То је проблем, што се тај опушак не гледа као ђубре већ нешто чега се мора отарасити одма.
Па и ја када попијем воду, носим до канте, не бацим је одма када попијем.
I drugi bi bili st*** da nema zakona koji se sprovodi.
Uzmimo za primer vezivanje pojaseva u kolima- eto, uspeli smo to da se naučimo, isto tako možemo i da se "naučimo" da ne bacamo đubre tamo gde ne treba.
Сећам се да ми је бивша колегиница причала како се враћа са дечком из Беча колима, скупљали ђубре у колима, конзерве од сокова, флашице воде и сл., и чим су ушли у Србију он је отворио прозор и бацио све напоље уз речи "Нека ме казне". Верујем да Бил Хикс зна те особе, мали је Крагујевац.
Зато казна 100к, па кад те казне бриди по ушима.
Pa to. Ljudi će se buniti što dobiju kaznu za pljuvanje na ulici ili ako ne pokupiš govance iza kućnog ljubimca.
Teško je voditi normalan razgovor potkrepljen argumentima sa takvim ljudima.
Ne znam zasto,ponekad mi bas smetaju te puckalice.Или у аутобусу кад деца пућкају оне глупости. Макар те њихове ствари миришу на воће, а оне електро цигаре на канализацију
Da se nadovežem sa komšijskim blokom pošto sam iz 29, svako malo iznosim napolje metle, veliki metalni đubravnik i kese naravno jer ne mogu da trpim da nam se deca igraju u đubretu i opušcima oko te jedne velike klupe na kojom mi sedimo.ja u sustini nisam ni primecivao toliko smeca, dok nisu dosla deca. Parkovi ovde na nbg su prepuni pikavaca, iako je kanta pored. Pre neki dan sam u bloku 30 izbrojao 1389 pikavaca.
kada vozim, uvek vidim jednog koji baca pljugenzy kroz prozor, nebitno dal vozi punta ili volvo
Две године после иста прича, а биће иста и за 2 године.На Карађорђевом парку (железничком стајалишту) имаш исечене балоне са мало воде на којим пише "канта за опушке [...]", и има их на сваких 4 метара.
Није ништа боље, они који су лепо угасили и бацили у канту сад бацају ту нову са водим, док они који их бацају де стигну и даље то раде
Pa komunalni milicajac i treba da postoji zbog takvih ''pojava'', da stoji i gleda na strateškim tačkama, pa kad neko baci pikavac, omot, praznu konzervu/flašicu-da reaguje s blokčetom i odmah piše kazne. Tako bi se st*** brzo naučila šta se radi a šta ne. Da se ne dešava da taksista na aerodromu dok čeka putnika isprazni punu pikslu pikavaca odmah pored kola i pravi se lud.Ali ti ne mogu svuda da se postave komunalni policajci koji će sve da nadgledaju i kažnjavaju, pa da se narod dovede u red, nemoguće je, trebalo bi ih mnogo.
Pa komunalni milicajac i treba da postoji zbog takvih ''pojava'', da stoji i gleda na strateškim tačkama, pa kad neko baci pikavac, omot, praznu konzervu/flašicu-da reaguje s blokčetom i odmah piše kazne. Tako bi se st*** brzo naučila šta se radi a šta ne. Da se ne dešava da taksista na aerodromu dok čeka putnika isprazni punu pikslu pikavaca odmah pored kola i pravi se lud.
To su poslovi komunalaca, ne da izigravaju neku silu, šta god.. Imaš ovlašćenje, juri ko naružuje grad...samo da stane pored autobuske stanice stotinak kazni na sat bi pisali..!
Ali ne, bolje da juri prodavca lubenica pored pijace..
Pa dobro, neka počnu polako... Videćemo koliko kojih treba. Pa nek prebace one iz Makenzijeve-ionako sede bespotrebno. Makar centar grada da pokriju za početak. Neka šetaju i uočavaju. Šta će nam ovakvi koji samo sede u kolima i blebeću kad ih nešto pitaš?!?Ja nigde to nisam osporio, naprotiv, saglasan sam u potpunosti. Ali hteo sam da kažem da nikada neće imati dovoljno komunalnih policajaca da sve to sankcionišu, trebalo bi ih mnogo. Niko se kulturan nije rodio, nego su ga vaspitanje i zakoni zemlje u kojoj živi naterali da bude takav. Izuzeci da je neko kulturan, jer tako hoće, bez obzira na zakone, su retki. Mnogi putnici u tranzitu kroz našu zemlju, u zemlji iz koje dolaze strogo vode računa da ne prave djubre i ne budu st*** - samo iz jednog razloga, što znaju da će biti kažnjeni. Ali zato, kada stanu na neki parking na npr. autoputu kod nas, nemaju problem da na travu pored parkinga bace kesu sa djubretom i da budu st*** - opet samo iz jednog razloga - znaju da za to neće biti kažnjeni, jer bacaju i ostali, pa što da ne bace i oni.