAJU GAS MASKE, SVI,

Problem je sto policija njima nije dala ni da stoje, terala ih kao stoku po NS... zato, ili je mirno ili se stoji ali uz neki dogovor kako i sta.

Ima ki iko ideju koliko je ljudi bilo? I sta je bilo sa rektoratom, sta je bilo na kraju?

Људи који су њихови потенцијални гласачи су већ 100% против Вучића. Нема ни теоретске шансе да ће просечан гласач ПСГ или ЗЛФ икада гласати за Вучића или било ког другог радикала. Они су ту да привуку гласове либерала и левичара ове државе.
Не знам за то скупљање гласова, наређења за акције и финансије. Нисам никад ни чуо за то до сада.
Оно што они раде по аутоматизму "иде на руку Вучићу" зато што може целу опозицију да идентификује са либералима. И онда тиме да испира већ испран мозак овог народа. Пошто најмање 2/3 бирачког тела има велики проблем са било каквим поменом те идеологије.
Опозиција су из свих горе наведених разлога а пре свега зато што су сви њихови симпатизери цео свој живот против Вучића и њему сличних.
Не сумњам да гласачи било левих или десних из опозиције су против вучића, али је проблем што партије као партије не показују да су против њега. Ево већ 8 месеци ја у Србији не видим опозицију осим Крени промени.

Ови на дан обележавања олује призивају нову, ови други сваки час набацују пенале - те плачке ЕУ парламенту, или неки идиотлуци што иду вучићу на воденицу.

Оно што је заједничко за све је да се редовно облокавају у скупштинском ресторану док народ и омладину брутално премлаћују.

Не сумњам да гласачи било левих или десних из опозиције су против вучића, али је проблем што партије као партије не показују да су против њега. Ево већ 8 месеци ја у Србији не видим опозицију осим Крени промени.

Ови на дан обележавања олује призивају нову, ови други сваки час набацују пенале - те плачке ЕУ парламенту, или неки идиотлуци што иду вучићу на воденицу.

Оно што је заједничко за све је да се редовно облокавају у скупштинском ресторану док народ и омладину брутално премлаћују.
Разлика је у томе што су гласачи десних у добром делу некада у свом животу гласали за Вучића (СРС или СНС). Либерали никада нису гласали ни за једну опцију која је икада имала додирне тачке са Вучићем.
Због њихових гафова и уопште ставова који се не поклапају са интересима Србије (по мом мишљењу) ја нећу гласати за њих иако сам по већини критеријума либералан човек. Сложио бих се са тобом да је Крени Промени једина права опозиција која ради ствари на квалитетан начин, од политичких партија. Са задовољством бих гласао за њих у овом тренутку.

Али што Делија каже,ово се решава на улици. Да ли пре избора или после избора. Само што нисам баш тако сигуран у нашу победу. А што је најгоре, чак и ако победимо то не значи да смо победили.

Око 30,000 на средњошколском протесту у Београду, па сад око 20,000 на студентском у Новом Саду, уз омасовљење скупова по целој Србији, обећава.Чини се да се иде у заоштравање са обе стране, уместо тактике исцрпљивања. Могуће је и да ђаво планира да врло скоро распише изборе, а да забрани студентску листу, па да бруталном силом спроведе неке октроисане изборе, или да просто уведе ванредно стање, колико год да траје. Постоји и опција потпуне интеграције Додикових гласача, зарад "виших циљева" - на пример, нова регистрација свих гласача из дијаспоре. Не делује да ће ићи било којим другим путем, односно да ћемо имати изборе сличне досадашњим, јер ту не може да оствари то што жели.

photo_2025-09-06 10.22.05.jpeg

већи део Ташмајдана ограђен. Надам се да не праве неки Ћациленд 5.0?

Врло се лако шета он свугде. Како се он тако лако шета са ћацима, поред полиције стоји, не дирају га. Мало га гурају па се деру један на другог.. Делује ми да је он просто њихов, јер се људи ложе на њега, па ће им он одвући гласове. Као и онај Несторовић
Није да није привођен и ометан на сваки начин. Ал у естетици и идеологији, он јесте њихов, тј. радикал националиста.
Али подела не сме да буде по тој оси, радикали/националисти - грађанисти/европејци, већ против корупције и издаје - криминалци и издајници.

@GOJE sad sam htela da okacim, dosta ih pljuju u komentarima, ali ja ne verujem da je tu bilo 50-60hilj.
Dron ne pokazuje tako, mozda je mimo snimka imalo vise, ali mi je milo i drago da je nelečena bu**** opovrgnuta.
Kazu na CNN World rubrika mi 1.vest sinoc, ne znam danas sad cu da bacim pogled.

Процене броја људи које је радио АЈС су изузетно прецизне, испратио сам њихове методе детаљно. Све остало је будалаштина.

Притом, људи уопште не схватају колико је то велики број људи за Нови Сад.

AJS nema metode. Menjaju stalno, aljkavi su i neprecizni, da ne kažemo nešto drugo.

Зато што су део истог партократијског система. Нама је потребан потпуни ресет свега. Лустрација свих и борба против разних криминалних кланова и банди. снс је буквално од партије направио криминални синдикат, сви учлањени заједно, плаћају рекет и дају војнике батинаше заузврат добијају разне послове. Бата Андреј им свима шеф синдиката.

Овим опозиционим партијама је само криво што они нису ти на власти место снс'а, само би променили снс а преузели трули и корумпирани крими систем.

Да се што више покраде и отме док не нестанемо као држава и народ на овим просторима.

Све ми се чини да су те криминалне групе дале батинаше војнике а снс им обезбедио унифроме муп'а.

Зато што су део истог партократијског система. Нама је потребан потпуни ресет свега. Лустрација свих и борба против разних криминалних кланова и банди. снс је буквално од партије направио криминални синдикат, сви учлањени заједно, плаћају рекет и дају војнике батинаше заузврат добијају разне послове. Бата Андреј им свима шеф синдиката.

Овим опозиционим партијама је само криво што они нису ти на власти место снс'а, само би променили снс а преузели трули и корумпирани крими систем.

Да се што више покраде и отме док не нестанемо као држава и народ на овим просторима.

Све ми се чини да су те криминалне групе дале батинаше војнике а снс им обезбедио унифроме муп'а.
Ako su sve stranke podjednako kriminalne, onda nije problem u strankama, nego u narodu.

Ako su sve stranke podjednako kriminalne, onda nije problem u strankama, nego u narodu.
То је јасно свима. За омладину још има и наде али маторе генерације ове државе су изузетно лош и неквалитетан народ. (Наравно причам о већини, има изузетака)

To bi imalo smisla da nije u 90% sveta ista ili slična situacija i da se politika, danas, u 90% sveta ne svodi na biranje manjeg zla i manjeg đubreta.

U Kanadi imaju otpade od političara. U Americi. U Britaniji. U Francuskoj. U Nemačkoj. U Rusiji. U Kini. U Saudijskoj Arabiji. U Južnoj Koreji. Svega 10-20 zemalja na svetu ima sreću da se u politici i dalje nadmeću stručni, sposobni i dobronamerni ljudi i stranke, a ne otpadi i kaneri društva.

Srbi svakako jesu narod sa mnogo problema i idiotluka, bukvalno u zadnje vreme upadam u depresiju kad vidim koliko je retardiranih i lenjih svinja ovde koji bi radije živeli ceo život kao crvi u govnetu nego probali da nešto urade i da udese sebi život, od mikro do makro nivoa. Od radnog mesta, preko svog doma, preko svog komšiluka pa sve do svoje države.

Dakle Srbi jesu krcati debilima i otpadima od ljudi, to stoji. Ali ne stoji da su Srbi jedini u kojima je politika postala septička jama u kojoj se vrte slična g..na a izbori i promene svode na biranje manjeg zla. Nego je u skoro celom svetu danas tako.

Zato što su političari i mafijaši naučili da institucionalizuju svoju poganu profesiju, i postoje bukvalno škole i instituti koji se bave time kako da neko vlada što duže i što jače a uz što manje realnog truda i brige za narod. Kao što se izrodila grana ekonomije koja uči kako obmanuti i očerupati kupca, tako isto su se izrodile grane politike i prava koje uče kako ombanjivati i vladati masama što lakše i što jače, a uz najgore moguće Makijavelističke i mafijaške metode. To je nažalost svetski fenomen. I jedan od razloga zašto su ljudi od Sijetla do Pekinga i od Helsinkija do Kejp Tauna jako pesimistični prema vremenima koja dolaze.

Било би тако да су партије народне а не окупаторске, основане споља, под контролом ове или оне силе или у најбољем случају у процесу испуњења страних интереса.И тако 80 година.

Последња аутохтона српска партија је склоњена са власти 30их година прошлог века по диктату Британије.

Дакле хронологија је била: Убијен суверен - склоњена најјача и најспособнија српска партија - бановина Хр - окупација - усташки геноцид и од тада до данас имамо окупацију "интернационале" свих боја.

Иначе декан УНС-а отворено издао и позвао полицију.

На почетку блокада сам писао да је режимски. Зато Хуља прво удара на тај Универзитет.

Poslednja izmena:
Jbš mi sve, ovaj Delija je lik koji da živi u Skandinaviji, odbijao bi da glasa i učestvuje u aktuelnim tekućim dešavanjima i temama sve dok se njegovi sunarodnici ne vrate Vikinškoj kulturi. Dok ne počnu da govore kao Vikinzi, da se organizuju kao Vikinzi, žive kao Vikinzi, oblače kao Vikinzi, obeležavaju kao Vikinzi... Što će se, naravno, desiti na kukavo leto.

Stalno neko kmečanje na sve, stalno neka mantra kako 98% Srba nije dostojno njegove pažnje i truda, stalno neko čekanje dana kad će da se obnovi stara Srbija sa starim Srbima i starim srpskim vrednostima, starim srpskim carstvom, starim srpskim zakonima... Ne znam samo sa čime i sa kime. Sa 200 fanatika koji se okupe jednom godišnje na Ravnoj Gori... Ili sa Miroljubom Petrovićem i nekolicinom njegovih sledbenika fijuka... Šta, ti ljudi, njih 500 jedva, će da izgrade novu-staru Srbiju od nule? Ahaaaa, ok...

Podseća me na onu scenu domara Vilija u Simpsonovima kada nabraja ko je sve kriv za propast Škotske i koga sve mrzi a onda na kraju dođe do zaključka da mrzi i same Škote jer nisu dovoljno Škoti koliko je on.

Samo što čak ni Vili ne tripuje da će da se vrati stara Škotska i stari Škoti nego kapira da je drugo vreme i druge okolnosti.

To bi imalo smisla da nije u 90% sveta ista ili slična situacija i da se politika, danas, u 90% sveta ne svodi na biranje manjeg zla i manjeg đubreta.

U Kanadi imaju otpade od političara. U Americi. U Britaniji. U Francuskoj. U Nemačkoj. U Rusiji. U Kini. U Saudijskoj Arabiji. U Južnoj Koreji. Svega 10-20 zemalja na svetu ima sreću da se u politici i dalje nadmeću stručni, sposobni i dobronamerni ljudi i stranke, a ne otpadi i kaneri društva.

Srbi svakako jesu narod sa mnogo problema i idiotluka, bukvalno u zadnje vreme upadam u depresiju kad vidim koliko je retardiranih i lenjih svinja ovde koji bi radije živeli ceo život kao crvi u govnetu nego probali da nešto urade i da udese sebi život, od mikro do makro nivoa. Od radnog mesta, preko svog doma, preko svog komšiluka pa sve do svoje države.

Dakle Srbi jesu krcati debilima i otpadima od ljudi, to stoji. Ali ne stoji da su Srbi jedini u kojima je politika postala septička jama u kojoj se vrte slična g..na a izbori i promene svode na biranje manjeg zla. Nego je u skoro celom svetu danas tako.

Zato što su političari i mafijaši naučili da institucionalizuju svoju poganu profesiju, i postoje bukvalno škole i instituti koji se bave time kako da neko vlada što duže i što jače a uz što manje realnog truda i brige za narod. Kao što se izrodila grana ekonomije koja uči kako obmanuti i očerupati kupca, tako isto su se izrodile grane politike i prava koje uče kako ombanjivati i vladati masama što lakše i što jače, a uz najgore moguće Makijavelističke i mafijaške metode. To je nažalost svetski fenomen. I jedan od razloga zašto su ljudi od Sijetla do Pekinga i od Helsinkija do Kejp Tauna jako pesimistični prema vremenima koja dolaze.
Што је најгоре верујем да ће вештачка интелигенција само још да погорша ствари и да тоталитарним режимима да ново оруђе за остваривање још јаче контроле.

Vrh