Šta je novo?

Prijepolje

Nažalost, cveta i nelegalna gradnja. To je javna tajna, postoji bar 10 nelegalnih gradilišta, koja nastavljaju da rade.

Da li treba komentarisati čoveka koji kaže da nam ne trebaju zelene površine u novom delu grada, da je čak ukinuta jedna ulica u novom delu grada, koji je jedini ravan i nije izgrađen (zamislite paradoks da imate neizgrađen i ravan deo grada i vi napravite slepu ulicu🤣), da se neće graditi objekti javne namene, već samo privatni objekti.

A lik je završio geografski fakultet, još neki smer prostorni planer. I kao takav hoće da ukine sve što je doneto PDR-om...

Ovaj PDR je donet 2018.g. i bilo je već par izmena, a sada je potreban novi PDR u skladu sa sadašnjim potrebama grada. Ja neću da citiram šta je tačno rečeno, jer svako to može da vidi na gornjem snimku.

Požar na Kamenoj gori gase helikopteri, ima li nekih poznatih vikendica gore,obzirom da par km u Priboju požar gase lokalni komunalci peti dan?

Od našeg predsednika, između ostalih.

Tužno je što se deponija i šuma kod Priboja ne gase helikopterima, potpeć je na 5s odatle za uzimanje vode. Pada mi na pamet da je svesno pušten požar na šumu, jer će tuda ići cevi za reverzibilnu elektranu, ali i novi put Priboj - Prijepolje, pa da olakša. Priboj se bukvalno davi u dimu

Biće i rekonstrukcija tvrdjave Mileševac na visokoj steni nedaleko od manastira Mileševo.
1000006866.jpg

Poslednja izmena:
Ovo je snimak pre otvaranja Lidla. Sada je parking stalno pun 🤣 Drugo, tamo u centru grada, Srbijavode trenutno čiste kej i korito Lima od trave, kod Doma (revolucije) kulture.

A tu dole levo na snimku se vidi prljavi trag u Limu, gde se, nažalost, izliva gradska kanalizacija, bez kolektora. Stari problem koji se ni ne pokušava rešiti. Imale su neke ideje, ali je očigledno taj projekat Čista Srbija propao.

Nisam, nisam, ne brini. Ni šetalište, ni viseći most, ni orsi terene koji stoje 2 godine razrušeni, a super je za tvrđavu da će raditi dokumentaciju, već 3-4 godine se prenosi budžet za to, niko nije hteo da radi.

Ovu temu sam otvorio pre nešto manje od dve godine (okt.2023) i za to vreme je uradjeno više važnih projekata : regulacija reke Mileševke, ul. Ćirkova 500m, Šetalište 500m, kružni tok Kolovrat, tereni Stadion i Lidl.
To su oni koji su bitni posetiocima i turistima, a ima tu i drugih kao dečiji vrtić i lokalni putevi i kanalizacija koji su bitni Prijepoljcima. Dosta toga je i u najavi za gradnju uz pomoć države.

Regulacija Mileševke i put za Mileševu trebalo da bude gotov za 800 godina manastira, nije ni blizu kraja. Posle je predsednik države obećao da će biti do Vidovdana 2022., naravno, slagao je i predstavnike crkve. Put stoji kako stoji, niti ga ko radi, niti pominje da će se nastavljati. Kanalizacija direktno u Mileševku i dalje.

Ćirkova urađena, radovi poskupeli preko 20 miliona, kriv asfalt, stotinu žalbi na kvalitet.

Kružni tok rađen 5,5 godina (ne šalim se).

Šetalište završeno sa kašnjenjem od 6 meseci, dan pred otvaranje od kiše poplavila šahta za odvod koji 20+ godina plavi, opet bili dodatni radovi baš oko kanalizacije. Od početka se nameštalo za opremu, pa je tako podloga za decu bila tačno 46mm u tenderu, a ne 40+, što smo morali platiti kao penale.

Sprave za dečija igrališta svuda iste, isplivaće podatak gde i ko se ugrađuje u to. I u vrtićima, igralištima, svuda. Kao za keep light I novogodišnju rasvetu, šema za izvlačenje para.

Lidl je privatni investitor i nema neke veze sa opštinom, ali istine radi, izgrađen gde mu nije mesto, u najlepšem, ravnom i neizgrađenom delu grada, gde je plan generalne regulacije promenjen da bi mogli da ga naprave. I umesto da u tom prostoru imamo 4 ulice, dobili smo samo 3, jedna je postala slepa (zamislite da dozvolite slepu ulicu na ravnom i neizgrađenom delu grada). Smanjena je i širina ulice.

Pola opštine nam nema vodu, u gradu čak nestaje voda zbog suše, smeće se ne odnosi, kanalizaciju nema ni ogromno seosko naselje, Ivanje, koje je u ravnom delu, nedaleko od grada, svaki dan bar jednom ili dva puta nestane struje na neki kratak period, nema bazena, nema uređene gradske plaže na dve reke, putevi prepuni rupa, smanjen novac za asfaltiranje puteva, pa meštani skupljaju pare, što je postala praksa za to, posla nema, mladi odlaze i ne žele da se vrate, sve manje ljudi živi u Prijepolju, odlaze cele porodice, čak i sa 60 godina.

Itd itd. Ako već hoćeš da hvališ vlast i provociraš, evo ti realnost. Ja sve ćutim i mrzi me da pišem, a ti se praviš pametan i nastavljaš sa svojim zadacima. Pa nek narod zna istinu, makar ovde na forumu.

Edit: typo

Ako već hoćeš da hvališ vlast i provociraš, . .
Ja ne hvalim vlast, niti "provociram" (?!) već samo registrujem neke veće projekte važne za posetioce i turiste. Nisam opterećen politikom i nije mi bitno ko je trenutno na vlasti, već šta se gradi u Prijepolju. To sam već napisao više puta ovde na temi, ali i dalje neki to ne mogu ili neće da shvate.

1000006904.jpg
1000006903.jpg

Poslednja izmena:
Vrh