Karlo del Ponte
Advanced
Ово подвучено је оксиморон:Стојим само и искључиво уз студентски покрет. Остали ме апсолутно не занимају, нисам ни са вама на овом форуму, ни са њима ни у каквом табору или друговању. Тебе нити познајем, нити пратим, нити знам ко си. Форум је ваљда место где размељујемо мишљења. Заправо све што изражавам овде се готово у попуности поклапа са објавама пленума Филозофског факултета чији сам био студент некада. Никада ми није био циљ да заправо то понављам као папагај, јединоставно се поклапам са њиховим слободарским идејама.
Сигуран сам да се опозиционарским издајницима тресу гаће. И треба, слободно то мислим, макар међу њима било чланова овог форума. Пропаст СНС-а за њих ће бити још гора опција него опстанак.
1. Ни најжући "жути лопов" није дао пољопривредну земљу безубом Арапину, укинуо националну железничку станицу са прилазним пругама, потписао Бриселски споразум, дао високовредна рудна богатства белосветским барабама, дао најважнији аеродром у држави странцима. Приватизација индустрије и цементаре не могу да се назову једнозначном издајом, зато што је цемент нископрофитна сировина, у којој је транспорт скоро половина коначне продајне цене. Напредне издаје су једнозначне и директне.
2. Чак и они опозиционари са чије гледиште ако се спроведе, неко сматра и назива издајом, нити сада имају моћ, нити би у некој широј коалицији у евентуално власт имали политичку силу да то спроведу. Све те странкице које би и са најбољим медијским слободама били на граници цензуса, не би ни као тас на ваги могли да прогурају онај део агенде који је за огромну већину споран.
Односно, можда сам ја превише глуп да схватим по чему је било ко од опозиционара издајник? Осим бојкоташа. Наравно осим бојкоташа којима је бојкот у јуну 2024. почетак и крај списка издаја.
Зато што сам мислио да је у питању сарказам. Сувише је глупо и контрапродуктивно враћање мандата, да би то могао имати везе са било чим смисленим. Један једини опозиционар у парламенту је у најгорем случају сведок злодела неке власти, сакупљач кључних материјала и за политичку борбу, и познавалац рада и размишљања напредног непријатеља. Једино за шта могу разумно замерити је ако то раде недовољно добро, али да се повуку одатле и тиме одреше руке секти, то никако.Иначе овај форумски "лов на вештинце" ме је фино насмејао.
Pogledajte prilog 249958Зашто господин под надимком Карло подржава поделе које стварам, а касније, на један нечасан начин, прозива да "стварам поделе". Попричично шизофрено, зар не?