Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 115 30,1%
  • Ne

Glasovi: 238 62,3%
  • Ne znam

Glasovi: 29 7,6%

• Ukupno glasača
    382
Pa šta će mi to u životu? Šta će mi to u društvu i zemlji uopšte?
Svašta... progledao bi.
Bio bi manje ciničan i besan.
Voleo bi nekoga bezrezervno, bio bi spreman život da daš za njega/nju.

Život bi ti bio ispunjen ljubavlju, pozitivnošču... manje bi nalazio mana drugima...
Na kraju balade, neko bi bio tu da te sahrani i plače za tobom.

A ne ovako: cinični mladić koji mrzi celi svet, koji misli da je bolji od svih i kojeg se niko neće sećati.

Ne da imam tračak nade da ćeš ti razumeti o čemu ja uopšte trabunjam.
Ali neko ostane, možda pročita neko drugi, pa se dozove pameti.

Laku noć, dobri moj Bendere!

Pa tebi nije pomoglo, i dalje si sve to što si opisao. Što onda misliš da bi nekome drugome pomoglo...

No dobro. Ne da imam tračak nade da ćeš ti razumeti o čemu ja uopšte trabunjam.
Ali neko ostane, možda pročita neko drugi, pa se dozove pameti.

Ne, vidim da ste napali Perkana, ali slican poreski sistem postoji u Nemackoj. Ako si sam i boli te k placas mnogo veci porez nego kada si u braku, a od tih poreza dobijas 600 evra deciji po detetu ako imas dete. Znaci imas slobodu izbora samo ces prema izboru biti oporezovan.
Sto se tice bacanja para za avione slazem se, bolje stanovi za mlade bracne parove, pa prema broju dece kvadratura veca.
Ubiše se od nataliteta, samo im se arapi razmnožavaju.

Kao roditelj neću ulaziti u nikakvu raspravu o bilo čijoj deci. Laku noć

Ma ljudi, ovo je lako...
Teško je naterati ljude da komoditet na koji su navikli zamene teškoćama odgajanja potomstva.

Slažem se sa tobom da sve ovo treba, ali mislim da je root cause problema u glavama ljudi, a ne u parama ili u državi.

Evo ga spiner sa N1.
Ko koga tera? Ne mora niko ako neće...
Ali bratac, 400e mesečno, ima ko hoće... a ti posle radi šta ti volja.
Шта 400 € месечно?

Pa nije u mojoj glavi da ako mi je dete bilo bolješljivo 3 dana i ja ga ostavio kući da ne zarazi pola vrtiće (ako jeste neki virus), posle moram da ga vodim na pregled da bi ponovo krenulo u vrtić. A onda 3 dana nema slobodnih termina, pa ili čekaj ili 5000 za privatnog pedijatra, dok se oba slučaja pregleda zdravo dete (i preko pola tih zbog kojih nema termina su isto zdrava deca). A tih stvari ima koliko hoćeš.
Još jedan fiktivni scenario za plašenje budućih roditelja skupoćom roditeljstva...

Pa ne znam, možda je naš DZ preopterećen...
(i uzgred, ja ne kažem da je to glavni razlog zašto ljudi nemaju dece, već da je jedno sitno nepotrebno opterećenje od njih milion,
koje navode ljude koji već imaju dete ili dva da razmisle od odustajanju od trećeg)

brate, život nije lak i uvek ima milion sitnih opterećenja...
to su samo izgovori... kad neko NEĆE decu, njemu će i Tramp i Vučić biti validni izgovori.

a kad neko hoće, nema te sile koja će da ga spreči...

problem je sa ovima koji neće - šta god da uradiš, koliko god sistem da urediš, uvek će biti nešto što fali...
e takvima ide onih 400e po džepu, pa nek sviraju koliko im volja... naći će se već neko ko hoće da ima potomstvo da dobije i dobro iskoristi te pare.

Nisam razumeo, šta tačno pazarimo od Izraela?
Ono što se može zaključiti iz sturih informacija je da prethodni ugovor ( PULS Hermes) ulazi u ukupnu vrednost od blizu 1.7 milijardi. Spominju modernizaciju oklopnih vozila a njihov sistem Trophy je u tome vrhunski. Takođe se spominju sistemi umrežavanja što je u skladu sa onom pričom o digitalizaciji armije. E sad imajući u vidu cenu sistema Trophy iznos je prevelik čak i kad bi u to uključili onu za sad potpunu pretpostavku o kupovini polovnih tenkova. Sta ce jos biti uključeno u paket ne znam. Obavezno se nadam spajk raketama ali nijedu drugu informaciju od onog što sam prethodno naveo nisam mogao da nađem.

Na sajtu Elbit-a je sve nabrojano:

The first group includes long-range precision strike artillery-rocket systems and a broad-spectrum of unmanned reconnaissance and loitering aerial combat systems, from operational to tactical ranges, including personally operated drones.

The second group includes, among others, highly sophisticated ISTAR capabilities, including SIGINT, COMINT and electronic warfare systems. Enabled intelligence collection and processing systems will also be delivered, along with advanced electro-optical (E/O) and night-vision systems, combat vehicle upgrade, and protective systems. In addition, Elbit Systems will deliver comprehensive military digitalization and Network Combat Solution, based on the last software generation and cutting-edge hardware communication equipment. This includes intelligence solutions from the C4ISR suite of command-and-control applications. This integrated solution covers all operational levels, spanning from the strategic army headquarters down to the tactical level, to the last combat vehicle.

Vrlo bitan deo ugovora:
This contract also includes industrial cooperation aimed to strengthen the buyer's national industrial capabilities in the mentioned areas.

https://www.elbitsystems.com/news/e...iver-range-defense-solutions-european-country

Kao neko ko je izraziti protivnik obaveznog služenja vojnog roka, pozdravljam sve istinski neophodne i realno plaćene nabavke namenjene za Vojsku Srbije.

Čak i od Izraela u ovom trenutku.

Nadam se i izražavam želju (verovatno naivno) da se kumovi, braća i prijatelji na vlasti ne ugrađuju i u te nabavke.

Kako sam i pretpostavio. Tenkovi su viđeni na železničkim kompozicijama u Smederevu.
Očigledno je počelo dovlačenje tehnike za paradu. Guseničari vozom do Smedereva pa drumom do Kovina.

Još samo da dođe potvrda da će parade i biti u svetlu poslednjih događaja.

Svaki dan auto putem prolaze Lazari, par i bez kupola verovatno idu u V. Planu. Danas su prošli Pasarsi, Lazari i 1. gvozdika na tegljacu naravno. Međutim niko još ništa novo nije video.

Pojavili su se novi snimci na Google Earth.
Snimak novih hangara, stajanke, rulnica i saobraćejnica aerodroma Lađevci, Kraljevo sa novim vazduhoplovima.

lađevci 1.jpg
lađevci 2.jpg

Koji je ovo tip aviona na drugoj fotki sa ovim karakterističnim repom?

Vrh