Šta je novo?

Zaštita prava potrošača

Auuuuuu batice, gde je ovo??? 😱

Prijavljuj to odmah inspekcijama. Ako nećeš sam da se petljaš sa tim štrokama, makar pošalji Efektivi ili medijima.

Aha, sad vidim da je sa reddita. Maxi u Pančevu.
Да, то је Макси у Панчеву. Толико сам се фрапирао кад сам ово видео да нисам обраћао пажњу шта пише у наслову теме.
Хигијена на нивоу.
Цене да се фрапираш, а хигијена гора него у јавним тоалетима у ресторану брзе хране.
Ovo je savršeno logično. Deca ne kupuju igračke i bebi opremu već roditelji. Koji često ako imaju decu neće više...šta je ovde čudno?
То што стоји поред ствари за бебе. Испадне да, ако имаш дете, треба да се помириш са овим ценама док купујеш ствари за њих и да их прихватиш као нормалне, иако нису, или да купиш превентиву и да немаш уопште децу. Мада, видим да је и превентива постала луксуз.

Poslednja izmena:
Ове цене...
1000006332.gif

Skoro sve treba bojkotati za sta postoji alternativa u blizini.

Npr, Tonus plocice - Svetofor - barem duplo su jeftinije
Alkohol - lokalni diskont. Npr Desetka sve je jeftinije i to za neke proizvode naročitio - Jim Beam 1l je 2800, a na Cenoteci
jim beam.png

Nije drugačije i kod manjih (tipa Sunce, TSV), ali kako to objasniti većini ljudi.

Ne znam da li sam kačio cene iz Beča. Grand kafa od 200g je jeftinija tamo nego u Srbiji (fotka i screenshot su od pre mesec dana)

grand kafa bec.jpg
grand kafa beograd.jpg

Alkohol - lokalni diskont. Npr Desetka sve je jeftinije i to za neke proizvode naročitio - Jim Beam 1l je 2800, a na Cenoteci
Pogledajte prilog 246255

Nije drugačije i kod manjih (tipa Sunce, TSV), ali kako to objasniti većini ljudi.

Ne znam da li sam kačio cene iz Beča. Grand kafa od 200g je jeftinija tamo nego u Srbiji (fotka i screenshot su od pre mesec dana)

Pogledajte prilog 246256Pogledajte prilog 246257
Цене су ненормалне. Ако се решимо ове власти, погасити све те смећарске ланце, и вратити Ц маркет, Смедеревку, маркет »Баново Брдо« и Дракстор, а власнике ових лоповских трговинских ланаца, сместити у затвор, и све им запленити и национализовати, поготово све Мишковићево. Њега се треба решити. Највећа лоповчина и тровач на свету. Борис Тадић је рекао за њега да он трује народ смећарским производима још пре 15 година.

Poslednja izmena:

Pogledajte prilog 246255

Pogledajte prilog 246256Pogledajte prilog 246257
Upravo je to problem, blizina. Treba izfinansirati sve te lokacije, a budimo realni nije baš da ljudi vole da šetaju i idu u kupovinu 3km, a tek što ne vole kad ne šljašti... Koliko sam samo upoznao ljudi koji kupuju u Novom Merkatoru gde je najskuplje, "nema sirotinje da se guraš", "široki prolazi", "sve je čisto i fensi"...

Zato što sve te navedene stvari umeju da zamore posle nekog vremena.

Ja kupujem na raznim mestima, štaviše može se reći da i izbegavam fensi lokacije. Ali me žešće smara kad su uski i natrpani prolazi. U mom slučaju nema to veze samo sa prodavnicom, nego generalno ne volim pretrpane i tesne prostore.

A Srbi mnogo vole da se natrpavaju i da generalno žive ko skotovi. Kao da nas nema šaka jada na 78.000 km2. Sve nam je nabijeno. Ulice, trotoari, prevoz, kola, radna mesta, prodavnice, pošte... sve.

Neki nivo mora da postoji. Pogotovu ako se radi o trg. lancima i ako naplaćuju sočne maržice za to što prodaju.

Između Amana na jednom i tog Merkatora na drugom kraju (mada ne znam ni kakav je, nisam kročio 10 godina), meni je prihvatljivo sve na sredini između ta dva.

P.S.

Tesne prodavnice odnosno natrpani prolazi su stres i ometanje i za same radnike prodavnice.

Stvarno nema potrebe da sve bude tako tesno i nehumano. Nego je ovo debilan narod, naviko da živi ko skotovi pa neki više ni ne primećuju neke stvari dok ne dođu do ekstrema i do toga da ne može više ni da se prođe normalno. Čak ni sa golim rukama, a kamoli sa kesetinama u rukama.

Znam neke Maksije veličine tipa 300 m2 pa su opet tesni, nehumani i neprohodni. Jer ih magarci natovare sa 538282 specijalnih dodatnih štandova sa 492935 akcija i popusta, da bude ono "IN YOUR FACE" svakome ko pođe ka kasi.

Naravno, pod magarci mislim na one koji su nadređeni i odlučuju o tim štandovima i akcijama. Ne na obične kmetove tu koji crnče i samo rade šta im se kaže.

Poslednja izmena:
Jbg svi pokušavaju da naguraju što više stvari na ograničenom prostoru. Mercator je ogroman, kao i npr mega maxi na Adi, što veći prostor veći i troškovi, što više lokacija veći i troškovi. Ja sve češće kupujem u Plusu ali jbg nije baš pristupačno.

Novi Merkator je baš nekako nobles što se tiče ljudi. A i cene su takve, bukvalno sve im je skuplje nego drugde.

Na sreću, tu DM gde su cene mnogo povoljnije (za zajedničke proizvode)

Jedini imaju Movem lokal i ispred njega fensi klopu.

Upravo je to problem, blizina. Treba izfinansirati sve te lokacije, a budimo realni nije baš da ljudi vole da šetaju i idu u kupovinu 3km, a tek što ne vole kad ne šljašti... Koliko sam samo upoznao ljudi koji kupuju u Novom Merkatoru gde je najskuplje, "nema sirotinje da se guraš", "široki prolazi", "sve je čisto i fensi"...

pa i jeste, za velike kupovine je dosta zgodno.
meni zao sto su samo u merkatoru bili ukinuli onaj restoran gotovih jela, voleo sam tamo da zabodem par puta.
u svakom slucaju od tih trznih centara ako treba mi nesto, gledam prvo merkator jer ofc tu mi je odma, drugi je delta city, samo zbog guzve. u usce i galeriju ne bih isao nikako

Za velike kupovine svakako ima jeftinijih rešenja jer ne ideš svakog dana ali dobro, postoji odredjen stalež koji ne voli da se "gura" sa sirotinjom i to hoće da plati.

mislim da gresis, nije to razmisljanje "necu se guram sa sirotinjom", nego ovako mi najlakse, u smislu guzve.
ti imas guzvu i sa kvazi burzujima, pa ni tamo ne idu ljudi (barem pricam za bg, gde se ima pare)

Pa šta znam, ako ciljano ideš tamo gde je najskuplje onda... Žena skoro bila tamo da kupi neki poklon za dečiji rodjendan. Sela pored neke žene na klupi i kaže iz čista mira žena počela da joj priča "Pogledaj ovo(pokazuje na nekog lika koji je očigledno slabostojeći ili neki prosjak), kako je propao ovaj Merkator, ja sam dolazila ovde jer ovoga nije bilo, a sad ima svašta". To je bilo pre dve nedelje. Kaže žena maltene u depresiji :)

ali ne ides ciljano gde je najskuplje, nego gde je najmanja guzva. time stedis vreme, stvar je prosta. kao kada kupis garazu, nije ti ideja da cuvas kola, nego da cuvas vreme.
sada sto ostali gledaju kroz klasnu prizmu, sigurno ih ima, ali ja u mojoj okoloni ne poznajem nikoga takvog. a svi razmisljaju samo kako da ustede vreme, jer vec rade za ok pare

Brate ti kao da tražiš te neke situacije i teme da gradiš priču kako su ovde mnogi snobine i šovinisti koji se bez razloga gnušaju nekih grupa ljudi ili preferiraju neke stvari.

Smetaju ti ljudi koji vole Milku.
Smetaju ti ljudi koji idu u fensije markete.
Smetaju ti ljudi koji ne vole da bleje u blizini klošara.
Smetaju ti ljudi koji ne kupuju voće i povrće na pijaci kod preprodavaca nego u marketima.

Jel ima još nešto da sam zaboravio?

Pojma nemam, očigledno ti znaš bolje šta meni smeta :) Ok je, diskusiju nisi ukapirao.

ali ne ides ciljano gde je najskuplje, nego gde je najmanja guzva. time stedis vreme, stvar je prosta. kao kada kupis garazu, nije ti ideja da cuvas kola, nego da cuvas vreme.
sada sto ostali gledaju kroz klasnu prizmu, sigurno ih ima, ali ja u mojoj okoloni ne poznajem nikoga takvog. a svi razmisljaju samo kako da ustede vreme, jer vec rade za ok pare
Ne znam kako je tamo najmanja gužva kad od 10 kasa rade 2 max i ima pun q samouslužnih kasa. Sve je to lepo, uštedi se vreme, manje gužve... samo onda ne trebamo da se žalimo na cene (sad će Bender da napiše da mi smetaju velike cene u marketima) jer sve to treba isfinansirati. Svačega ima.

Vrh