Šta je novo?

SOUL 64 - Blok 64 - Novi Beograd

Po meni dobar je projekat i biće ugodan za život. Jedan od boljih na NBG. Problem je što od početka ide sporo. Trenutni rok za useljenje je kraj januara ali mi se čini da će dobrano probiti termin. No, dešava se i drugima u okolini...
Aj molim te mi kazi sta je ovde konkretno po tebi sporo, sad u decembru ulaze u 24. mesec od pocetka radova? Daj nam neki argument za ovu sporost sta su napravili sve za ovih godinu ipo dana??

Pozdrav, kakva je sada situacija sa prodajom manjim dvosobnim stanovima ovde i njihovom cenom? Da li je cena veća po spratnosti?Koja faza tek počinje sa prodajom ili će tek početi?
Jel može u nekoj fazi još da se biraju stanovi i koju zgradu predlažete?
Projekat mi se svidja, a hoću barem malo da se informišem i napravim fokus na šta da se bacim detaljnije u potragu pre direktnog kontakta sa Investitorom.
Pošto je parking mesto?
Hvala unapred

IMG_20250705_152341.jpg

Hmmmmm, kao neko ko je radio na gradjevini kao klinac, iskren da budem, koliko god zastite i zastitne opreme da postavis, ljudska glupost je i dalje beskonacna. Ne kazem da je to slucaj ovde, ali me ne bi cudilo.
Prisustvovao sam u svoje doba dok su jos uvek bile stare skele od dasaka i sipki da covek padne sa drugog sprata pijan i slomi nogu. Pijan, naravno.

Hmmmmm, kao neko ko je radio na gradjevini kao klinac, iskren da budem, koliko god zastite i zastitne opreme da postavis, ljudska glupost je i dalje beskonacna. Ne kazem da je to slucaj ovde, ali me ne bi cudilo.
Prisustvovao sam u svoje doba dok su jos uvek bile stare skele od dasaka i sipki da covek padne sa drugog sprata pijan i slomi nogu. Pijan, naravno.
I u februaru je kruzila prica da je neko poginuo ovde:

E sad da li je propust, da li se coveku slosilo, nemar, ko ce ga znati...

Znači ovo je peta žrtva?
Ne, nije peta žrtva, objava koja je govorila o 4 žrtve je apsolutna izmišljotina, reč je o drugoj žrtvi, i radnik koji je nažalost poginuo je trebalo da postavi zaštitnu ogradu na otvoru za lift, i prethodno vidi da li je platforma na narednom spratu ušla u ležište, jer su je par trenutaka pre nesreće podigli na sprat iznad, šta se tačno dogodilo niko sada ne može znati, ali govoriti da ne vode računa o zaštiti je kleveta, jer kao što rekoh pre same nesreće je i postojala platforma.
Iz moje prethodne posete ovom gradilištu, zapazio sam da je sve bilo zaštićeno, ograde, otvori i sve ostalo, a i pored toga znam o kom izvođaču je reč.
Nesrećni slučaj, da mu je laka crna zemlja, i porodici saučešće.

Danas sam u prolazu video da je počeo iskop treće faze, a tu su bile i 2 bušilice za šipove i pumpa, pretpostavljam da se izvode šipovi za naglavnu gredu.

Zna li neko zašto je Soul 64 skuplji 600–700 €/m² u odnosu na recimo Lastavice drugu fazu? Koji bi bio razlog ili opravdanje za toliku razliku?

Zna li neko zašto je Soul 64 skuplji 600–700 €/m² u odnosu na recimo Lastavice drugu fazu? Koji bi bio razlog ili opravdanje za toliku razliku?
Lastavice nisu na nekom visokom nivou po materijalizaciji, a ni lokaciji, pa u skladu sa tim imaju i nešto nizu cenu. Od prilike su u rangu sa New Minel projektom, samo što Lastavice imaju i malo lošiju fasadnu stolariju.

Koje su trenutno cene u Soul?

Sve to stoji, ali da li vredi razlike od 600-700eur/po m2.
To je na trosobnom stanu crazlika od ca. 50k

Sve to stoji, ali da li vredi razlike od 600-700eur/po m2.
To je na trosobnom stanu crazlika od ca. 50k
To je sad vec subjektivno, meni nije bilo tu opravdana ta cena bas jer je razlika ogromna kada se gleda trosoban stan, ali siguran sam da ima ljudi kojima je lokacija i jaca materijalizacija to opravdala.

Prilicno je orijentisan kompleks ka kupcima kojima odnos dobijenog / cene nije toliko bitan

Lastavice nisu na nekom visokom nivou po materijalizaciji, a ni lokaciji, pa u skladu sa tim imaju i nešto nizu cenu. Od prilike su u rangu sa New Minel projektom, samo što Lastavice imaju i malo lošiju fasadnu stolariju.

Koje su trenutno cene u Soul?
Faza 3 - Septembar 27 - Trosobni 4500-4600m2
Faza 2 - Oktobar 26 - Trosobni 9. sprat 5200m2 (meni ovo nije normalna cena)

Faza 3 - Septembar 27 - Trosobni 4500-4600m2
Faza 2 - Oktobar 26 - Trosobni 9. sprat 5200m2 (meni ovo nije normalna cena)
Ozbiljne cene, jel zna neko po kojim cenama je krenuo ovak projekat u prodaju i koje god?
9.sprat je fosta veća cena da li se zna zbog čega?

Ozbiljne cene, jel zna neko po kojim cenama je krenuo ovak projekat u prodaju i koje god?
9.sprat je fosta veća cena da li se zna zbog čega?
Krajem 2022. su imali prvi prodajni dan. Cena je tada bila oko 3300€ sa PDV-om, tada sam se raspitivao za stan od 70m2. Mislim da su za garažu tražili nešto baš dosta, recimo 35,000€ da li je tako bilo ili se neko iz prodaje zaneo ili sam ja loše čuo, nisam siguran ali znam da je cifra ostavila baš utisak.

Još tada je prodaja pričala da će cena posle rasti i to na 4000-5000€. Davali su mogućnost rezervacije za 1000€. Pomalo se kajem što tada nisam rezervsiao, no dobro, ko zna za šta je to dobro.

Mi smo imali sastanak sa njima u Martu 2023. Bili smo zainteresovani sa trosoban stan u Lameli B, I tada nam je komunicirana cena od 3830 EUR sa PDV. U tom trenutku nisu imali građevinsku, plaćalo se 10% odmah kao rezervacija, i jos 10 na kraju godine, ukoliko dobiju građevinsku. Ukoliko ne dobiju građevinsku vraća se tih 10% uplaćenih.

Nama nije odgovarala cena, a ni činjenica da je sve delovalo neizvesno u tom trenutku, prvi projekat njima, nemaju građevinsku, nisu znali sve informacije, parking mesta 30k, ostave su bile 10k, 3 godine čekanje da se završi, dostupni samo stanovi koji gledaju na utovarni deo Rode i na prvom ili drugom spratu su, itd.

Prilozi

• Screenshot_20250719_080759_M365 Copilot.jpg
    Screenshot_20250719_080759_M365 Copilot.jpg
    97,4 KB · Pregleda: 121
Pre dve i po godine ta cena... :rolleyes::rolleyes:
Svaka čast ali mi je to previše.
Još je to bila cena za stan od 80+ kvadrata, za ove trosobne od 65-70, je bila preko 4000. Iskreno i nakon 2.5 godine bi mi to bila visoka cena, ne bih mogao da svarim da dam 400k za trosoban stan I dva parking mesta. Ali to je moje viđenje.

Najbolje su prošli zaposleni Sport Visiona, poznanik je kupio 120 kvadrata za 2500eur, što je kul prilika koju su dali zaposlenima.

Još je to bila cena za stan od 80+ kvadrata, za ove trosobne od 65-70, je bila preko 4000. Iskreno i nakon 2.5 godine bi mi to bila visoka cena, ne bih mogao da svarim da dam 400k za trosoban stan I dva parking mesta. Ali to je moje viđenje.

Najbolje su prošli zaposleni Sport Visiona, poznanik je kupio 120 kvadrata za 2500eur, što je kul prilika koju su dali zaposlenima.
Radnik SportVisiona imao da plati 300k EUR stan?
Mozda treba i ja da krenem da prodajem patike :D

Vrh