Šta je novo?

Izbori 2025

Mislio sam neutralan sam u smislu (loše sam se izrazio), da ne pripadam ni jednima, ni drugima. Podržavam stranu koja se protivi aktuelnoj vlasti, jer sam protivnik iste i sam. Ima stvari koje mislim da rade pogrešno, ali delimo ideologiju.
To je OK, i ja ne smatram svaku akciju savrsenom ali i dalje podrzavam i solidarisem se.

Malo ko idelološki zaista podržava aktuelnu vlast. Da su sada izbori, vecina koja bi za njih glasala su u fazonu: ,, Ćuti, samo da ne dodje gori", pa iz tog razloga glasaju za istu. Kao u onom vicu: ,, Odvezite me, ali nemojte da terate komarce sa mene. -Zašto? -Doćiće drugi!"
Tu je problem kratkovidost, kult licnosti izgradjen oko nepomenika je krhak jer da bi se nastavio znaci da se mora oformiti kult licnosti oko nekoga ispod njega sledece, sto njemu ne ide u prilog jer kad tad ta nova licnost moze zabosti noz u ledja. A i ne zive svi doveka, sutiranje limenke da to dogura dotle da umesto da se tim problemima bave tvoja deca ili unuci je izuzetno sebicno ponasanje. Ali ja razumem da imamo dobar deo ljudi koji dele ovu svest jer je opozicija satanizovana vec poslednjih 10+ godina, da tacno neko drugi uzme vlast desice se nuklearni rat i nestacemo sa lica zemlje.

A što je najgore, taj ulizičko-poltronski sistem koji vlada u strukturi akutuelne vlasti, vlada i u većini firmi, društvenih odnosa i još mnogo čemu.
Ne bih se slozio jer mislim da mladje generacije imaju vecu svest

Разговори са полицијом немају поенте од самог старта. Да су они људи који умеју да комуницирају као сав нормалан свет не би били дротови. Немају они морални компас и карактер који може да схвати да је он говно. Он човек извршава своју дужност, и он у томе не може да види ништа лоше.

Ne bih se slozio jer mislim da mladje generacije imaju vecu svest
Oni dodju već iz Srednje škole naučeni da treba što manje da rade, da imaju svoja prava, ne sme niko da ih mobinguje i tako dalje...Misle da su Bogom dani da rade tu gde su se zaposlili.Ali radnik ima i obaveze, a ne samo prava, a to ne spominju. Takvo je i vreme, manjka radna snaga i to dosta doprinosi tome. Kada sam se zaposlio, bio srećan što uopšte imam posao, za razliku od mnogih koji iz ovog ili onog razloga nisu imali. Ali to je bilo drugo mnogo davno vreme.

Da me ne shvatis pogresno, ja sam uvek za radnika i kod mene je radnik cenjen onoliko koliko je dobar radnik, ulizice i lelemudi ne prolaze. Nisam za to da neko bude konj i da se on tovari, jer vuce. I smatram da dobar radnik mora da se stimulise, nagradi i ne moze da bude isti kao ostali. Da bi i dalje imao motiv da bide takav. Takvo je i vreme i to dosta doprinosi tome.

Jedan onako narodni čovek na blokadi autoputa kod Čačka reče da ima 10% poštenih među pandurima.

Ja isto verujem u slično jer smo na snimcima iz marta kada je SNS postavio štandove na Zvezdari, videli par pandura Intetventne sa fantomkama na glavi. Uglavnom mladi. Ljudi koji su bili tu su pitali jednog zašto nosi fantomku i rekao je tad da je zato što ga je sramota. Napominjem da većina nije nosila, tako da je to bio njegov izbor, nije mu naredio nadređeni.

Naravno ovo sve ne znači da bih sutra na blokadama uzeo da pričam sa svakim od njih ponaosob da prokljuvljujem ko je kakav i ko šta misli... niti da bi im davao cveće i šta ti ja znam. Ali definitivno ima među njima jedan mali deo normalnih i poštenih. Ali neće se sigurno isticati u tome da ne bi nakupili bes nadređenih ili partije. A i mislim da su ih dodatno utegli i zastrašili otkako je krenulo sve ovo, i da im izričito zabranjuju da progovaraju sa protestantima.

A i kod njih, među njima samima, isto ima međusobni pritisak i uticaj sredine. Kao i na svakom radnom mestu. Ako je jedinica puna propaliteta, biće takav kolektivni mentalitet. I onaj ko je pošten, tolerantan, korektan, vredan... će se smatrati nepoželjnim ili u najmanju ruku "smaračem", "sviračem k..." Ima toga svuda, na svakom radnom mestu. A tek među murijom će posebno biti izraženo.

Poslednja izmena:
U razgovoru sa nekim inspektorom u penziji saznao sam da ogroman broj policajaca jednostavno voli da bije narod i da se iživljava, zbog toga su i postali policija. Ne zanima ih ni režim ni sistem ni politika, blago reći to su monstrumi koji su legalizovali svoje porive značkom.
Pored takvih psihopata imamo i lojaliste stranke, prljave policajce koji se posle radnog vremena bave nezodvoljenim radnjama... Sve u svemu veliki broj kojima sve ovo odgovara.

Edit: svim pripadnicima MUPa kao i svih ostalih službi zabranjeno je da javno iznose stavove u vezi protesta, blokada i tako toga. Nemaš pravo na svoje mišljenje, osim ako nisi za vlast

Ljudska psiha je složena. Porodican čovek ostaje porodican čovek i kad šalje ljude u logor. Istorija je puna takvih primera

Čeka nas zabavan posao kad se sve ovo završi: ovakve da integrišemo nazad u društvo. A to je neophodno, jer ako ne preuzmemo taj posao a oni nastave da žive sa osećanjem sramote biće još više nasilja

Све похвале за Јариње Земун и АЋАБ ШПТР

Досадан сам већ себи, његов пад је кренуо и убрзаваће се како се кордони буду повећавали, неће успети ово да упасивизира.
С тим што људи још не верују у то, а ја сам баш убеђен у то. Преломна тачка кад ће крај бити близу је кад крене хорски Спаси Србију и... или Ацо Шиптаре...а не пе*еру...и то мора бити масовно на спорту без страха или на тим 100К+ скуповима...

Зна то и Муслиу, зато сада бежи толико у десно, већ виђено у дб кухињи...

U razgovoru sa nekim inspektorom u penziji saznao sam da ogroman broj policajaca jednostavno voli da bije narod i da se iživljava, zbog toga su i postali policija. Ne zanima ih ni režim ni sistem ni politika, blago reći to su monstrumi koji su legalizovali svoje porive značkom.
Pored takvih psihopata imamo i lojaliste stranke, prljave policajce koji se posle radnog vremena bave nezodvoljenim radnjama... Sve u svemu veliki broj kojima sve ovo odgovara.

Edit: svim pripadnicima MUPa kao i svih ostalih službi zabranjeno je da javno iznose stavove u vezi protesta, blokada i tako toga. Nemaš pravo na svoje mišljenje, osim ako nisi za vlast
Сад си то сазнао?

Многи то сад сазнају јер по први пут полицијску репресију трпи центар а не маргина.

Сетих се ових дана другара који је на врхунцу оне квислиншко-малограђанске хистерије око 2010е кад нас је од евроатлантског благостања делило само пар десетина хулигана иза решетака и још двојица хашких оптуженика па је то било друштво у ком је било могуће да незаконито лежиш 6 месеци у затвору само зато што си певао (истиниту) песму о оној удбашкој агентици. И наравно, на крају је човек (тада дете) добио одштету од наших пара за сваки незаконит дан проведен иза решетака. А за уништену младост и породицу одштете нема нити је може бити.

Можда у дизниленду. У реалном животу и у овим временима неслободе и репресије на свим меридијанима само непоштен, несавесан и поробљен човек нема посла са полицијом.

Ради се психолошка селекција таквих људи, и отприлике је тако у свим полицијама у свету. Плус што код нас постоји и политичка селекција за напредовање у служби.
Пендрекаши су свуда исти психички склоп, били они амери каубоји што даве црнце, руски омон што избија бубреге, наши жандари и интервентна или француска жандармерија и холандска полиција.

Ovih par poruka me je potsetilo na to koliko život ima duhoviti "običaj" da povremeno stvari potpuno obrne. Pošto je žandarmerija preopterećena, trenutna ideja vlasti je da se smanji brojnost demonstranata zastrašivanjem pitomijeg dela naroda policijskim prijavama. Međutim, oni stariji se sećaju kakva je bila hijerahija ugleda u Jugoslaviji, tj da nikad nije baš unapred jasno šta će posle biti sramota, a šta će biti za hvaljenje. Po redu:

1. Ko je imao tu privilegiju da (kao komunista ili simpatizer) bude u zatvoru pre rata, taj je posle rata bio praktično nedodirljiv, izvan zakona, i u samom vrhu državne i političke vlasti. Mogao je da bira šta želi da bude na nivou najviše vlasti države.
  2. Sledeći nivo po ugledu su bili borci u NOB-u od 1941. Spomenica '41. je garantovala pripadnost eliti. To su bili direktori preduzeća i drugi najviši operativni rukovodioci. Međutim takvih je bilo malo.
  3. Ispod su bili borci od 1942. godine. Njih je bilo nešto više, pa su sačinjavali samo glavno "telo" upravljačkog dela ekonomije i kulture.
  4. Borci od 1943. su već bili nešto obično. Ništa naročito. Ništa čime se čovek može posebno pohvaliti u kafani. Suviše su se kasno priključili odbrani domovine, pa nemaju prava na posebne privilegije, ali zato nije ni sramota.
  5. "Borac" od 1944. je već bila čista sramota. To niko nije ni smeo glasno da spominje, jer je normalna rekcija bila da je to osoba ili silom regutovana, ili neko sa sumnjivim moralnim kvalitetima ko prevrće ćurak kako vetar duva.
  6. "Borac" od 1945. mislim da nije ni postojao kao kategorija. Da jeste, to bi bili direktni neprijatelji naroda, maltene domaći Nemci kvislinzi, "buržoazija" ili tako neko "odvratan" za shvatanja u tadašnjoj Jugoslaviji.
Kolo sreće uokoli vrteći se ne prestaje, tko bi gori eto je doli, a tko doli, gore ustaje (Ivan Gundulić)

Poslednja izmena:
ana liza.jpg

Ovih par poruka me je potsetilo na to koliko život ima duhoviti "običaj" da povremeno stvari potpuno obrne. Pošto je žandarmerija preopterećena, trenutna ideja vlasti je da se smanji brojnost demonstranata zastrašivanjem pitomijeg dela naroda policijskim prijavama. Međutim, oni stariji se sećaju kakva je bila hijerahija ugleda u Jugoslaviji, tj da nikad nije baš unapred jasno šta će posle biti sramota, a šta će biti za hvaljenje. Po redu:

1. Ko je imao tu privilegiju da (kao komunista ili simpatizer) bude u zatvoru pre rata, taj je posle rata bio praktično nedodirljiv, izvan zakona, i u samom vrhu državne i političke vlasti. Mogao je da bira šta želi da bude na nivou najviše vlasti države.
  2. Sledeći nivo po ugledu su bili borci u NOB-u od 1941. Spomenica '41. je garantovala pripadnost eliti. To su bili direktori preduzeća i drugi najviši operativni rukovodioci. Međutim takvih je bilo malo.
  3. Ispod su bili borci od 1942. godine. Njih je bilo nešto više, pa su sačinjavali samo glavno "telo" upravljačkog dela ekonomije i kulture.
  4. Borci od 1943. su već bili nešto obično. Ništa naročito. Ništa čime se čovek može posebno pohvaliti u kafani. Suviše su se kasno priključili odbrani domovine, pa nemaju prava na posebne privilegije, ali zato nije ni sramota.
  5. "Borac" od 1944. je već bila čista sramota. To niko nije ni smeo glasno da spominje, jer je normalna rekcija bila da je to osoba ili silom regutovana, ili neko sa sumnjivim moralnim kvalitetima ko prevrće ćurak kako vetar duva.
  6. "Borac" od 1945. mislim da nije ni postojao kao kategorija. Da jeste, to bi bili direktni neprijatelji naroda, maltene domaći Nemci kvislinzi, "buržoazija" ili tako neko "odvratan" za shvatanja u tadašnjoj Jugoslaviji.
Kolo sreće uokoli vrteći se ne prestaje, tko bi gori eto je doli, a tko doli, gore ustaje (Ivan Gundulić)
Заборавио си оне најстарије комунисте, осниваче партије. Углавном су их убили њихови другови на најподлије могуће начине.

Vrh