Pitanje Kosova je direktno povezano sa pitanjem vladavine prava. Imamo deo zemlje kojim je zavladala teroristička banda, deo naroda nema nikakva prava...A ja mislio problem vladavina prava, nezavisnost sudstva, nezavisnost institucija, borba protiv korupcije, sloboda medija, ekologija, fer izbori, aktivno i zaštićeno civilno društvo, transparentnost rada i odgovornost vlasti... Au, al sam ja naivan.
Ako je problem samo Kosovo i NATO, onda problem i nemamo, jer smo Kosovo faktički priznali pa nam je uzak manevarski prostor da bilo šta tražimo, a u NATO ne primaju sa teritorijalnim sporovima.
Hahahahah Kosovo i NATO, kako velike teme. A mi imamo "vojsku" koja ne može da pomeri 30 kriminalaca iz ćaćilenda da bi predstavila nove oficire.A ja mislio problem vladavina prava, nezavisnost sudstva, nezavisnost institucija, borba protiv korupcije, sloboda medija, ekologija, fer izbori, aktivno i zaštićeno civilno društvo, transparentnost rada i odgovornost vlasti... Au, al sam ja naivan.
Ako je problem samo Kosovo i NATO, onda problem i nemamo, jer smo Kosovo faktički priznali pa nam je uzak manevarski prostor da bilo šta tražimo, a u NATO ne primaju sa teritorijalnim sporovima.
Како замишљаш да уопште почнемо да решавамо питање КиМ у нашем интересу док судство, тужилаштво и Уставни суд не почну да раде независно и професионално и док на власти имамо људе који сваки дан крше законе и Устав? Такође, та експертска влада ће трајати не дуже од годину дана и чак и ако на тој листи буде неко попут Биљане Стојковић, опет ће бити многих на тој листи који су против Охридског споразума и чијим изласком из владе би иста аутоматски пала.Pitanje Kosova je direktno povezano sa pitanjem vladavine prava. Imamo deo zemlje kojim je zavladala teroristička banda, deo naroda nema nikakva prava...
Sloboda medija, aktivno i zaštićeno civilno društvo su nepotrebne kategorije, postoji jedan Ustav i on je jasan, dovoljno je isti poštovati, što bi u suverenoj državi bila obaveza i tzv. slobodnih medija, i NVO i civilnog društva...
За овај случај не знам, али сам са више страна чуо да су већину зборова преузели ЗЛФ и ПСГ што тера људе. Зборови су били одлична идеја али по Београду губе и на масовности и на утицају због тог претежно малограђанског олоша.Ti si u zborovima, objasni? Ovaj profil je neko ko ucestvuje na protestima, mislim da je Zemun, sta je ovde? Stepu preuzeli ćaciji ili lazna grupa?
I u Cacku je tako.
Иако се за неке ствари донекле слажем са тобом, морам да те исправим.Dakle, u suštini, bez tog zlog Haga, zlikovac Šešelj sasvim moguće ne bi proveo ni dan u zatvoru.
Toliko o tome koliko smo spremni sami to da odradimo.
Video sam neke objave gde sazivaju zbor da prave takmičenje u pravljeni pite. Ne kontaji ljudi šta je poenta zbora i da to nije zabavno okupljanje.Zasto hebu majku zboru stepa? Isla sam na instaag.ja ne vidim objavu za pite, mozda je bilo.
Vidim u komentarima da nesto pljuju, pokazuju neke utakmice.
Mislila sam da je neko lokalno prepucavanje, ali nisam sigurna
Pa dobro, to je i poenta, smestili smo zlikovce u zatvor, a nismo zavisili od toga koji zlikovci su trenutno na vlasti.Иако се за неке ствари донекле слажем са тобом, морам да те исправим.
Шешељ је био у затвору и пре тог Хага.
Додуше, ни за шта што је урадио 90их, већ за период пре, али је био у затвору.
Сада му не би нико судио ни за шта зато што је судство под директом контролом извршне власти, тако да прво да се смени власт па да се крене са уређењем система, а онда са дебело закаснелим суђењима и, ако је по закону, пресудама.
Ne verujem da će Vlada u kojoj ima ljudi poput npr. Aide Ćorović da uradi nešto da se pitanje KiM reši i našu korist.Како замишљаш да уопште почнемо да решавамо питање КиМ у нашем интересу док судство, тужилаштво и Уставни суд не почну да раде независно и професионално и док на власти имамо људе који сваки дан крше законе и Устав? Такође, та експертска влада ће трајати не дуже од годину дана и чак и ако на тој листи буде неко попут Биљане Стојковић, опет ће бити многих на тој листи који су против Охридског споразума и чијим изласком из владе би иста аутоматски пала.
Njihova podrška je štetna, žele da ispadnu junaci, neko ko je doprineo preporodu zemlje, i da nastave sa svojim malignim uticajem...Zato je i njima rečeno da podrže, ali da funkcija nema.
Mislim, potpuno besmislena logika - kako nešto što podržava taj i taj može uspešno da obavlja svoj posao.
Podržavaju, a ne učestvuju.
To kao da ja sad pitam kako Novak može da osvoji Grend slem kad ga podržavaju i Vučić i Nataša Kandić i Čeda Jovanović i Miša Vacić i besposličar ispred dragstora i surovi ubica i kriminalac...
Служба све гледа, не бих се хајебавао са таквим изјавама.Pedja, da li je ZLF i PSG sada sa nama u prostoriji?
Dobro je, ukapirali smo da ti je SNS manje zlo od LSV, PSG, ZLF, Canka, Dinka, Pere, Djoke, Sime, studenata, zborova, itd.Njihova podrška je štetna, žele da ispadnu junaci, neko ko je doprineo preporodu zemlje, i da nastave sa svojim malignim uticajem...
Ne znam kako neka ozbiljna stranka može da prihvati postojanje LSV-a na političkoj sceni. Od takvih pokreta je potrebno tražiti samo ukidanje i povlačenje sa javne scene.
Sve ono o čemu sam pisao nije direktno ugroženo, šta više, deo studenata u blokadi je čak trčao do Brisela, deo je pokušao da oskrnavi Svetosavsku akademiji Matice srpske.
Vozanje do Strazbura, trčanje do Brisela... Dakle ideje PSG-a, Čanka, Dinka i ostalih nisu ugrožene. Zašto BiH očekivao da će Čanak podržati rešavanje pitanja KiM u našu korist, zašto bih očekivao da će podržati pomoć Republici Srpskoj? Njihova jedina želja je smena vlasti, ali ne i Vučićeve kompletne politike.
Politika nije isto što i sport, Novakovi stavovi se razlikuju od stavova dobrog dela političara. Nemoguće je porediti sport i predizbornu kampanju...
Питање КиМ неће бити решено у нашу корист у наредних неколико деценија. Једино што можемо да урадимо јесте да га не признајемо и лобирамо против чланства истог у међународним организацијама, као и да финансирамо општине где су Срби најбројнији. Најреалније је очекивати да се за првих 6-12 месеци након смене Вучића ништа неће десити по питању КиМ. Нити ће бити признато, нити ће се нешто озбиљно започети по том питању, јер ће експертска влада бити идеолошки хетерогена.Njihova podrška je štetna, žele da ispadnu junaci, neko ko je doprineo preporodu zemlje, i da nastave sa svojim malignim uticajem...
Ne znam kako neka ozbiljna stranka može da prihvati postojanje LSV-a na političkoj sceni. Od takvih pokreta je potrebno tražiti samo ukidanje i povlačenje sa javne scene.
Sve ono o čemu sam pisao nije direktno ugroženo, šta više, deo studenata u blokadi je čak trčao do Brisela, deo je pokušao da oskrnavi Svetosavsku akademiji Matice srpske.
Vozanje do Strazbura, trčanje do Brisela... Dakle ideje PSG-a, Čanka, Dinka i ostalih nisu ugrožene. Zašto BiH očekivao da će Čanak podržati rešavanje pitanja KiM u našu korist, zašto bih očekivao da će podržati pomoć Republici Srpskoj? Njihova jedina želja je smena vlasti, ali ne i Vučićeve kompletne politike.
Politika nije isto što i sport, Novakovi stavovi se razlikuju od stavova dobrog dela političara. Nemoguće je porediti sport i predizbornu kampanju...
Jedina razlika je što im opozicija nije nesposobna pa drži sve velike gradove u Turskoj.Паралеле су нереалне
Već imamo ideološki heterogenu vlast. Ne treba nam još jedna takva, što znači da se u suštini državne politike ništa osim ličnosti promenilo nije.Питање КиМ неће бити решено у нашу корист у наредних неколико деценија. Једино што можемо да урадимо јесте да га не признајемо и лобирамо против чланства истог у међународним организацијама, као и да финансирамо општине где су Срби најбројнији. Најреалније је очекивати да се за првих 6-12 месеци након смене Вучића ништа неће десити по питању КиМ. Нити ће бити признато, нити ће се нешто озбиљно започети по том питању, јер ће експертска влада бити идеолошки хетерогена.
Не треба заборавити да кад овај лудак падне, ови његови неће дати своја радна места која су добили тако олако, тако да ћу ту бити жестоког сукоба. Мића роштиљџија неће да окреће месо на роштиљу, већ да настави даље да уништава енергетску инфраструктуру — једну од највећих заоставштина од СФРЈ. Њега се такође треба решити лустрацијом.40 тамбураша из падинског скелаша.
Не може бити тачнија дефиниција. У сваком месту имају отприлике толико тамбураша, и то им је јадна и тужна истина. Они најумнији ћаци тамбураши, који знају таблицу множења су догурали до директора ЈКП и општинских функционера, а остали шодери им трчкарају около.
Jedina razlika je što im opozicija nije nesposobna pa drži sve velike gradove u Turskoj.
Jasno. Kljucna rec je "mislim", s obzirom da se ne zasniva na cinjenicama. Ja bih pre isao na pregovore ili glasao za sve pomenute ili za Nestorovica, Sarovica, Seselja, itd. jer su ili dokazivo bolji ili bar nisu dokazano losi kao SNS.@Shinkansen Mislim je učinak i SNS-a i velikog dela opozicije podjednako štetan, ali pre bih išao na pregovore sa naprednjacima nego sa Čankom, Dinkom, ZLF-om, PSG-om, evropskom komisijom i pojedinim evroparlamentarcima...
Па наравно да је зли Хашки трибунал. Маса наших људи је тамо утамничена по критеријумима далеко строжијим него после Нирнбершког процеса. Са друге стране, непатворено зло Шешељ пуштен да испуњава захтеве ЕУ заједно са његовом пудлицом Муслиуом.Mene zanima na primer taj zli Haški tribunal, uvek je neki narativ da bi mi to sami, a ne da njima predajemo naše ljude.
Kao, mi smo trebali da sudimo Slobi, a ne oni.
Pa me zanima kako ide sa tim? Na primer šta je sa Šešeljem?
Njemu je u Hagu suđeno za sve ono što je povezano sa ratom, ali šta je sa ostalim stvarima koje je radio?
Zašto mu mi sad ne sudimo za sve pretnje, uvrede, umešanost u sve i svašta, prebijanja/kore od banane, potezanje pištolja na studente itd. itd.
Dakle, u suštini, bez tog zlog Haga, zlikovac Šešelj sasvim moguće ne bi proveo ni dan u zatvoru.
Toliko o tome koliko smo spremni sami to da odradimo.