- Učlanjen(a)
- 10.01.2007.
- Pohvaljen
- 45.203
LoLМи националисти смо имали своју вишедеценијску партију тога, ваљда је сад ред и на глобалисте или шта су/сте већ.
LoLМи националисти смо имали своју вишедеценијску партију тога, ваљда је сад ред и на глобалисте или шта су/сте већ.
Samo da urade par setnji kroz Srbiju, ima da rasture rejting ovog manijaka, zato se on tako i plasi izbora, nema sta da ponudi.Studenti će tek odvaliti kampanju, može podrška sad da im bude i 40 posto, oni na izborima idu iznad 50.
Biće tu marševa, obilaska svakog sela, suza, imena na listi koja će privući građane...
Radikali nemaju šta novo da ponude, ucenjivani se polako bune, traže još više novca ili odlaze.
Videćemo još jednom tu tužnu brojku, verovatno ćemo progutati knedlu čitajući da je crno-crvena koalicija uzela milion i osamsto, ali ne postoji razlog da studentska lista ne uzme dva i po miliona.
Kod mene je to već subjektivno, ja ga nisam podnosio ranije iz očiglednih razloga, tipa on je kriminalac, ali posle ovih 7 meseci ja njega zaista ne mogu ni da gledam ni da slušam. Te laži, ta loša gluma, ta krindž iscenirana harizma, da pokušavam da smršam samo njega bih gledao kako bi mi presela hrana i kako bih konstantno povraćao (disklejmer - bulimija je ozbiljan bolest i treba je lečiti).
Мислим да је та прича о "опадању подршке студентима" мало пренадувана, из простог разлога што студенте подржавају људи који су против режима и његовог криминалног понашања а режим доследно губи подршку нешто мање од 10 година. Малтене из године у годину су све слабији. СНС је 2020. био у дебелој кризи па им се подршка после короне није вратила на ниво из 2010их, када је криза прошла (иако су релативно добро пребродили економску кризу 2020. ). Напротив, настала је да опада. Што ће рећи да, упркос дефетистичким причама, студентима време иде на руку у смислу слабљења подршке режиму. Па и да пропадне овај бунт епилог ће бити само још слабија подршка СНС-у 2026. и 2027. Незадовољство се по природи акумулира а његови гласачи из године у годину умиру (ово је земља где 90.000 људи умре сваке године и то претежно старији од 50 година).Пазите, колико год ова ситуација распирује бес у нама, ђаво врло добро зна шта ради. С обзиром да не може да побегне од расписивања избора, он тражи идеалан тајминг. Доступне сондаже јавног мњења показују да један део народа повлачи подршку студентима. Та подршка је у једном тренутку била скоро двотрећинска, а сада је око 55%. Дакле, ради се о тактици изнуривања, и мислим да му неће проћи, јер бес баш кључа.
Sta bi bilo da je neko zgazen? Nista eto sta
To su likovi koji su u fazonu da ih "vojska" pozove sa zavedu red na ulici, da bi se odazvali mobilizaciji. Jer vojska je to...@Kailan
Да, режим губи подршку, и то је све тачно и врло конзистентно, но не сме се губити из вида и да постоји ова група људи која не подржава режим, али не подржава ни начин борбе студената, тзв. блокадерство, и никада неће подржати било какву непослушност према држави. То се нарочито огледа у популацији коју лове Милић и Несторовић. Већина њих је у почетку подржавала студентске захтеве (преко 80%), па чак и протесте (и до 65%), али како време одмиче, та подршка јењава. То се просто види на сваком кораку. Лично ме је за такве баш брига, и не сматрам да су нам много битни, нити да нам нешто требају. Само ту треба тражити разлог зашто се отеже са расписивањем избора.
Taj harizmaticni lider je iz Orbanove stranke, otprilike kao da neki Nebojsa Selakovic zameni Vucic.Да напоменем још једну интересантну ствар коју пратим. На следећим парламентарним изборима у Мађарској у априлу 2026. Орбан одлази. Прошле године је основан покрет Тиса, са младим и харизматичним лидером Петером Мађаром, уместо расцепкане опозиције. Тиса сада има 50-55% подршке (а Фидес око 35%). Фицо доживљава исту судбину у Словачкој, па ето чисто да остане и то забележено. Све су то делићи једне лепе обојене слагалице.
Meni su veći utisak ovoliko česta istraživanja javnog mnjenja, otprilike jednom nedeljno (kao i u svakoj koliko-toliko normalnoj državi):Да напоменем још једну интересантну ствар коју пратим. На следећим парламентарним изборима у Мађарској у априлу 2026. Орбан одлази. Прошле године је основан покрет Тиса, са младим и харизматичним лидером Петером Мађаром, уместо расцепкане опозиције. Тиса сада има 50-55% подршке (а Фидес око 35%). Фицо доживљава исту судбину у Словачкој, па ето чисто да остане и то забележено. Све су то делићи једне лепе обојене слагалице.