Šta je novo?

Izbori 2025

Ima njih dovoljno da rade smenski, a lako će mu Dodik poslati pojačanje ako treba.

Mislim da je iluzorno očekivati da će "gvozdena pesnica" da popusti.

Ovo što sada rade je smešno prema onome što su radili 90-ih. Ne znaju ove mlađe generacije kako zvuči kada čuješ topot cokula koji ti se približava trčećim korakom i koji jedva čekaju da te udare po glavi, leđima, čemu god. Pa kada njih 3 tuku jednog na zemlji i nogama i palicama...

Smešne su mi "vesti" - izdržimo još malo - ne mogu oni toliko da izdrže, mnogi bi da pređu na našu stranu i slično.

Teška je situacija, niko nije na našoj strani, ovi "njegovi" su ucenjeni.

Nekakav direktan sukob sa policijom ili Ćacilendom je trenutno teško izvodljiv jer ne postoji koordinacija između ljudi voljnih da se šibaju sa njima.

20 organizovanih iskusnih ljudi spremnih da se biju mogu čudo da naprave, a mi ne možemo da skupimo 5 ljudi na gomili kada krene napetost.

Drugačiji je tim demonstranata, nema očajnih (ne očajnih u smislu "kako je sve skupo i šta nam rade" nego GLADNIH), nema navijača, nema pravih lidera koji mogu da naprave zapaljiv govor i nalože masu.

To su govna, baš me briga što ne znaju ništa drugo da rade, što su ucenjeni, što imaju trudne žene - GOVNA!!!

Iskreno, sumnjam da nisu izveli sve žandarme koje su mogli (tj verujem da jesu). Ovo sada nije skup na jednoj lokaciji, pa da može da se kalkuliše. Nego na mnogo lokacija, koje se menjaju, puno puta ponovo, i u mnogo gradova. Neodlučnima je tu najvažniji početni utisak: Kakav je odnos snaga? Vlast to zna pa bi za njih bila normalna strategija da odmah izvede najmoćnije snage koje može, da bi velika nadmoć države u sili bio što jasnija i na svakom koraku očigledna onima koji možda kalkulišu da li da se pridruže. Tako da sumnjam da imaju znatnije rezerve u žandarmeriji.

Međutim slažem se da nasilje od strane demonstranata nije put ka konačnom rešenju. Glavna snaga koju oni imaju nije strah vlasti od sile naroda, nego postepeno gubljenje poluga vlasti, prestanak priliva novca, gubitak autoriteta spolja i unutra ... itd, toga ima puno što polako nagriza poluge vlasti kad god postoji dugotrajno nezadovoljstvo naroda koje se javno ispoljava.

Poslednja izmena:
Ali nije tu samo Žandarmerija, tu su i "beli šlemovi", tu su ćaciji u uniformama...

Mi nemamo nikakav kontakt sa tim jedinicima. Đinđić je pregovarao i sa mafijom i sa crvenim beretkama jer su ti potrebne garancije ako pokušavaš ono što mi pokušavamo sada.

Ne kažem da je sve ovo uzaludno, možda postoji neki plan, možda, ali situacija nije nimalo svetla.

Ja lično da stalno sedim kod kuće ne mogu - ne bih sutra sebi oprostio da nisam bio na ulici.

Opet, vikend šetnje i blokade ne vidim više kao neku bitnu stvar, treba se usredsrediti na bitne stvari.

Što se ne blokira put ka aerodromu (imamo Ledine i auto-put kao prilaze), što ne blokiramo strane ambasade da se jasno odrede prema zahtevima protesta, o Ekspu ili Beogradu na vodi da ne govorim!?

Pošto se u poslednje vreme mnogo javljaju "neutralni, koje politika ne zanima" podsetiću sve na reč koja je opisivale takve ljude, koji su samo gledal svoja posla i koji nisu bili uključeni i poslove zajednice u antičkoj Grčkoj.

ἰδιώτης

Pošto malo ljudi zna mala slova grčkog alfabeta, napisaću velikim slovima

ΙΔΙΩΤΗΣ

Mislim da je sada svima jasno odakle potiče ta reč i šta je izvorno značila.
Прочитао сам то што си написао великим грчким словима као идиоте. Јесам ли погодио?

Увели су им смене од 12 сати па један или два дана одмора. Неки кукају, некима одговара. У сваком случају на мом нерепрезентативном узорку међу њима видим да се и они поларизују и да клизе у наручје режима а против грађана.

До сад је већина обичних пандура била на страни народа а већина каријериста наравно на страни режима и сви начелници.

У сваком случају, нема говора о незадовољству и замору док нема ризика док млате и хапсе народ.

Zamoriće se se zandarmerija ako stoji 12 sati u mestu, ali se neće zamoriti narod koji posle 8 sata radi mora da pesači od Slavije do Miljakovca jer je u 16h blokirana AK.

I ja sam ovde napadnut jer nisam mogao da poverujem u ovu nevidjenu budalaštinu.

Ali srecom i vecina naroda je vec u ponedeljak shvatila o cemu se radi pa batalila te gluposti.

Blokiras samog sebe da bi zamorio zandarmeriju, ima li dalje?

Zamisli čitaš kolumne jednog političamara, bivšeg šofera, na sajtu partijskog glasila Politike.

Увели су им смене од 12 сати па један или два дана одмора. Неки кукају, некима одговара. У сваком случају на мом нерепрезентативном узорку међу њима видим да се и они поларизују и да клизе у наручје режима а против грађана.

До сад је већина обичних пандура била на страни народа а већина каријериста наравно на страни режима и сви начелници.

У сваком случају, нема говора о незадовољству и замору док нема ризика док млате и хапсе народ.

Нико ко бира да ради за и брани овај режим није на страни народа, шта год они себе убеђивали и лагали. Да је већина "обичних пандура" дала отказ и нашла поштен посао ови би пропали још одавно

1751732997826.png

Нико ко бира да ради за и брани овај режим није на страни народа, шта год они себе убеђивали и лагали. Да је већина "обичних пандура" дала отказ и нашла поштен посао ови би пропали још одавно

Pogledajte prilog 243689

Слажем се. Али има ти пар подгрупа које се разликују по нивоу нечовјештва.

Prvi tip - uglavnom ispod 30, često ispod 20 - boli ih uvo za sve, i nije ih zahvatio ovaj talas ''kul'' politizacije kao što je mnoge mlade, i i dalje furaju fazon da je sve što ima sa politikom krindž. Njima je važno koji iphone će da kupe, koje gilje će da nose, kako će neki keš da skupe, u koji kafić će da odu. I apsolutno ništa drugo. Ti si im luzer ako si ćaci, ti si im luzer ako si blokader. Ne glasaju.

Drugi tip - uglavnom stariji, preko 50 - ljudi koji imaju nekakvo urođeno strahopoštovanje vlasti i zakona. Njih apsolutno ne zanima da li je nešto fer ili ne, da li postoji licemerje ili ne, zakon je zakon. Ne sme se blokirati ulica, ne sme se psovati vlast, ne sme se praviti grafiti. Žele prosto da ih sve što se dešava zaobiđe, ne žele da im neko ruši taj osećaj sigurnosti, stabilnosti, mira. Ovo su u duši kukavice koji se plaše svega što ukazuje na neregularno stanje. Apsolutno im je svejedno da li će Žvala da padne ili ne, samo da to ne bude haotično i da bude stabilnost i mir. Vuku teške traume iz 90-ih.

Treći tip - Pali sa Marsa ljudi. Svih godina, mada uglavnom 20-40, ljudi koji zaista iskreno ne znaju šta se i gde dešava, nekad ih zanima, uglavnom ne, ali ovo je prosto tip posmatrača koji nikad neće zauzeti neki stav prosto jer na svet gledaju kao na nešto što se eto dešava samo od sebe, a oni su nemi posmatrači. Ipak, ovo je tip ljudi ako si im blizak, koje možeš vrlo lako ubediti da glasaju za neku opciju.

Čevrti tip, kog se NAJVIŠE gadim - ''treća opcija'', likovi koji pokušavaju na sve da gledaju sa visine, daju neke neutralne komentare, kritikuju obe strane, i dalje traže opciju koja će ih zadovoljiti - ali u stvari su prosto KUKAVICE koje se plaše da se posvete nečemu, da zauzmu nekakav stav pod rizikom da ispadnu gubitnici na kraju. Ovo je tip ljudi koji će, ako sve ovo propadne, biti u fazonu ''pa jesam vam rekao, sve je uzalud'', a ako pobedimo, biće deo proslave jer su ''uvek bili protiv vlasti''. Ne glasaju, verovatno čekaju da se Isus lično spusti na zemlju i kandiduje, mada bi i njemu našli mane.

Pa tako je Srbija i dovedena u ovo st(r)anje u kome se sada nalazi.

Ljudi su hteli da kazne žute gonoreje a onda su zato glasali za SNS ebole ili blejali kod kuće.

Rezultat:
Đelić - na slobodi, uživa u Americi
Dinkić - na slobodi, savetnik u Černogorju
Vlahović - na slobodi, i dalje srpski biznismen
Cvetković - na slobodi, i dalje srpski biznismen
Mali - na slobodi, ministar finansija/trgovine
Tadić - na slobodi, nem' pojma čime se bavi
Šunatovac - na slobodi, ambasador za SNS

Srbija - dupe kontinenta i najgora ili druga najgora u Evropi po svakom indeksu i merilu. Jedino nas "izvadi" kad se u neku listu uračunaju i Rusija i Turska, onda smo "samo" u top 5.

Hrvatska podrška i dobronamernost :

То што су усташтво, сељоберство и ћацизам толико раширени у Хрватској, па чак и инкорпорирани у темеље њихове државности и скоро свих политичких актера, не представља ми ни најмање задовољство нити утеху. Примећујем, чак, да нам доста завиде на овом нашем новом буђењу, и да прижељкују и сами тако нешто.

Da li se zna nešto više o Dinkiću posle politike?
Ja sam bio ubeđen da je taj mazno bar neke desetine, ako ne i stotine miliona.
Ali, sad ga viđam po radnjama na NBGu, kupuje šunku i parizer (da, gledao sam mu u korpu :ROFLMAO: ), poprilično obično obučen, i vuče ona babska kolica/torbu na točkovima...

Da li se zna nešto više o Dinkiću posle politike?
Ja sam bio ubeđen da je taj mazno bar neke desetine, ako ne i stotine miliona.
Ali, sad ga viđam po radnjama na NBGu, kupuje šunku i parizer (da, gledao sam mu u korpu :ROFLMAO: ), poprilično obično obučen, i vuče ona babska kolica/torbu na točkovima...
Pa i ja sam Labusa vidjao u Tempu na Vilinim vodama pre 10tak godina. Nemoj se zavaravati. Ljudi u majicama od 10e i farkama od 25e su puni ko Titanik. To je deo strategije da ne strce javno u Srbiji.

Dinkić ima dve firme u Beogradu sa zajedničkim godišnjim prihodom od tipa 300.000 evra.

U svom vlasništu on danas ima dve firme MD Solution i MD2 Digital, koje se nalaze na Novom Beogradu, gde je u jednoj većinski vlasnik od 65 odsto, a ostatak pripada Dragijani Radonjić Petrović, nekadašnjoj saradnici u Vladi Srbije, a zakonski zastupnik je Lazar Jovičić.

Na sajtu Agencije za privredne registre, navodi se da se MD Solution bavi konsultativnim aktivnostima u vezi sa poslovanjem i ostalim upravljanjem. Kompanija je osnovana 2014. godine, a 2021. godine imala neto dobit oko 150.000 evra.

Druga firma, MD2 Digital, pripada samo Dinkiću, a ona je sa svega dvoje zaposlenih imala zaradu od oko 176.000 evra. Firma je osnovana 2018. godine, a zakonski zastupnik, tojest direktor je isto kao i u prvobitnoj firmi, Lazar Jovičić.

Ne fali mu dlaka s glave, čak živi bolje nego ikad. A mi među najgorima u Evropi po svemu.

P.S.
Nisam čuo da je ikad zaplakao ili nab'o rukom u zid što je smenjen. J.e mu se bre. A mi ovde živimo ko skotovi i glođemo se kao na susednoj temi, jer Srbiji nikad ne manjka debila i zajedljivih otpada koji bljuju svoju žuč svuda osim tamo gde treba.

Vrh