Šta je novo?

Automobilska industrija

Хвала, али заборавих да напишем - искључиво нов ауто, испод чекића, што би рекли. :)

SUV ili limuzina, do koliko kubika? Za te pare kinez neki :D
Тренутно возим октавију (2020. годиште), немам проблем ни са лимузином, али примарније гледамо СУВ.
Za te pare, a ispod čekića si osudjen na Opele, Fordove i slično
Најближи смо Кароку, тренутно.

Ишли смо до Шкоде на НБГ у суботу, све похвале за нормалност и љубазност момка који је био ту.
Понуда за Карока је 29к, а може да се добије још неки попуст.

Тренутно то фигурира као први избор.
Размишљао сам и о Кашкаију, Спортиџу, Туксону... Мало изнад 30к, али достижно.
Карок избија у први план због цене, као и замене старо за ново.

Него ме је занимало да ли ће неком нешто друго пасти на памет.

Мазда CX-5 ми се јако допада, али почетна ће јој бити преко 35к, то је већ доста више од онога што желимо да дамо за парче лима.

Pa nema šta drugo da padne na pamet, to su neke te klase, reno austral jedino još. Meni se svidja i pikirao sam geely starray ali trenutno zeza potrošnja.

Prvo, nisi rekao skoro nista, npr koliko km godisnje prelazis, po gradu ili putujes, koliko dugo mislis da posedujes taj auto ... itd

Drugo, cak i da si to sve rekao, tesko je dati savet za nov model.

Ima dve vrste kupaca novih automobila, oni koji gledaju odnos cena/kvalitet ili ulozeno/dobijeno i oni koji kupe auto koji im se svidja i voze ga 5 godina i prodaju.

Ja zagovornik ovog drugog nacina.

Izaberi ono sto tebi odgovara, da li izgled ili performase ili sta god drugo sto privalci. Vozis to 5 ili 6 godina dok je u garanciji i prodas.

Svakom je nesto drugo primarno.

Razmisli i o Corola Cross, koliko sam video novi model akcijska početna cena 33-34K, a u pitanju je proveren hibrid i to sa 10 godina garancije. Da kupujem to bi mi bila jedna od opcija.

Cherry Tiggo 8 Pro je oko 30k. Geely Coolray isto.

Možda Mazda CX-30, ne znam koja je cena.

За 5 година са Октавијом сам прешао 112к, свега ту има, отвореног пута и градске вожње, 20-25к годишње.
Гледам однос цене и квалитета, односно да добијем највише за свој новац (или новац банке, како се узме).

Јуче сам тестирао Спортиџа, мало јачи са ценом (око 37к, али дају неки додатни попуст), доста сам задовољан, али је можда мало изнад ценовног ранга (са попустом буде око 34к).

+ ima fin beskamatni kredit
Гледао сам и то, Корола крос изађе коректна са понудом, бескаматни кредит је на 3г, па рата буде ~450€.
Величина гепека ми је доста битна, обзиром да стално негде идем и стално идем као циган највећи, као да се стално селим, па ми је битан и тај детаљ.

Не журим са куповином, можда и сачекам сајам, таман да се и неке друге ствари у пословном окружењу искристалишу.

Cherry Tiggo 8 Pro je oko 30k. Geely Coolray isto.

Možda Mazda CX-30, ne znam koja je cena.
Гледо сам Geely Cityray, доста јефтина пластика (у односу на тренутну октавију), али сјајан пакет опреме за 31к.

Na internetu su se pojavile nove slike prototipa Yugo EURO. Po nekim izvorima 4 ovakva automobila su poslata u SAD 1998. godine, a njihova serijska proizvodnja i prodaja je trebala da krene 2000. godine.
1000051052.jpg
1000051053.jpg
1000051054.jpg
1000051055.jpg
1000051056.jpg
1000051057.jpg
1000051058.jpg
1000051059.jpg

За 1998. и стање у целокупној земљи је то ипак било нешто.

Vrh