Цела земља има потенцијал, не само БеоградSa novom vlašću bi možda došli neki inženjeri sa kičmom i bez upliva političara u njihov rad bi stvari krenule na bolje...
Tad možda i dobijemo nove tramvaje, ali one kakve treba, i širenje mreže i sve ostalo.
Beograd ima neverovatan potencijal, a građani će na kraju odlučivati da li žele da se taj potencijal pretvori u stvarnost ili ne.
Nijedna
Apsolutno, samo moramo pokazati na izborima u kom smeru želimo ićiЦела земља има потенцијал, не само Београд
Ja se radujem jer niko nije stradao i jer sam i dalje naivna bu**** koja veruje da negde u okviru sistema ipak postoje odgovorni ljudi kojima je ovaj današnji događaj poziv da sve to još dodatno prekontrolišu pre nego što puste sve tramvaje u saobraćaj i pre nego što se desi neka nesreća koja neće proći bez posledica.da je bio neki drugi tramvaj, niko a ne bi rekao. Samo onaj ko nije baš sav svoj može da se raduje ovakvom nečemu. Nebitno koji je tramvaj u pitanju.
Naravno da neće odbiti vozaču od plate, znaš i sam to i opet lažeš, još i decu ubacuješ da pojačaš efekat.Jel ti uopšte razmišljaš da će vozaču odbiti od plate?! Jel ti shvataš da taj tramvaj nije tvoje vlasništvo i da će vozaču odbiti od plate koji možda ima decu da othrani. Izgleda da ne shvataš čim predlažeš tako nešto. Lako je da drugima predlažeš, a sam nemaš m**a da uradiš tako nešto, i zato što tebe GSP ne hrani hlebom. Izvoli pa uradi to za primer drugima![]()
Ни мени није јасно зашто се стављају 1 ½ седишта уместо дупла. Још кад видим дупле рукодржаче намењене деци или бебама на тим чудним седиштима — позли ми. За кога су она намењена? За дебеле људе? Стави дупла седишта да има више места за седење. Мене такође нервира што се у последње време гурају седишта окренута отпозади, па гледаш унатрашке у току вожње. Мени је то дебилно јер те спопадне мучнина кад седиш у том положају. Моја мајка избегава таква седишта као кугу! Тога није било у нашим аутобусима, јер је било идиотски! Таква седишта треба забранити.едит: ГНД ме претекао
Ај што стандардно не ради клима него волео бих да знам како је у 21. веку могуће извести ову ретардираност једног и по седишта изнад кутије обртног постоља где очигледо има места за два?
Svakako ja ne verujem u tu priču da je baš tad slučajno skretnica izbacila tramvaj iz sina. Prođe milion tramvaja, ne desi se ništa i onda se baš desi nešto kad je prošla Bozankaya. Takođe mi je od početka bilo sumnjivo zašto tramvaj ide bukvalno 2kmh kod svake krivine i tad sam se već malo uplašio iskakanja iz šina i vratio mi se onaj scenario sa CAF-omda je bio neki drugi tramvaj, niko a ne bi rekao. Samo onaj ko nije baš sav svoj može da se raduje ovakvom nečemu. Nebitno koji je tramvaj u pitanju.
Ja ovde visim samo šerpa plavu boju, koju Gangula pokušava iz nekog samo njemu znanog razloga da rebrendira u vizantijsko plavu.
Jel' možeš stručno da nam objasniš zašto je Bozankaya bolji od Stadlera, Bombardiera, Alstoma, Siemensa? I po čemu je bolji npr. BMC od MAN autobusa?@Bender Rodriguez
Shvatam ja o čemu pričaš. Nije problem ni u neverici, negodovanju, frustraciji, delimično besu (mada ga ima isuviše kao nikada do sada, čak i u odnosu na vreme kad smo bili u teškoj bedi, al valjda su se tad ljudi borili da prežive, pa nisu imali vremena za bes), al radovati se glupostima i navijati da tramvaji ispadaju iz šina, i tome što se zapali autobus samo zato što je BMC nije baš normalno. A autobus se apsolutno nije zapalio zato što je BMC, kao što ni tramvaj nije iskočio iz šina danas zato što je Bozankaya. Ne tako davno KT4 je iz istog razloga iskočio na Slaviji, na primer. Ne znam šta je tačno u skretnicama problem, al prvi put nije da se dešavaju ovakve stvari. Ne bi trebale da se dešavaju, al se dešavaju. Uvek postoji i mogućnost greške vozača, iako je bio i instruktor sa njim na primer. Sasvim je sad to i nebitno, a tom vozaču svakako sad nije lako, jer nije to baš naivan stres. Meni je prvo žao njega, pa onda vozila, a na kraju mi je pre svega vrlo krivo što se takve stvari dešavaju, uglavnom zbog ljudskog faktora. Ništa tu tramvaj nije kriv, bio on Bozankaya, Stadler, Bombardier nebitno, isto bi se desilo svakom. Sama skretnica je neispravna iz nekog razloga, ne zakaže tek tako. A očigledno je da to apsolutno nije prvi put ni na toj lokaciji konkretno. Problem ispravnosti je vrlo kompleksan, u trenutku provere sve 100% super funkcioniše, al par dana kasnije otkaže, a treba imati i u vidu da je taj deo skoro uvek poplavljen usled velikih kiša, što sigurno može makar delimično uticati na rad skretnice. Dovoljno je da delovi znatno brže korodiraju, na primer. Prosto je podložnija kvarovima, to hoću da kažem. Ja sam stava da razum uvek mora da prevlada, da strast ne sme toliko da upravlja ljudima, i da treba malo otvorenijeg uma čitati i slušati razne vesti. Spinuju i jedni drugi, pa se protiv neistina bore drugom neistinom, kao širinom tramvaja na primer, sa sve činjenicom da nije adekvatan našoj infrastrukturi, kad gle čuda može da ide svuda. U moru spinova, opšte hajke, društvene mreže tek, ja ću ipak gledati da ne oštećujem mozak previše raznim informacijama, a po sistemu šta je babi milo to joj se i snilo. Sama struka i oni od uticaja treba da se fokusiraju na one vrlo bitne stvari o kojima se toliko pisalo zadnjih nekoliko strana ovde. Korupcija ok naravno, al to nije toliko posao struke koliko se meni čini. Zna se ko time treba da se bavi, a malverzacija i manifetluka sa sve ovakvim da ne kažem šta, apsolutno ima svuda po svetu. Negde manje negde više. Samim tim što smo takvi kakvi smo, normalno je da i ovde bude malo više neuređenosti, jer i ta vlast nije pala sa kruške, nego potiče iz naroda, a da se ne ponavljam, pisao sam skoro, sam narod je vrlo sklon manifetlucima i izbegavanju propisa države koji udaraju po džepu. Tako se provuče i što šta što je kao ispravno, ono ma ajde ok je to, pa kad se desi njesra krivi samo i isključivo oni na vrhu. Nadam se da razumeš šta želim da kažem da ne dužim previše.
Pa stvarno nije to rekao.Jel' možeš stručno da nam objasniš zašto je Bozankaya bolji od Stadlera, Bombardiera, Alstoma, Siemensa? I po čemu je bolji npr. BMC od MAN autobusa?
Direktno nije, ali rekao je da korupcija nije toliko pitanje struke. Ukoliko se zbog korupcije kupi tramvaj sa lošijim performansama ili lošijeg renomea umesto kvalitetnijeg, boljeg tramvaja poznatije kompanije, to je i te kako pitanje struke. Zato pitam da stručno objasni. Ako je već toliko dobar taj tramvaj zašto ga oni ne koriste u Istanbulu i Ankari.Pa stvarno nije to rekao.
I pomirili su se s tom sudbinom. "Narod je takav" i ostale doskočice. Nije narod takav nego je decenijama silovan u mozak. Nije narod glasao vlast da krade nego da mu bude bolje. Od vlasti se uvek očekuje da bude bolja od naroda jer inače je ne bi ni birali da upravlja zemljom umesto njih.По цени два или три ова турчина могли смо да имамо сређене све кривине и спорне скретнице у граду.
А за џабе смо могли да имамо 50 климатизованих ултра удобних и квалитетних трамваја.
Али не вреди. Овај град и ови грађани су просто предмет рекета и малтретирања бахатих.
Још увек не могу да схватим тај ментални склоп одбијања донације најбољих Швајцараца из Базела зарад турских кршева. Довољно је само видети те Швајцарце које смо одбили како изгледају изнутра, и схватићеш и сам колико је Швајцарац испред Турчина. Ти трамваји су стари 40 и кусур година и модернизовани, а изгледају кô лимузине и свемирски брод заједно, с лакираним дрвеним ентеријером и тапацираним седиштима од квалитетне штављене коже. Још су били нископодни! Сад замисли какви су најновији у којима ће се ове године возити.По цени два или три ова турчина могли смо да имамо сређене све кривине и спорне скретнице у граду.
А за џабе смо могли да имамо 50 климатизованих ултра удобних и квалитетних трамваја.
Али не вреди. Овај град и ови грађани су просто предмет рекета и малтретирања бахатих.
Jesu li ovo klimatizovali katice?, па гледаш унатрашке у току вожње.
Још увек не могу да схватим тај ментални склоп одбијања донације најбољих Швајцараца из Базела зарад турских кршева. Довољно је само видети те Швајцарце које смо одбили како изгледају изнутра, и схватићеш и сам колико је Швајцарац испред Турчина. Ти трамваји су стари 40 и кусур година и модернизовани, а изгледају кô лимузине и свемирски брод заједно, с лакираним дрвеним ентеријером и тапацираним седиштима од квалитетне штављене коже. Још су били нископодни! Сад замисли какви су најновији у којима ће се ове године возити.
Pogledajte prilog 247635
Pogledajte prilog 247636
Ово смо одбили. Стварно нисмо нормални, и пре него што ми неко каже како је добро што се не возимо у старим трамвајима више, погледајте Немачку у којој се Швабе још увек возе у Катицама.
![]()
Czech Tatra trams in Berlin still in operation after nearly 50 years of service thanks to coronavirus
The last models of the Tatra KT4 will serve on the streets of Berlin for a little longer.english.radio.cz
Pogledajte prilog 247647
На улицама Берлина. Сад замислите да су наше Катице такве да се одржавају.
Pogledajte prilog 247650
Pogledajte prilog 247655
Pogledajte prilog 247659
Немачка, која је ванземаљска држава за Источни блок, а највише за данашу јадну Србију, више води рачуна о њима него ми. Немци имају Сименса, који је највећи произвођач најсавременијих трамваја, тако да им није тешко да их отпишу, али неће то да ураде, као ми. Жао ми је и Швајцараца које ће ускоро да отпишу, а могу да се реновирају.