Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Čega sve čovek može da se nagleda, ja primećujem pogotovu preko Zlatibora i dalje ka Cg. U dosta slučajeva mogu da skontam ko poznaje put, a ko ne. Skoro sam putovao za Čačak i nazad preko Zlatibora, nikad mi se nije desilo da sam upao 5 puta u rizične situacije ni kriv ni dužan, a sve ljudi max. do 25 god, besna kolica, utripuju da je reli, ne znam.

Upravo sada kolona koja čeka da se kod Smiljanića uključi na put Požega-Arilje otegla se skroz gore do Mol pumpe... Fascinantno mi je što bukvalno niko ne nastavlja pravo starom magistralom već svi tvrdoglavo kao mazge čekaju da se uključe ka Prilipcu.

У петак поподне колона је стајала до кафане Путник у Расни ( или како се већ зове ) . Како мислиш да иду старим путем када стоје у месту пар километара од скретања ,да претичу колону која стоји преко пуне линије можда ?

У петак поподне колона је стајала до кафане Путник у Расни ( или како се већ зове ) . Како мислиш да иду старим путем када стоје у месту пар километара од скретања ,да претичу колону која стоји преко пуне линије можда ?
Naravno da ne treba da pretiču kolonu, ali kad dođu do raskrsnice logično bi bilo da produže pravo kad već vide kakva je dole situacija. Tako bi pomogli i sebi i onima koji iza njih čekaju u koloni. Bar ja bih tako uradio, a naravno svako ima pravo da bira put koji hoće.

Da, samo ih odradi psihologija u tom trenutku i budu u fazonu, kad sam cekao 15 mogu jos 2 minuta, samo da se spustim niz rampu. Nisu ti ljudi krivi, samo ta raskrsnica nije rešenje, da iko ima mozga ona ne bi bila tu. Mene fascinira da svaki put kad se zavrsi neki deo puta koji bi trebao da nam olaksa, ispreči se još nešto, a samo zato što tamo neko ne razmišlja.

Da, samo ih odradi psihologija u tom trenutku i budu u fazonu, kad sam cekao 15 mogu jos 2 minuta, samo da se spustim niz rampu. Nisu ti ljudi krivi, samo ta raskrsnica nije rešenje, da iko ima mozga ona ne bi bila tu. Mene fascinira da svaki put kad se zavrsi neki deo puta koji bi trebao da nam olaksa, ispreči se još nešto, a samo zato što tamo neko ne razmišlja.
Teško da je to samo dva minuta, u trenutku kada se isključuješ desno sa magistrale ispred tebe je još uvek popriličan broj vozila koja čekaju da se uključe ka Prilipcu ili Požezi. A iz pravca Prilipca vozila dolaze u koloni koja ide bar 60-70 km/h, plus lokalni saobraćaj koji iz Požege ide ka Arilju i sve to treba da propustiš da bi se uključio... Naravno da ta raskrsnica nije smela da ostane ovakva, kad već nisu napravili kružni tok možda bi najbolje bilo da tu sad postave semafor koji bi se uključivao u špicevima.

Teško da je to samo dva minuta, u trenutku kada se isključuješ desno sa magistrale ispred tebe je još uvek popriličan broj vozila koja čekaju da se uključe ka Prilipcu ili Požezi. A iz pravca Prilipca vozila dolaze u koloni koja ide bar 60-70 km/h, plus lokalni saobraćaj koji iz Požege ide ka Arilju i sve to treba da propustiš da bi se uključio... Naravno da ta raskrsnica nije smela da ostane ovakva, kad već nisu napravili kružni tok možda bi najbolje bilo da tu sad postave semafor koji bi se uključivao u špicevima.

Dobro ne budimo tako bukvalni, navodim primer kako bih verovatno i ja odreagovao u nepoznatim situacijama. Ako čekaš kod Magneta ili Mola, večnost je da se popneš na rampu, kad dođeš do isključenja deluje da si blizu raskrsnice jer je vidiš. Nećemo štopati vreme i raspredati da li je 2 ili 4 minuta.

Dobro ne budimo tako bukvalni, navodim primer kako bih verovatno i ja odreagovao u nepoznatim situacijama. Ako čekaš kod Magneta ili Mola, večnost je da se popneš na rampu, kad dođeš do isključenja deluje da si blizu raskrsnice jer je vidiš. Nećemo štopati vreme i raspredati da li je 2 ili 4 minuta.
Ok u pravu si, samo kad si već spomenuo nepoznate situacije moram da repliciram da je ova konkretna situacija o kojoj pričamo malo kome nepoznata. Put kroz Ovčarsko-Kablarsku klisuru do pre mesec dana svi su koristili i svi ga poznaju, a sad ga izbegavaju kao da je šugav iako bi u nekim momentima uštedeli i vreme i živce kad bi jednostavno produžili tuda. Kako god, kao što rekoh svako ima pravo da bira put koji hoće a mi lokalci ćemo već naći načina da u špicevima izbegnemo raskrsnicu kod Smiljanića.

Meni ova situacija uopšte nije čudna.Puštanjem M.V do Preljine nikome nije palo na pamet da će tadašnja rampa sa 3 kabine biti uslo grlo.Dva puta se je dogradjivali od tada.........

Tako i ovde ne očekujem da će iz prvog puta ubosti baš pravo rešenje.

Bar da su čitali ovaj forum videli bi neke od argumenata mnogo pre puštanja deonice u promet a ljudi ko ljudi,čuli du da je autoput kao u Švajcarskoj pa žele da se provozaju makar i čekali u redu za to zadovoljstvo.

Pa mene ovo ništa ne čudi, bilo je očekivano da će na petlji u Požegi biti krkljanac, prosto je logično i toliko puta je pisano na temi, ali nema ko da čita.
Onda ipak iz mog pravca ću se češće odlučivati za alternativu - brana Kokin Brod, katići, pa Prilike, Arilje do Prilipca, ili čak preko Guče, Kotraže, Jelice u Čačak. Odlučivaću na dan putovanja.

Ja ne shvatam zašto prilikom ovkavih puštanja "na parče", tu poslednju rampu privremeno ne prošire. Taj višak asfalta može kasnije da se iskoristi kao baza za neka vozila hitnih službi, a višak rampi se samo prebaci za par godina na sledeću rampu (kada završe sledeće parče).

Hajde za nas sa jeftinijim ulaznicama koji idemo ka Crnoj Gori i gledamo Google Maps:

U kojim slučajevima treba ići kojim putem?
На основу досадашњег искуства откако је пуштена деоница : Није проблек када идеш из правца Бгд-а ,можеш се искључити у Паковраћу па лагано кроз клисуру а можеи и продужити ,и то је ок...Проблем је у правцу ка Београду. Може да ти се деси да је пут блокиран пар километара од Пожеге ( ка Ужицу ) и ти једноставно стојиш у месту. Не можеш право јер људи који желе ка Горобиљу су закрчили магистралу ( имају 2 знака СТОП ) а не можеш ни десно док не дођеш на ред . Једино шта можеш је да стојиш у реду и метар по метар идеш или да послушаш савет неког форумаша који је предложио пун гас преко пуне линије ,обиђеш колону и молиш бога да нема никог из супротног смера,ако си луд....:ROFLMAO::ROFLMAO:

Hvala.

U tom slučaju, je l može ovako?
prilipac alternativa.png

Стварно не знам какав је тај пут....Молим МируЦ да се укључи....:)

Kakav god da je, ovako na slepo smatram da je svakako bolji nego cekati u koloni od Rasne

Potvđujem da tu ume da se zacrveni vikendom, ja sam videvši crvenilo od Rasne vraćajući se sa Zlatibora smotao u Užice i preko Lunovog sela došao u PŽ. Mislim da je to što bi lokalci rekli stari put PŽ-UE. Put je onako, srednjeg kvaliteta i malo vijuga u prvom delu a posle je prav kao strela, prilaziš PŽ sa strane gde je NIS-ova instalacija. Nije bilo nikoga na putu, nedelja. Sušta suprotnost ostatku puta ZL-PŽ. Ne znam za vreme meni je delovalo ok što se brzine tiče lokalci znaju dal sam uštedeo nešto ili dodao koji min.

Hvala.

U tom slučaju, je l može ovako?
Pogledajte prilog 247004
Može, i nije loša opcija da se izbegne gužva. Prva polovina tog puta (iz pravca Užica) doduše nije baš sjajna ali je ipak podnošljiva. Druga polovina je odlična, nedavno rekonstruisana (zli jezici bi rekli da je ta rekonstrukcija rađena jer Ana Brnabić ili neka njena rodbina ima kuću pored tog puta i ona tu povremeno svraća). Širina nije baš nešto ali ipak putnička kola se bez problema mimoilaze.

Vrh