Šta je novo?

Izbori 2025

Стојим само и искључиво уз студентски покрет. Остали ме апсолутно не занимају, нисам ни са вама на овом форуму, ни са њима ни у каквом табору или друговању. Тебе нити познајем, нити пратим, нити знам ко си. Форум је ваљда место где размељујемо мишљења. Заправо све што изражавам овде се готово у попуности поклапа са објавама пленума Филозофског факултета чији сам био студент некада. Никада ми није био циљ да заправо то понављам као папагај, јединоставно се поклапам са њиховим слободарским идејама.

Сигуран сам да се опозиционарским издајницима тресу гаће. И треба, слободно то мислим, макар међу њима било чланова овог форума. Пропаст СНС-а за њих ће бити још гора опција него опстанак.
Ово подвучено је оксиморон:
1. Ни најжући "жути лопов" није дао пољопривредну земљу безубом Арапину, укинуо националну железничку станицу са прилазним пругама, потписао Бриселски споразум, дао високовредна рудна богатства белосветским барабама, дао најважнији аеродром у држави странцима. Приватизација индустрије и цементаре не могу да се назову једнозначном издајом, зато што је цемент нископрофитна сировина, у којој је транспорт скоро половина коначне продајне цене. Напредне издаје су једнозначне и директне.
2. Чак и они опозиционари са чије гледиште ако се спроведе, неко сматра и назива издајом, нити сада имају моћ, нити би у некој широј коалицији у евентуално власт имали политичку силу да то спроведу. Све те странкице које би и са најбољим медијским слободама били на граници цензуса, не би ни као тас на ваги могли да прогурају онај део агенде који је за огромну већину споран.

Односно, можда сам ја превише глуп да схватим по чему је било ко од опозиционара издајник? Осим бојкоташа. Наравно осим бојкоташа којима је бојкот у јуну 2024. почетак и крај списка издаја.
Иначе овај форумски "лов на вештинце" ме је фино насмејао. :)
Pogledajte prilog 249958Зашто господин под надимком Карло подржава поделе које стварам, а касније, на један нечасан начин, прозива да "стварам поделе". Попричично шизофрено, зар не?
Зато што сам мислио да је у питању сарказам. Сувише је глупо и контрапродуктивно враћање мандата, да би то могао имати везе са било чим смисленим. Један једини опозиционар у парламенту је у најгорем случају сведок злодела неке власти, сакупљач кључних материјала и за политичку борбу, и познавалац рада и размишљања напредног непријатеља. Једино за шта могу разумно замерити је ако то раде недовољно добро, али да се повуку одатле и тиме одреше руке секти, то никако.

Ko god bude na vlasti, i dalje ćemo biti parking za migrante, rudnik litijuma, auto otpad za Nemačke polovnjake, centar za reciklažu mesa sa isteklim rokom trajanja, itd.

Suverenistička opcija i da postoji, biće sabotirana tako da nikada ne može da pobedi na izborima.
Vladaće oni koji sprovode globalističku politiku i to je to.

Zacrtano nam je da budemo kolonija.

Zanimanja sa perspektivom biće izvršitelj, lekar privatnik, vozač privatne hitne pomoći, univerzitetski profesor privatnik, stan-na-dan stanodavac, vlasnik agencije za uvoz migranata, advokat burazerskih preduzeća, carinik, pandur, itd.

Ostalo će da zamene roboti i migranti.
Мислим да дебело грешиш. Али имаш слободу говора за то.

Ово подвучено је оксиморон:
1. Ни најжући "жути лопов" није дао пољопривредну земљу безубом Арапину, укинуо националну железничку станицу са прилазним пругама, потписао Бриселски споразум, дао високовредна рудна богатства белосветским барабама, дао најважнији аеродром у држави странцима. Приватизација индустрије и цементаре не могу да се назову једнозначном издајом, зато што је цемент нископрофитна сировина, у којој је транспорт скоро половина коначне продајне цене. Напредне издаје су једнозначне и директне.
2. Чак и они опозиционари са чије гледиште ако се спроведе, неко сматра и назива издајом, нити сада имају моћ, нити би у некој широј коалицији у евентуално власт имали политичку силу да то спроведу. Све те странкице које би и са најбољим медијским слободама били на граници цензуса, не би ни као тас на ваги могли да прогурају онај део агенде који је за огромну већину споран.

Односно, можда сам ја превише глуп да схватим по чему је било ко од опозиционара издајник? Осим бојкоташа. Наравно осим бојкоташа којима је бојкот у јуну 2024. почетак и крај списка издаја.

Зато што сам мислио да је у питању сарказам. Сувише је глупо и контрапродуктивно враћање мандата, да би то могао имати везе са било чим смисленим. Један једини опозиционар у парламенту је у најгорем случају сведок злодела неке власти, сакупљач кључних материјала и за политичку борбу, и познавалац рада и размишљања напредног непријатеља. Једино за шта могу разумно замерити је ако то раде недовољно добро, али да се повуку одатле и тиме одреше руке секти, то никако.
Ово је онај најповршнији ватабаутизам. Не интересује ме. За мене нема оправдања и за оне који су покрали макар један НИС, и за друге који су покрали 10 пута више. Апсолутно ме не интересује, сви морају бити процесуирани. И не интересују ме лојални издајници који све раде у корист режима. Не интересују ме они они бедници који иду да клече у Бриселу док иста ЕУ подржава ово.
Само студенти, њихова листа и њихов покрет. Остали, нека се лепо и достојанствено повуку ако немају мрље у својим пословима. Ако имају, само вађење репе у Падинској скели.

Od '45 pa do danas nema vlasti koja nije izdala sve moguće nacionalne interese.
Neki manje neki više, ali kontinuitet postoji.

Međutim, veliki deo naroda uopšte ne zanima u kakvoj državi žive, ni kako se ona zove, ni u kojim granicama se nalazi.
Bukvalno žive kao expati u toj jednoj državi koju imaju.

Како мислиш "суверенитет без обзира на исход избора"? Докле год су на власти слобисти и радикали Србија ће бити колонија, ту нема дискусије. Штавише, активно ће радити на слабљењу државе како би се лакше и дубље колонизовала
мислим да народ не сме да мисли да је најважније сменити снс или било коју другу про-западну власт већ повратак суверенитета

Tek nakon što se EU i NATO raspadnu, možemo govoriti o nekom potencijalnom suverenitetu.
Pre toga možemo da budemo samo SR Jugoslavija pod svim mogućim sankcijama.

Ћута, Понош, Милош Француз, Несторовић нешто одвале, и таман када помислиш да не може ниже и глупље од опозиције, сасвим изненада улеће један опозициони играч, да по ид*отлуку далеко иза себе остави све остале:

Дакле, баве се туђим грађанским ратом, у којем међу Србима, укључјући и учеснике протеста и противнике власти, далеко већу подршку/симпатију има Московски ентитет Источнославије него Кијевски ентитет Источнославије. Зашто је став у Србији такав везано за белосветску политику на коју не можемо да утичемо, и из зоне која на нас минимално утиче од прве секунде потписивања Бриселског споразума 2013. уопште није важно. Тема је довољно небитна, са ненадлежним туристом у Москви у овом истотијском тренутку, да би минимум и знања и разума било игнорисање те теме. Али не лези враже! У политичком маркетингу постоје углавном две разумне тактике: 1) пропагирај у својој циљној групи 2) пропаганда за све (кеч ол). А сада је ЗЛФ измислио тактику "Кеч ноубади". За Нобелову награду за политику.

Иначе, израз Источнославија је много примеренији за Белорусе, Украјинце и Русе, него што је израз Југославија за Словенце, Хрвате и Србе. Код првих за разлику од других постоји врло јака органска веза и дубока симбиоза. Чак и у овом актуелном грађанском рату, памтим да су 1990-тих Срби и Хрвати (баш народ) бестидно и без самокритике све најгоре мислили и говорили о оном другом. Пре пар месеци сам био баш у Русији, и главно осећање самих Руса је стид што су се односи покварили на тај ниво.

То је и културно, и цивилизацијски сасвим други свет, од кога смо одсечени и копнено и поморски. Не ја лично, који живим у оази мира те зоне, и (са изузетком могућности међународних путовања) имам далеко боље услове него у Србији, Словенији или Холандији. Индокина је трећи свет, Аустралија четврти, Чиле неки десети, није уопште битно ни опозицији ни студентима да се тиме баве. Већ смо се опекли на ложану око 5.октобра да "Ако политички будемо блиски са Швабама и Французима, имаћемо њихову куповну моћ". Туђа рука свраб не чеше. Сами студенти су схватили да је најпаметније бавити се нама самима, па тек када себе средимо, евентуално размотримо различити однос ка спољној политици. Али у опозицији је превише ликова и лидера којима из стражњице у главу то не долази.
@Joe Peeps види ово, недавно је имао оправдано негативан став о опозицији а сада обрнуо плочу, чудно

мислим да народ не сме да мисли да је најважније сменити снс или било коју другу про-западну власт већ повратак суверенитета

Једно не искључује друго, напротив. Штавише, све остале друге опције су се показале као смењиве и лакше за обарање у име одбране суверенитета што значи да смењивање и законско кажњавање радикала/социјалиста остаје прва, основна и најважнија борба као предуслов ослобођења земље.

Свако ко тврди другачије свесно или несвесно ради у интересу издајничких екстремиста из СФРЈ и дубоких структура преко којих спроводе своју моћ

Збацивање режима је лакши део посла. Много тежи су повратак макар и дела суверености и коначно неутралисање црвеноудбашке (има и друга реч на "У" која је можда адекватнија) дубоке државе која ће владати све до објављивања архива.

Република Србија мора бити деконструисана. Крпљење трулежи неће зауставити сепсу.

To mi malo vuce na utopijske ideje na prečac. 😃
Jednostavno pririrodni proces jeste smena generacije koja donosi drugie navike pristup, shvatanje i samim time drugaciji rad i red.

Bilo kojoj osobi, grupi da joj promeniš i sredinu i vrstu rada trudice se da zadrže svoje navike i stil rada bez obzira na poziciranje
Stečene navike i dr. ono ,, tri meni jedan teb,, pri nekoj ravnomernoj podeli gde god da ga staviš uvek ce se truditi da šro manje menja naviknuto.
Nisu to brojevi na papiru pa gumicom da ih izbrišeš i napišee druge.
Drugi dolaze kako sam gore i napisao samo smenom generacije.
U rezervi nema dr stanovništva, vec ovo kakvo je takvo je. Svaki drugačija promena je izrazito nasilna i posledično sramotna.
Misliš da se ponose oni koj su imali svoje gulage i gole otoke ? Da mogu da promene prošlost nikada ih ne bi imali, ovako ostade im stid , sram i žal.
Par predhodnih smenskih promena vršene su po principu
Ko hoce ,,ovo,, novo , unapredjuj ,
ko nece pezioniši.

Zapravo osvrt tvog posta se odnosi upravo na te zaostale repove koj su preživeli zahvaljujuci unapredjivanju

Ne verujem da može i da ce biti drugacije

Poslednja izmena:
Meni će biti uvek sumnjiv onaj ko traži glas a odbija da se izjasni po svim važnim pitanjima.
Ovde je postalo normalno da javni funkcioneri uopšte ne odgovaraju građanima i to mora da se promeni.

Pitanja moraju da se postavljaju i odgovori moraju da se dobiju.
Vola za rog, a čoveka za jezik.

Prljava opozicija oborila potvrdđivanje mandata u Zaječaru.

IMG-20250831-WA0029.jpg

Divna prilika da na ponovljene izbore izađe jedinstvena lista protiv jahača apokalipse.

Jel ovo definitivno? Ovo je ogromna vest.

🇷🇸 Министар просвете рекао је да ће сви средњошколци који сутра буду протестовали бити кажњени неоправданим изостанцима.

t.me/buntcg

Vrh