Šta je novo?

Tramvaji

Ni prvi ni poslednji put, kad hoće maler. Ne vidim samo čemu radovanje. Meni je na primer žao kad se desi ovako nešto. Lepo reče @mvbg1, skretnica je izbacila tramvaj iz šina. Može biti i do vozača, nikad se ne zna. Prođu dva postolja, a onda se prebaci pre prolaska poslednjeg i naravno momentalno ga izbaci iz šina. Ne znam zašto su nam skretnice problem, a nije da ih naši ne održavaju. Mislim čiste se i kontrolišu, al često smo svedoci neispravnosti. Bilo koji tramvaj bi bio izbačen iz šina pod takvim scenariom. Desilo se da baš bude Bozankaya, i odmah ide radost, što je meni prosto neverovatno.

Pa evo dobio si odgovor u međuvremenu. Iz šina je iskočio 1533.
Kod nas je sve nešto slučajno. Nešto može biti slučajno tek kada se isključe drugi uzroci. Meni nije slučajno da se već 2. put muti na tenderu za tramvaje i da baš novi tramvaj iskoči iz šina. Raduju se ljudi jer su besni što se sve radi silom i kradom, bez ikakvog dogovora sa bilo kim ko je van vlasti. Zato što vlast smatra da im niko drugi osim njih samih nije potreban pa čak ni javnost koja će da se vozi tim tramvajima. Umesto da tražimo kao građani da se utvrdi zašto je došlo do ovoga, mi odmah to preveniramo kritikom ljudi koji se šale iz očaja. Lepo.

Дошли терористи и погурали трамвај са шина
Не, већ блокадери су бацили кору од банане на шине, и он је испао. Из другог угла. (Слика је преузета са српског Редита.)
E0jSDG9WUAErDLe.png

Ne radi klima kao u sauni je. Je*em ti život.
Zadihtovano. Da su prozori barem otvoreni. Nehumano.

Pogledajte prilog 247576
Имаш чекиће код прозорских рамова. Узмеш један и разбијеш прозор у доњем углу, било левом или десном. Ако те питају због чега си то урадио — ти реци да си то урадио у случају опасности — а опасност је врућина у кабини. Проблем решен.

Pogledajte prilog 247576
Fascinantan mi je stav gradskih vlasti da je klima u javnom prevozu u 2025. godini luksuz i da se bez problema na ulice puste prevozna sredstva kojima ne radi klima, umesto da se tretiraju kao neispravna. Njih apsolutno ne zanima što će ljudi mokri od znoja dolaziti na posao ili što će neki ljudi od toplote doživeti sinkopu, oni tih problema nemaju. Nisam jednom čuo bilo kog gradskog zvaničnika da to uzima u obzir i da zagovara da se donese odluka da ako ne radi klima, vozilo ne može na ulicu i kraj priče. Očigledno da smatraju ljude koji se prevoze javnim prevozom stokom, ja nemam drugo objašnjenje. Ili je to isto slučajnost.

Pogledajte prilog 247576
Која је фора са овим 1.5 седиштима?
Боље ставити као у другом делу горе чини ми се, два људска, и место за стајање уз прозор. А ако мора са обе стране, или 2+1, или као у старим добрим по једно до прозора.

едит: ГНД ме претекао

Pogledajte prilog 247576
Ај што стандардно не ради клима него волео бих да знам како је у 21. веку могуће извести ову ретардираност једног и по седишта изнад кутије обртног постоља где очигледо има места за два?

Skretnica je kriva!

Не, крив је град који купује најскупље трамваје у Европи са опремом сељобуса а мрежа на нивоу сибирске провинције 90их.

Такође, овај ентеријер очигледно није изведен на нивоу потребном за прописани експлоатациони рок возила. Ово не изгледа достојно ни средње опремљеног градског аутобуса.

Имаш чекиће код прозорских рамова. Узмеш један и разбијеш прозор у доњем углу, било левом или десном. Ако те питају због чега си то урадио — ти реци да си то урадио у случају опасности — а опасност је врућина у кабини. Проблем решен.
Jel ti uopšte razmišljaš da će vozaču odbiti od plate?! Jel ti shvataš da taj tramvaj nije tvoje vlasništvo i da će vozaču odbiti od plate koji možda ima decu da othrani. Izgleda da ne shvataš čim predlažeš tako nešto. Lako je da drugima predlažeš, a sam nemaš m**a da uradiš tako nešto, i zato što tebe GSP ne hrani hlebom. Izvoli pa uradi to za primer drugima😎

Kradja i korupcija stoje, ali ako to sklonimo sa strane, konačno imamo nov tramvaj posle 15 godina, koji se lako može izbegnuti😎

Jel ti uopšte razmišljaš da će vozaču odbiti od plate?! Jel ti shvataš da taj tramvaj nije tvoje vlasništvo i da će vozaču odbiti od plate koji možda ima decu da othrani. Izgleda da ne shvataš čim predlažeš tako nešto. Lako je da drugima predlažeš, a sam nemaš m**a da uradiš tako nešto, i zato što tebe GSP ne hrani hlebom. Izvoli pa uradi to za primer drugima😎
Zašto bi se vozaču odbijalo od plate ako neka bu**** razbije prozor?

Kradja i korupcija stoje, ali ako to sklonimo sa strane, konačno imamo nov tramvaj posle 15 godina, koji se lako može izbegnuti😎
Зашто би крађу и корупцију стављали са стране и прихватали тако нешто да би само рекли имамо нове трамваје после 15 година. То је јадно и ненормално.

Sa novom vlašću bi možda došli neki inženjeri sa kičmom i bez upliva političara u njihov rad bi stvari krenule na bolje...
Tad možda i dobijemo nove tramvaje, ali one kakve treba, i širenje mreže i sve ostalo.

Beograd ima neverovatan potencijal, a građani će na kraju odlučivati da li žele da se taj potencijal pretvori u stvarnost ili ne.

Vrh