Šta je novo?

Zaprašivanje komaraca i gundelji

Meni baš ostanu mali pečati, jedva primetni, ali svrbi skoro do granice bola (komarac je sigurno - viđeni su na delu).

A noćas me ujeo za đon stopala - bolelo je katastrofa - i šta koj moj grizu tu gde je najdeblja koža !

Da li ste poslednjih nedelja primetili neke novitete kod komaraca?

Ima ih manje definitivno, ali sada kao da je aktivna neka nova vrsta. Manji su, brže lete i izgrickaju te par puta i više boli mesto ujeda.

Ili možda tripujemo žena i ja :)
I ja sam isto primetio, u dva navrata me usred bela dana spopali ti neki mali. Ono što mi je bilo čudno je da su se baš razmazali kad su bili spljošteni. 😄 Obično kad komarac krene da ujeda, prazan je, nema krvi ako ga ubiješ odmah. A ovi kao da su puni neke braon smese, odvratno izgleda kad se razmaže.

Inače čekam da prođe još ovaj toplotni udar sledeće nedelje, pa da završavamo prženje za ovu godinu. Dosta mi je vala više. Posle ako i budu toplotni udari, neće biti tako jaki i biće manje vlage a svežije noći.

Poslednja izmena:
I ja sam isto primetio, u dva navrata me usred bela dana spopali ti neki mali. Ono što mi je bilo čudno je da su se baš razmazali kad su bili spljošteni. 😄 Obično kad komarac krene da ujeda, prazan je, nema krvi ako ga ubiješ odmah. A ovi kao da su puni neke braon smese, odvratno izgleda kad se razmaže.

Inače čekam da prođe još ovaj toplotni udar sledeće nedelje, pa da završavamo prženje za ovu godinu. Dosta mi je vala više. Posle ako i budu toplotni udari, neće biti tako jaki i biće manje vlage a svežije noći.
Da, ti su aktivni i preko dana.

Evo prskali su danas oko Fontane, mirni smo par dana.

Vrh