Šta je novo?

Izbori 2025

Раздор је дефинитиван од додавања захтева за изборе. У међувремену подељени су по још неким питањима.
Bas me zanima sto je zahtev za izbore uveo razdor, ocigledno je bilo da vlast nece da uradi nista povodom izlaska iz krize a cim se bezi od izbora sa strane SNS-a znaci da je to ispravan zahtev

Не, то само значи да му избори у овом тренутку не требају. У правом тренутку избори ће му бити бег из ове ситуације а сам захтев га је у институционалном смислу реафирмисао.

Немам право да говорим у њихово име али то су стандардни и по мени валидни аргументи о свођењу побуне у оквире система, одустајању од првобитних принципа побуне, немогућности слободних избора у колонији итд.

Подела је очекивана и постала извесна са дужином протеста. Интезитет и време су учинили своје.

А шта је са осталим, оригиналним захтевима? Нешто се утихнуло са тим, а у ствари је кључно, јер аутоматски улазе у корупцију, а све то их аутоматски обара!

...или се можда рачуна да би евентуално добијање избора и то дошло ан ред...

od 80 ljudi koji nisu izašli prošli put 51 mora glasa za opozicionu listu.

У ствари разлика мора да буде 51, може неко и за ове да гласа.

Већ је излазност била 80+% и то на месту где је опозиција победила у односу 3:1. Kоја је вероватноћа да уопште мотивишеш да изађе 90+% (или да су људи уопште ту), а и да задржиш овај однос од 3:1 (а знаш да су се и њихови разлетели, шта је то додатних 10, 20 издашнијих пакета)? Већ је прошло више од пола изборног дана, велики узорак, само нешто преко 2% већа излазност. Мало мрачим сад ко MC ;) , али знаш и сам шта је епилог...

Не, то само значи да му избори у овом тренутку не требају. У правом тренутку избори ће му бити бег из ове ситуације а сам захтев га је у институционалном смислу реафирмисао.

Немам право да говорим у њихово име али то су стандардни и по мени валидни аргументи о свођењу побуне у оквире система, одустајању од првобитних принципа побуне, немогућности слободних избора у колонији итд.

Подела је очекивана и постала извесна са дужином протеста. Интезитет и време су учинили своје.
Dobro, sta je onda trebalo da rade studenti, da cekaju da SNS uhapsi sam sebe?
Dok ih hapse caciji i osudjuju i cekaju neku solidarnost / pomoc ljudi koja je ocigledno nedovoljna bila, ako gledamo realno.

Posto pritisci na institucije ne vidim da su dale ikakav rezultat.
I sloba je pao tek nakon pokradenih izbora.

А шта је са осталим, оригиналним захтевима? Нешто се утихнуло са тим, а у ствари је кључно, јер аутоматски улазе у корупцију, а све то их аутоматски обара!

...или се можда рачуна да би евентуално добијање избора и то дошло ан ред...

У ствари разлика мора да буде 51, може неко и за ове да гласа.

Већ је излазност била 80+% и то на месту где је опозиција победила у односу 3:1. Kоја је вероватноћа да уопште мотивишеш да изађе 90+% (или да су људи уопште ту), а и да задржиш овај однос од 3:1 (а знаш да су се и њихови разлетели, шта је то додатних 10, 20 издашнијих пакета)? Већ је прошло више од пола изборног дана, велики узорак, само нешто преко 2% већа излазност. Мало мрачим сад ко MC ;) , али знаш и сам шта је епилог...

Da slažem se, malo verovatno, možda ako proradi inat (pa ljudi namerno budu glasali za opoziciju) u kombinaciji sa građanskom neposlušnošću, ali opet teško.

Poslednja izmena:
Делује ми да чим нема виђенијих људи из опозиције у Косјерићу значи да не очекују победу.
Или нисам упућен и они јесу тамо.

Делује ми да чим нема виђенијих људи из опозиције у Косјерићу значи да не очекују победу.
Или нисам упућен и они јесу тамо.
Zar neće SNS samo reći svojima da glasaju za Ruse i tako rešiti stvar?

Inače, Lazović je tamo.

CDN media

Autoprevoznik u Novom Sadu pokušao da naudi sebi​

1751371131_vojislav_jacimovic_pre.format-webp.width-500.webp

Prevoznik Vojislav Jaćimović, poznat javnosti po tome što je vozio studente na proteste i trpi i dalje posledice zbog toga, pokušao je danas da naudi sebi ispred prostorija SNS u Novom Sadu.

Starija vest, dok je trajao incident:

TV N1 u Dnevniku u 18:00 reče da je Jaćimović došao sa flašom od 5 litara benzina i upaljačem pred sedište Zla u Novom Sadu.

Vrh