Šta je novo?

Zabrana pušenja u ugostiteljskim objektima

То је проблем, што се тај опушак не гледа као ђубре већ нешто чега се мора отарасити одма.
Па и ја када попијем воду, носим до канте, не бацим је одма када попијем.

Ali ti ne mogu svuda da se postave komunalni policajci koji će sve da nadgledaju i kažnjavaju, pa da se narod dovede u red, nemoguće je, trebalo bi ih mnogo. Nešto se jednostavno indoktrinira dok si dete i posle ti to ostane, kao na primer da ne bacas djurbe na ulicu, nego da moraš da sacekas do prvog mesta (kontejnera, kante,..), gde ćeš da bacis. Ali ako ti kao dete gledaš svog oca ili majku da kada hoce da zapali cigaru dok vozi, otvori paklicu i baci najlon kroz prozor, naravno da ćeš i ti to da usvojiš kao model i još mnogo šta, ovo sam naveo kao primer.

Ne znam trenutno na koji, osim na ovaj način da kažem...U globalu smo st***-narod, za ovo, a i za mnoge druge stvari.

I drugi bi bili st*** da nema zakona koji se sprovodi.

Uzmimo za primer vezivanje pojaseva u kolima- eto, uspeli smo to da se naučimo, isto tako možemo i da se "naučimo" da ne bacamo đubre tamo gde ne treba.

I drugi bi bili st*** da nema zakona koji se sprovodi.

Uzmimo za primer vezivanje pojaseva u kolima- eto, uspeli smo to da se naučimo, isto tako možemo i da se "naučimo" da ne bacamo đubre tamo gde ne treba.

ja sam bio srednja skola, kada su krenule kazne za pojas. i secam se, cale moj dolazi sa posla, i u fazonu je, kakav smo mi narod, strasno. i ja kao sto? i on kao, sada na poslu njih 10 se svadja kako je skupa kazna za pojas, a niko nije u fazonu, samo cu se vezem :D

Pa to. Ljudi će se buniti što dobiju kaznu za pljuvanje na ulici ili ako ne pokupiš govance iza kućnog ljubimca.

Teško je voditi normalan razgovor potkrepljen argumentima sa takvim ljudima.

Сећам се да ми је бивша колегиница причала како се враћа са дечком из Беча колима, скупљали ђубре у колима, конзерве од сокова, флашице воде и сл., и чим су ушли у Србију он је отворио прозор и бацио све напоље уз речи "Нека ме казне". Верујем да Бил Хикс зна те особе, мали је Крагујевац.
Зато казна 100к, па кад те казне бриди по ушима.

Ovde svi moralni. Ne krše zakon.

Mi smo na pravnom forumu imali temu 'ispovedaonica' i generalno su bile luđe i raznovrsnije teme u podforumu zabava što bi odgovaralo relaxu ovde.... ali ovde to na žalost nije slučaj.

I onda svako dođe i napiše šta je nedavno ludo ili nečasno napravio, oslobodi se stresa i bude i njemu lakše i onom drugom koji čita da nije najgori, da ima većih pacijenata od njega 😊

Al dobro tamo je druženje bilo intenzivnije i češće i dosta privatnog se tu provlačilo jer su se svi znali... i bilo je više devojaka i bili smo mladi i tako 🙂

Ovde se samo vrti ju kakav rđav narod, kakvo ponašanje, kakvi maniri a sve se dobri ljudi okupili na jedan forum, baš imamo sreće

noki, pricamo o elementarnim stvarima. nije to fino, to je ono baseline drustvenog ponasanja.
i pritom mi smo sada dosta stariji, doba fakulteta i na primer kada si roditelj, su dva totalno nesaglediva sveta.
i ja sam kao klinac pravio sranja, ali znalo se sta je mera.

sada ce ispadne ako kazemo dobar dan, da bude "iju sto su fini". mada kako mi deluje u mojoj zgradi, mislim da smo vec stigli dotle

Сећам се да ми је бивша колегиница причала како се враћа са дечком из Беча колима, скупљали ђубре у колима, конзерве од сокова, флашице воде и сл., и чим су ушли у Србију он је отворио прозор и бацио све напоље уз речи "Нека ме казне". Верујем да Бил Хикс зна те особе, мали је Крагујевац.
Зато казна 100к, па кад те казне бриди по ушима.

promenio se kg dosta, jbg ja tamo ne zivim vise od 15 godina. ali dok sam isao u gimnaziju, vec si imao pretece cacija
mislim klasicni provincijski kompleksasi, ono svi kao puni para, jedna riba iznajmi sobu na kopu zimi, i onda njih 30 spava kod nje u 10 kvadrata, to je ta ekipa

Све знам, ја сам ~10ак година ван Кга, кад одем за викенд већ у суботу увече хоћу да кренем назад.
Него останем због мојих.

А тај момак мислим и да је ишао у гимназију (прву), додуше мало млађи од тебе.
Невезано за то, поента је да су код нас сви к***** јер "5к ћу да платим упола у 7 дана", а преко су мањи од маковог зрна јер знају да ће их тамо ***** за такво понашање.

То је малограђански менталитет, проблем је што се овде сељаклук залива.

uf da ja imam uticaj da promenim te kazne, uveo bih da kazne ne bude apsolutne cene, vec procenat od imovinskog stanja i sve sto ide uz to
bili bi raj na zemlji

Pa to. Ljudi će se buniti što dobiju kaznu za pljuvanje na ulici ili ako ne pokupiš govance iza kućnog ljubimca.

Teško je voditi normalan razgovor potkrepljen argumentima sa takvim ljudima.

Malo ću da iskočim iz okvira teme...Sa takvim ljudima je teško voditi bilo kakav razgovor, na bilo koju temu. Oni te ni ne čuju, ni ne vide, nego gledaju kroz tebe, prekidaju te dok pričaš. ako te i ne prekinu, kada ti zavrsis, oni nastavljaju da pričaju svoju pricu, bez obzira sta si ti pre toga rekao. Po odgovoru vidiš da li te ta druga osoba sluša ili ne. Imaš tu vrstu, a imaš i drugu koja te ipak čuje, ali čim čuje ono što se njemu ne sviđa, odmah se razgovor spušta na lični nivo, dečja reakcija, na forumima imaš mnogo takvih, jer ipak su forumi za istresanje frustracija idealno mesto. Sa čovekom koji ne ume da razgovara, meni je apsurd da trošim svoje vreme na razgovor sa njim, neka nadje drugu zrtvu, a ako ipak reši da rešava svoj problem, za to ima doktor ili neki drugi stručnjak, pa neka ide da razgovara sa njima. Ali opet, uz svu kulturu razgovora i argumete ne možemo da polemišemo, na primer o tome da li treba da pokupimo djubre za sobom ili ne, naravno da treba, tu nema tvog i mog mišljena - to je elementarna kultura.

stvarno ne znam sa kojim ljudima se druzite, ja sam pusac, pa i pusaci kad mi dodju u goste pitaju da izadju na terasu, a ja sam purnjam na gabi kad sam sam.

nije do toga - pusac/nepusac, do svesti ljudi je za opste dobro. moj komsa i ja, strastveni pusaci, izadjemo i ocistimo parking ispred zgrade svake jeseni. ili kad je zima i sneg.

mali disklejmer> ja se izrazito zalazem za ukidanje pusenja u zatvorenim prostorijama.
mislim da je win-win situacija, deo pusaca ce smanjiti ili ostaviti pljuge, drugi deo ce mozda upoznati neku buducu ljubav ili nekog buduceg dobrog prijatelja ili prijateljicu.
ozbiljna zabava bude obicno.

Ali ima i ko puši, ali kod sebe izadje na terasu, a dodje kod tebe koji si nepušač i hoće da zapali u kući, eventualno pita da li sme da zapali. Daleko od toga da je nekultura vezana samo za pušače i da kad kažem da smo u globalu st***-narod, mislim samo na njih. I među onima koji ne puše i tek kako ima primeraka i to kakvih.

Vrh