super.operater
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 13.05.2025.
- Pohvaljen
- 1.487
Ja ne pricam ovde o levom fakultetu i nedostatku iskustva nego o tome da je "stekla" diplomu na fakultetu koji sluzi za stancovanje diploma a pri tome je jos i toliko tupava da je morala da plagira disertaciju. To ako je neko brilijantan ne moze da mu se desi. Kori i Soskica necu da komentarisem oni su druga kategorija idiota, pogotovo Kori Udovicki.Baš zbog toga što ima neki levi fakultet i skoro nikakav CV do dolaska na to mesto a pokazala se 100x bolja od svih prethodnih guvernera naročito one iz MMF-a Kori Udovički i onog s Ekonomskog fakulteta kao profesor i sve a dopustio da dinar sklizne sa 80 na 120!
S druge strane tvrdim da to sto je kurs otisao sa 80 na 120 je nesto najbolje u tom periodu sto je moglo da se desi u Srbiji jer da nije sad bi bili u jos vecim problemima. Kao i sada sto se problemi maskiraju kursom na 117 umesto da ode tamo gde mu je prirodo mesto.
Znas vrlo dobro zasto je bila hiperinflacija i sta je kumovalo tome, to nema nikakve veze sa promenjivim kursom. Moras da odvojis politiku i ekonomiju, a ovde je sve (populisticka) politika o ekoniomiji se ne vodi mnogo racuna. Ono inflatorno kod nas i promena kurska koja je trebala da se desi je prelomljena preko ledja penzionera i zaposlenih tako sto su im smanjenje plate (to smo zaboravili) - nije sija nego vrat i to kakva vrat, umesto da svi podnesu teret jednako "gospodin" je uzeo od najsiromasnijih.Po meni ona je vrh guvernerka! Kod nas zbog hiperinflacije cilj je da se drži fiksni kurs makar se sve u državi raspalo a ne da se "kliže"... Da li se pita ili ne pita ne znam ali ocenjujem što vidim a to je 13 god da nije kurs ni mrdnuo!
Poslednja izmena: