Jeste ludilo, sreca pa je izmisljeno.Ima li makar jedan da da kaže da je to ludilo, populistička mera itd? Ili da nastavimo da pljujemo nemce jer šta oni znaju?![]()
Jeste ludilo, sreca pa je izmisljeno.Ima li makar jedan da da kaže da je to ludilo, populistička mera itd? Ili da nastavimo da pljujemo nemce jer šta oni znaju?![]()
Pusti to nego šta kažu Nemci što oni povećavaju minialac za 8%? Sa druge strane ako gledamo 365dana od 01.01.2025 do 01.01.2026. biće potencijalno povećanje(još uvek se ne zna za 2026tu) od 19,5%. To je dakle za Nemce povećanje 8% na cenu časa od 12,8e i naše povećanje od 19,5% na cenu časa od 3,5e. Nema šta da bude odloženo ako gledamo minimalac, dejstvo će se osetiti početkom sledeće godine.Glupi Nemci. Šta pa oni znaju.
Ispravka. Videćemo od jeseni 27 efekte. Odloženo dejstvo. Jedno 6-7 godina minimum.
Taman izbori pre toga krajem 26, početkom 27.
Ekstra!!! Rekao bih i fer cena za sve sto se nudi!Fali veće dvorište da bi moglo da se nazove lux ili možda full lux.
EDIT: Kada se setim srednje škole i čuvenog zamišljanja nas par drugara šta bi radili sa milion. Mislila je većina da ti je tada rešen život.![]()
Kuća na prodaju, Kamenjar, 1.236.000€, 359m²
Kuća za prodaju, uknjižena, Kamenjar, 359 m2. Stanje - Uobičajeno.www.4zida.rs
HahahahaEDIT: Ovu kucu dobrano treba pregledati UV svetlom![]()
Razmišljam koliko treba neko pošten da ima para to jest net-worth da bi kupio ovakvu kuću u kojoj bi živeo.Ekstra!!! Rekao bih i fer cena za sve sto se nudi!
Da imam taj novac dobrano bih razmislio(s obzirom kakvi se golubarnici prodaju po Beogradu za pola tih para i pola kvadrature)
EDIT: Ovu kucu dobrano treba pregledati UV svetlom![]()
O tome pričam. Glupi Nemci. Njihovih 8% blablablabla veći od naših kumulativno 34+%.Pusti to nego šta kažu Nemci što oni povećavaju minialac za 8%? Sa druge strane ako gledamo 365dana od 01.01.2025 do 01.01.2026. biće potencijalno povećanje(još uvek se ne zna za 2026tu) od 19,5%. To je dakle za Nemce povećanje 8% na cenu časa od 12,8e i naše povećanje od 19,5% na cenu časa od 3,5e. Nema šta da bude odloženo ako gledamo minimalac, dejstvo će se osetiti početkom sledeće godine.
Ovo je lux i više od toga.Fali veće dvorište da bi moglo da se nazove lux ili možda full lux.
EDIT: Kada se setim srednje škole i čuvenog zamišljanja nas par drugara šta bi radili sa milion. Mislila je većina da ti je tada rešen život.![]()
Kuća na prodaju, Kamenjar, 1.236.000€, 359m²
Kuća za prodaju, uknjižena, Kamenjar, 359 m2. Stanje - Uobičajeno.www.4zida.rs
Na zapadu pošto imaju mnogo veći plate kuća ovog tipa 40-60% net-worth. To je neki minimum. Kod nas x4-x5Hahahaha
Razmišljam koliko treba neko pošten da ima para to jest net-worth da bi kupio ovakvu kuću u kojoj bi živeo.
Samo porez, računi i spremanje ovakve kuće zahteva ozbiljnu mesečnu sumu.
Koliko trebaš biti siguran u svoj posao i zaradjivati i kolike pasivne prihode treba imati.
Haha podseti me na ono kad Marijana Mateus predje iz kuce od 500 kvadrata u kucu od 200 kvadrata i izjavi da ta od 500 je bila prevelika i nije bas taj osecaj "doma i intime" kao ova od 200 kvadrataNe bih vise ziveo u velikoj kuci... Kuću koju imam neću prodati, ali prosto vise volim zivot u stanu i do kuće odem ponekad samo. Vidim da svi mislite da je zivot u velikoj kuci bajka, a nije bas tako![]()
Kada bi se zaboravilo na novce, znači ima se osoba za spremanje/održavanje i popravke i računi nisu problem, kao ni sigurnost?Ne bih vise ziveo u velikoj kuci... Kuću koju imam neću prodati, ali prosto vise volim zivot u stanu i do kuće odem ponekad samo. Vidim da svi mislite da je zivot u velikoj kuci bajka, a nije bas tako![]()
Ne bih se usudio da kupujem ovo bez 5M na računu i bar 30K mesečnoHahahaha
Razmišljam koliko treba neko pošten da ima para to jest net-worth da bi kupio ovakvu kuću u kojoj bi živeo.
Samo porez, računi i spremanje ovakve kuće zahteva ozbiljnu mesečnu sumu.
Koliko trebaš biti siguran u svoj posao i zaradjivati i kolike pasivne prihode treba imati.
Kojih 34%? Aj prevedi molim te na šta konretno misliš kada pričaš o Nemcima i nama da se bolje razumemo.O tome pričam. Glupi Nemci. Njihovih 8% blablablabla veći od naših kumulativno 34+%.
I tu smo završili priču.
Odloženo na strani budzeta. Šutnuta limenka dalje.
Kuća je 250m2 + letnja kuJna 90m2 pored bazena, što bi tako i trebalo. Nije to mnogo veliko za četvoročlanu porodicu + poneki gost da dodje da bude komforno za sve, mada ko voli da skrati malo verovatno bi moglo 150-200m2.Ne bih vise ziveo u velikoj kuci... Kuću koju imam neću prodati, ali prosto vise volim zivot u stanu i do kuće odem ponekad samo. Vidim da svi mislite da je zivot u velikoj kuci bajka, a nije bas tako![]()
Imam poznanika iz Majdanpeka. Sve on razume samo je svestan da bez rudnika "grad" ne bi postojao. Kazne za zagadjenje su svakako male još samo kad bi smeli da im to nedopustimo ili rebnemo kazne tolike da im se ne isplati.Ko ima 8.550 evra moze sa tim parama da zagadi reku koju pije neko kog on mrzi. Toliko kosta zagadjenje reke.
Bio si mi u kraju znacibio kod kume u blok 37. interesantan je onaj deciji park u centru, ali samo je preguzva. ali u svakom slucaju ono sto se tog tipa tada napravili to ti je.
bemu mu lebac, deluje mi za obicnu bleju za decu morace da se racuna commute time ko za poso
Ako imaš 5M na računu, pretpostavka je da nisu na deviznom računu po viđenju. Isto tako, ako pretpostavimo neki relativno standardan godišnji prinos od 7% na ovaj nivo investicije, to bi značilo da samo od tog prihoda (makar ne zaradio ni jedan EUR bilo gde drugde) već imaš 30k mesečno. Dakle, jedno što je potrebno je 5M na računu.Ne bih se usudio da kupujem ovo bez 5M na računu i bar 30K mesečno![]()
Bez zida od 3m sa bodljikavom zicom gore ja ne vidim sigurnost u Beogradu. A da to ne bi bilo klaustrofobicno, plac mora da bude veliki. A onda dzabe tako veliki plac bez bazena. Pa ako imas vec bazen, sta je bazen bez kuce od 300 kvadrata. Pa onda moras da imas bastovana, pa moras da radis vise da bi odrzavao bogatstvo, pa onda nisi kuci, bastovan merka zenu, onda imas sumnje i kosmare. Pakao.Kada bi se zaboravilo na novce, znači ima se osoba za spremanje/održavanje i popravke i računi nisu problem, kao ni sigurnost?
Ali treba mu 1.2M za kuću tako da ti ostane za investicije 3.8M.Ako imaš 5M na računu, pretpostavka je da nisu na deviznom računu po viđenju. Isto tako, ako pretpostavimo neki relativno standardan godišnji prinos od 7% na ovaj nivo investicije, to bi značilo da samo od tog prihoda (makar ne zaradio ni jedan EUR bilo gde drugde) već imaš 30k mesečno. Dakle, jedno što je potrebno je 5M na računu.
Fali mu plac i zavisi od komšiluka i prvih komšija. Zato i kažem da fali veće dvorište.Ovo je lux i više od toga.
Uzmi baštovanku, Filipinka čuva decu, Tajladjanka ti sprema kuću. Ili uskoro nekog Teslu Optimusa.Bez zida od 3m sa bodljikavom zicom gore ja ne vidim sigurnost u Beogradu. A da to ne bi bilo klaustrofobicno, plac mora da bude veliki. A onda dzabe tako veliki plac bez bazena. Pa ako imas vec bazen, sta je bazen bez kuce od 300 kvadrata. Pa onda moras da imas bastovana, pa moras da radis vise da bi odrzavao bogatstvo, pa onda nisi kuci, bastovan merka zenu, onda imas sumnje i kosmare. Pakao.
Neka, lepse meni ovako.
Svako daje svoj doprinos drustvu.I onda kada odes na posao bastovan zabavlja gospodju, simbioza
Mislim figurativno ne baš bukvalno na računu nego investirano u svašta nešto. I onih 30K pored togaAko imaš 5M na računu, pretpostavka je da nisu na deviznom računu po viđenju. Isto tako, ako pretpostavimo neki relativno standardan godišnji prinos od 7% na ovaj nivo investicije, to bi značilo da samo od tog prihoda (makar ne zaradio ni jedan EUR bilo gde drugde) već imaš 30k mesečno. Dakle, jedno što je potrebno je 5M na računu.
Koji procenat bi investirao u nekretnine? I gde bi ih kupio?Mislim figurativno ne baš bukvalno na računu nego investirano u svašta nešto. I onih 30K pored toga![]()