Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 116 30,3%
  • Ne

Glasovi: 238 62,1%
  • Ne znam

Glasovi: 29 7,6%

• Ukupno glasača
    383
Ja gledam šta je bolje za mene, tj šta je manje zlo. Svaka vlast kradee, SVAKA. Ova je barem dala nešto i narodu. Problem je u zatupljivanju i toj nekoj tvrdoj moći za koju ja mislim da nema ni potrebe, upravo ti navijači i te gluposti.

Ne znam zaista sta je tebi vlast dala, meni nije nista niti ikom mom, osim onih 100 e u koroni, za koje su nas zaduzili. Zato su mom ocu protivpravnim i protivustavnim smanjenjem penzije ukrali oko 6000 evra. Smesno mi je kada mi daju moje pare a ocekuju da im aplaudiram. Ja ne gledam samo sebe, gledam druge, da svima bude lepo, jer nisam vazan samo ja kao jedinka vec celokupno drustvo

Brine me da je ovo sa vojnim rokom poslednja stavka odmazde nad mladima, bolesniku imponuje da mu mladi nakon 3-6 meseci ispiranja mozga i torture salutiraju i budu mu verni.

Brine me takođe, šta bi se desilo, ako mladi ne uđu u totalni bojkot roka, da li će im vojni Kričkovci pretiti silovanjem, uznemiravati ih, prebijati od batina?

Videli smo o kakvim glavudžama je reč, to je sve mentalno nestabilno, psihički bolesno, zadriglo u korupciji...
Jesi li ti sine muško? Kakvo prebijanje od batina? Kakva silovanja majko mila? Čoveče klinac od 19 godina da sebi za pravo da štanglom po grudima udari policajca koji mu hapsi druga jer je gadjao kamenjem policiju, i sudija ga pusti ujutru, i to je policijska brutalnost?Daaaj bre. U Americi bi te upucao policajac na licu mesta, i svuda po zapadu, da li ste svesni svoje nesvesti pobogu?

Ne znam zaista sta je tebi vlast dala, meni nije nista niti ikom mom, osim onih 100 e u koroni, za koje su nas zaduzili. Zato su mom ocu protivpravnim i protivustavnim smanjenjem penzije ukrali oko 6000 evra. Smesno mi je kada mi daju moje pare a ocekuju da im aplaudiram. Ja ne gledam samo sebe, gledam druge, da svima bude lepo, jer nisam vazan samo ja kao jedinka vec celokupno drustvo
Samo tih Vaših para nikako pre nije bilo, sad ihj nekako ima. Dali su nam izgradjenost države, infrastrukturu, na to mislim, i bolji životni standard definitivno nego pre.

Jesi li ti sine muško? Kakvo prebijanje od batina? Kakva silovanja majko mila? Čoveče klinac od 19 godina da sebi za pravo da štanglom po grudima udari policajca koji mu hapsi druga jer je gadjao kamenjem policiju, i sudija ga pusti ujutru, i to je policijska brutalnost?Daaaj bre. U Americi bi te upucao policajac na licu mesta, i svuda po zapadu, da li ste svesni svoje nesvesti pobogu?
Živela Srbija!

Ne pravi zamene teza, pricamo o maltretiranju studenata od paravojne Kricko kriminalne jedinice. Kakvo su to policajci koji se sa sns kriminlcima naoruzanim letvama i vatrometima dogovaraju kako da napadnu narod. I to pred hiljade nasih ociju. Ubica Brisa Tatona i nacelnik policijske brigade prave dogovor. Patriote. Ugasi malo tv i izadji na ulicu pa vidi istinu svojim ocima

Samo tih Vaših para nikako pre nije bilo, sad ihj nekako ima. Dali su nam izgradjenost države, infrastrukturu, na to mislim, i bolji životni standard definitivno nego pre.
Ne lupaj molim te, kakvu izgradjenost, zaduzili moju decu jos mi u julu naplatili 7000 putarine. Mnogo su mi dali. Stvarno si zabazao kao neki matorac u lazi pinka i informera

Ne pravi zamene teza, pricamo o maltretiranju studenata od paravojne Kricko kriminalne jedinice. Kakvo su to policajci koji se sa sns kriminlcima naoruzanim letvama i vatrometima dogovaraju kako da napadnu narod. I to pred hiljade nasih ociju. Ubica Brisa Tatona i nacelnik policijske brigade prave dogovor. Patriote. Ugasi malo tv i izadji na ulicu pa vidi istinu svojim ocima
Ja tv i ne gledam, koristim ga kao monitor za komp. A jesu li ti isti jajima gadjali ljude koji se ne slažu sa njima? Koliko hožeš je slučajeva da ima i ovoga o čemu ja pišem, tj većina, a ima naravno i ubačenih elemenata, ne sporim, upravo o tome pričam, nije ovde ništa jednostrano, ali da je sve organizovano od spolja, jeste.

Dotičnog bi trebalo udaljiti, pošto već znamo da će mu svaki komentar biti hvalispevi SNS, dok pljuje sve ostale.
Slobodno, čim imam mišljenje koje ne možete da pobijete argumentima, slobodno me udaljuite. E baš protiv ovoga se ja borim, e zato ste isti kao i vlast, svi koji tako razmišljate. Ili si sa mnom ili protiv mene. Kako da ne.

Slobodno, čim imam mišljenje koje ne možete da pobijete argumentima, slobodno me udaljuite. E baš protiv ovoga se ja borim, e zato ste isti kao i vlast, svi koji tako razmišljate. Ili si sa mnom ili protiv mene. Kako da ne.
Kad me budu pozvali da gostujem na Pinku ili Informeru i kad mi budu dali da pričam šta hoću, bez da me ne isteraju iz studija istog momenta, kad kažem nešto protiv vlasti, tad i vi možete da pričate na internetu šta hoćete.

ali da je sve organizovano od spolja, jeste.
Kao što rekoh, Slobista.

Sve je zavera, sve je laž, sve je tajni Vatikansko Natovski plan da destabilizuju i pocepaju Nebesku Srbiju koja se, šatro, ponovo uzdigla pod Ocem Vučićem.

Uvek neke paranoje i šizofrenije sa Slobistima i/ili radikalima.

Ja tv i ne gledam, koristim ga kao monitor za komp. A jesu li ti isti jajima gadjali ljude koji se ne slažu sa njima? Koliko hožeš je slučajeva da ima i ovoga o čemu ja pišem, tj većina, a ima naravno i ubačenih elemenata, ne sporim, upravo o tome pričam, nije ovde ništa jednostrano, ali da je sve organizovano od spolja, jeste.
Gadjanje jajima se ne moze porediti sa prebijanjima, slanjem na intenzivnu, povredama od vatrometa i sl. Polovina policajaca je povredjena od vatrometa koje su sns gamad ispaljivali na narod pa i nanpoliciju sa ledja. Ni ja ne gledam tv, samo ti prenosim ono sto sam video svojim ocima. Pritom tada u Kneza Milosa ih niko nije gadjao jajima, a hitna pomoc im je doterala kombi letvi. Potpuna zloupotreba svih sluzbi koje treba da budu u sluzbi naroda a ne jedne stranke.

Kad me budu pozvali da gostujem na Pinku ili Informeru i kad mi budu dali da pričam šta hoću, bez da me ne isteraju iz studija istog momenta, kad kažem nešto protiv vlasti, tad i vi možete da pričate na internetu šta hoćete.
A ko ste Vi da bi Vam bilo koja televizija dala prostor? Revanšizam i nemoć da mi smisleno odgovorite odmah me okarakterišite kao nekog pripadnika ove vlasti za koju nikad glasao nisam, niti ću. Ali mogu da vidim šta je dobro a šta ne, i imam svoje mišljenje, i to je moje pravo, koje ni Vama ne osporavam, inače ste samo rulja, nedemokratska rulja.

Da li se zna zašto je obustavljen izvoz, samo politički, ili je domaća proizvodnja podignuta, pa nema za izvoz?

Zvanično je u potpunosti obustavljen izvoz proizvoda namenske industrije iz Srbije. Obuhvata municiju, naoružanje i sve druge isključivo vojne komponente kao što su proizvodi bazne namenske hemije (baruti, eksplozivi, hemijska borbena sredstva,....).

Zvaničan razlog: prekid dovođenja u vezu Srbije sa isporukama municije i naoružanja na istočni i bliskoistočni front.

Davno sam prestao da verujem u zvanična saopštenja. Čujem osnovno tipa ko, šta, kada, gde. Za ostalo potražim alternativne odgovore imajući u vidu ko je nešto izjavio- uradio, gde je objavio, trenutak kada se događaj dešava, šire bezbednosno političko okruženje kao i ono lokalno, u čiju korist bi išao neki ishod, ...

Evo recimo da se lično uživum, kao da se nešto mnogo pitam u domaćoj namenskoj industriji sa trenutno važećim liberalno ekonomskim načelima uz profit kao primarni interes. Jedna alternativna mogućnost sa nekim premisama:

- Igman, Konjic proizvodi identičnu paletu proizvoda kao domaći Prvi partizan Užice. Proizvodi su identični. Igman sirovinski zavisi od Srbije za gotov proizvod. Svojim proizvodima zalazi na tržište domaće namenske industrije.

- Šta kada se smanji potražnja, ne bude mogla da se unapred proda sva proizvodnja i Igman postane opasna konkurencija na tržištu,

- Igman se znatno zadužio i bez obrtnih je sredstava kako bi pokrenuo proizvodnju na staroj SFRJ opremi u momentu velike tražnje i visokih cena proizvoda. Trenutno je vrlo ekonomski ranjiv.

- Igman ima ugovorenu proizvodnju, kupci očekuju ugovorenu isporuku baš tada jer je roba sada potrebna. U pitanju je veliki rizik i veliki zalogaj koji se učinio, jer je pitanje dokazivanja pouzdanosti isporučioca.

- Namenska industrija Srbije je pokušala ranije da uđe u saradnju i neki oblik vlasničkog udela u namensku indistriju BiH. Tačnije Federacije BiH (većinski vlasnik je država Federacija BiH) gde se fabrike nalaze, a još tačnije u Bošnjački deo FBiH. Srbi i Republika Srpska nemaju mogućnost kontrole nad ovim fabrikama u FBiH, osim delimično preko ministarstva odbrane BiH.

- Ponuđena je zajednička proizvodnja Srbije i BiH, metka 12,7 mm za kojim je pre desetak godina vladala opšta glad u svetu. Srbija nije imala proizvodnju 12,7mm, Igman je imao. Saradnja od strane FBiH je odbijena. Srbija donosi odluku da napravi novu fabriku za proizvodnju metka 12,7 mm i pravi fabriku Belam u Uzićima pod okriljem Yugoimporta. Dodatno ubace proizvodnju ogromnog kapaciteta proizvodnje pešadijskih metaka praktično svih savremenih kalibara. Nabave najsavremeniju opremu.

- FBiH i posledično Igman su odbili saradnju sa namenskom industrijom Srbije i ulazak Srbije u vlasnički udeo u FBiH. Za manjinske partnere su uzeli neke belosvetske i bliskoistočne ,,biznismene' koji su uneli gotovinu za početak proizvodnje.

- Ministar odbrane BiH i policije FBiH u poslednje vreme obilaze namensku industriju FBiH uz pohvale da je ,,prošlo vreme kada Bošnjaci nisu imali čime da se brane" i ,,proizvodnja ide za izvoz ali bez brige, ide i za nedaj Bože".

- Aktuelna situacija u BiH gde kuva. Očekuje se novo ustavno uređenje države, trenutni ustav je Dejtonski mirovni sporazum. Očekuje se postepenin prenos vlasti na domaću politiku sa zvanične međunarodne uprave koja trenutno postoji. Rešavanje hrvatskog pitanja u BiH, vlasništva nad Brčkom, državne imovine,....

- Sada je proizvodnja Igmana stala. Radnici su na prinudnim odmorima. Uzeti krediti za pokretanje proizvodnje dolaze na isplatu. Već ranije je saopšteno da nemaju obrtna sredstva jer je celokupan novac uplaćen za naručenu, a neisporučenu robu (stotine miliona evra) unapred potrošen na sirovine, remont opreme i plate. Naručioci koji su robu naručili i u celosti unapred platili tu robu ne dobijaju. Kredibilitet Igmana je narušen. Dugovi rastu, proizvodnje nema. Nema drugih proizvoda sa kojim bi izašli na tržište. U svakom njihom metku je barut iz Srbije. Čak i kada bi pronašli novog dobavljača baruta on mora da bude identičan. Sve da prođe nova testiranja, da dobije sertifikate. To bez nekoliko meseci u optimističnom scenariju ne može da prođe. Igman nema nekoliko meseci.

Eto malo mog razmišljanja ,,šta bi bilo kad bi bilo". Jedno od mogućih objašnjenja dešavanja. Čisto nagađanje jednog od mogućih scenarija uživevši se u ulogu savremenog ekonomiste menadžera. Primenom principa koje jaki strani ekonomski igrači primenjuju na domaću konkutrentsku industriju od igle do lokomotive. Srbija je u proizvodnji municije jak svetski igrač.

Ustvari zaključak nisam ni dao, samo sam pobrojao neke činjenice, premise koje su mi pale sada na pamet. Zaključak doneste sami.

Izvinite na dugom tekstu.

Ministar odbrane BiH u miroljubivim porukama Srbima iz Igmana.

Poslednja izmena:
Kao što rekoh, Slobista.

Sve je zavera, sve je laž, sve je tajni Vatikansko Natovski plan da destabilizuju i pocepaju Nebesku Srbiju koja se, šatro, ponovo uzdigla pod Ocem Vučićem.

Uvek neke paranoje i šizofrenije sa Slobistima i/ili radikalima.
Ne gospodine, ja sam realista kojega je život naučio da vidi i da misli, a Vi možete da me okarakterišete kako god Vi želite, ali to je samo nemoć. I etiketiranje je generalno nemoć. Ja Vama nisam rekao da ste strani plaćenik, kao što bi ti radikali rekli, a ako mislite da nam država nije ugrožena, jeste veoma.

Sve je organizovano od spolja, slazem se, od sina Fahri Muslijua, koji je 1992. bio u Londonu na obuci britanske obavestajne sluzbe, pa vracen na fakultet i stavljen pod zastitu i saucesnistvo sa hrvatskim agentom Šešeljom, pogledaj malo you tube, pametan si covek, o tome su u mnogim podkastima pricali penzionisani sluzbenici savezne i srpske sluzbe bezbednosti. Svaka cast Britancima brzo su nam posle Tita uvalili novog unistitelja Srba. Podelio je srbe gore nego na cetnike i partizane

Lik bi zaveo Severnu Koreju sa jednom, možda dve režimske televizije, izolovao se od celog sveta i vezao isključivo za neku Rusiju ili Kinu ili tako neku "braću". I tripovao bi se da je veliki Srbin i patriota zbog toga. Kao što se Kim Džong Un tripuje da je veliki patriota za Severnu Koreju. Kao što se mnogi diktatori i tiranini tripuju.

a ako mislite da nam država nije ugrožena, jeste veoma.
Pa šta trenutni državni aparat radi na tome da država prestane da bude ugrožena? Hoćete mi reći da je okej da ovoliko meseci nisu u stanju da reše unutrašnje nemire? Pa ako su već toliko nesposobni, nek priznaju to i kažu lepo, mi ne možemo ovo da rešimo, ako ima neko pametniji, ustupamo mu mesto.

A ko je bio Miloš Pavlović dan pre početka blokada? A uostalom ko je i danas skoro godinu dana posle?
Pa ćemo isto tako kao i oni da preavimpo nove Miloše Pavloviće? Poenta je da budeš drugačiji od ovih, a ne ostrašćen i isti. Kao što je i N1 isto kao i Informer, dakle potpuuno isto samo u kontra stranu.

Vrh