Šta je novo?

Izbori 2025

Maskiranje zvaničnih organa države je početak klizanja u stvaranje para vojski. Diferencijacija demokratske države u odnosu na diktaturu, osnovna pretpostavka koja je uopšte omogućuje, je da bude TRANSPARENTNA. Da se tačno zna šta radi i ko to radi, zato što se radi javno, tako da svako kome je data posebna vlast kao predstavniku naroda svoj integritet i delovanje garantuje svojim imenom. Maskirane grupe nasilnih ljudi, gde je ta sila usmerena prema narodu, zbog toga već po definiciji ne mogu biti deo demokratske države. To je kao poziv da se može raditi bilo šta pošto niko spolja, izvan jedinice, ne može znati ko je uradio nešto nedozvoljeno. Time se ruši svaka mogućnost spoljne kontrole zakonitosti delovanja, što onda već po definiciji ne može biti demokratska država uređena zakonima koji se poštuju. Jer ako se ni tako osnovna stvar ne može proveravati i spolja, izvan kruga lično zainteresovanih da se razni presupi ne saznaju, onda se zakonitost bukvalno ne može obezbediti, pa demokratska i zakonita država u takvim uslovima ne može postojati.

1751272762-Blokada-kod-Poljoprivrednog-fakulteta-300625-Foto-Amir-Hamzagic-16-1024x683.jpg

1751272747-Blokada-kod-Poljoprivrednog-fakulteta-300625-Foto-Amir-Hamzagic-12-1024x683.jpg

Slike sa

Studenti su jedino pravnici stajali i dokčekali policiju, koja ih je brutalno napala bez razloga, a ti lepiš etikete njima, pa meni da smo slabići... Izađi ti junačino... gde si? Ja sam baram saznao plan i ponašao se po planu da ne provociram dalje, ja sam vrlo grlato okretao automobile više puta u toku noći, par puta i sam jer sam na bajsu najviše obilazio druge raskrsnice. I to nisu bile babe za volanom.
Ja sam više puta popravljao i premeštao kontejnere sam.

I onda kao pih kiselo grožđe, nisi junak. Ne kiselo goržđe nego besprizorna provokatorska informer botina. To se tako zove i to se banuje.
Ovi sto hoce fajt direktno sa zandarmerijom, nisu bas u vinklu.
Treba iznurivati zandarmeriju, kada dodju samo se povuci, a kad odu opet izaci.
Crne uniforme, napolju 35 stepeni, saberite 2 i 2.

Prethodni naslov članka iz Nove me potseća na jednostavan i uvek efektan slogan. Efektan pogotovo u krugovima svih onih kojima je stalno preborojavanje "nas i njih" izrazito bitno zbog toga što su vrlo svesni neke svoje krivice pa uvek moraju da se pitaju šta bi se desilo kad bi zbog promene ovog odnosa vlast pripala nekom drugom.

"Ko se plaši izbora priznaje da je izgubio većinu"

Poslednja izmena:
Сад сам баш стајао лицем у лице с некима. Ни трунке човека у њиховом изгледу, речима и поступцима. Ови "наши" нису имали фантомке, али јесу те подмајце (да прикрију тетоваже). Половина није имала значке, ни презимена. Контејнере не одвлаче они, него обезбеђују простор около, док не дође екипа чистоће. Тако да свака блокада исцрпи неколико комбија интервентне, и пар сати док се не заврши.

Poslednja izmena:
Maskiranje zvaničnih organa države je početak klizanja u stvaranje para vojski. Diferencijacija demokratske države u odnosu na diktaturu, osnovna pretpostavka koja je uopšte omogućuje, je da bude TRANSPARENTNA. Da se tačno zna šta radi i ko to radi, zato što se radi javno, tako da svako kome je data posebna vlast kao predstavniku naroda svoj integritet i delovanje garantuje svojim imenom. Maskirane grupe nasilnih ljudi, gde je ta sila usmerena prema narodu, zbog toga već po definiciji ne mogu biti deo demokratske države. To je kao poziv da se može raditi bilo šta pošto niko spolja, izvan jedinice, ne može znati ko je uradio nešto nedozvoljeno. Time se ruši svaka mogućnost spoljne kontrole zakonitosti delovanja, što onda već po definiciji ne može biti demokratska država uređena zakonima koji se poštuju. Jer ako se ni tako osnovna stvar ne može proveravati i spolja, izvan kruga lično zainteresovanih da se razni presupi ne saznaju, onda se zakonitost bukvalno ne može obezbediti, pa demokratska i zakonita država u takvim uslovima ne može postojati.

1751272747-Blokada-kod-Poljoprivrednog-fakulteta-300625-Foto-Amir-Hamzagic-12-1024x683.jpg

1751272762-Blokada-kod-Poljoprivrednog-fakulteta-300625-Foto-Amir-Hamzagic-16-1024x683.jpg

Slike sa

Ne razumem se u ove jedinice, ko su ovi, interventna?

Deluju kao klasični caciji, batinaši, mali, nabijeni, debeli...

Ovima su brzina, izdržljivost, agilnost... = nula.

Svi imaju stomake. Šta stomake, stomačine. Teško nama ako nam je ovo stvarno murija koja bi trebala da izvršava neke ozbiljne zadatke i čuva državu.

Kad čovek mora da napiše da daj bože da su ovo ćaciji kojima su date uniforme i poslati na demonstrante i da sklanjaju kontejnere, a negde postoje neke prave jedinice.

Ove jagnjeće brigade su sramota za državu ako su stvarno policija. Država nam je bukvalno u konstantnoj opasnosti kako nam izgledaju službe i policija, još se na sve to oni se bave isključivo glupostima i protestima i maltretiranjem sopstvenog naroda.

Ne dao bog da stvarno neke tajne službe nešto ovde pokušaju, kao što Informer trabunja sve vreme da navodno rade.

Srećom ih je nepomenik nadomirio sve kroz dilove, nesreća je što nas to košta previše i tek će da nas košta, mnogo više nego da je negde bar i nekad rečeno ne.

Poslednja izmena:
Пазите, колико год ова ситуација распирује бес у нама, ђаво врло добро зна шта ради. С обзиром да не може да побегне од расписивања избора, он тражи идеалан тајминг. Доступне сондаже јавног мњења показују да један део народа повлачи подршку студентима. Та подршка је у једном тренутку била скоро двотрећинска, а сада је око 55%. Дакле, ради се о тактици изнуривања, и мислим да му неће проћи, јер бес баш кључа.

Пазите, колико год ова ситуација распирује бес у нама, ђаво врло добро зна шта ради. С обзиром да не може да побегне од расписивања избора, он тражи идеалан тајминг. Доступне сондаже јавног мњења показују да један део народа повлачи подршку студентима. Та подршка је у једном тренутку била скоро двотрећинска, а сада је око 55%. Дакле, ради се о тактици изнуривања, и мислим да му неће проћи, јер бес баш кључа.

jel ima negde da se vidi razlog pada podrske studentima?

О томе причам. Милић, Несторовић и та екипа лове у мутном сада. Покушавају да капитализују подршку над тим бирачким телом које се ложи на мир и стабилност. Просто, студентски покрет је достигао максимум, и постоји само још један начин који може да их погура још у вис, али беже од њега ко ђаво од народа.

Ovi sto hoce fajt direktno sa zandarmerijom, nisu bas u vinklu.
Treba iznurivati zandarmeriju, kada dodju samo se povuci, a kad odu opet izaci.
Crne uniforme, napolju 35 stepeni, saberite 2 i 2.
Нее, таман посла! За фајт треба двоје а то очигледно немамо.

"Плаћање рачуна у последњем тренутку" је дефитнивна победа грађанске Србије. Деца су пребијена, похапшена, отета а протести мирни. Као што смо и рекли 16. марта, насиља ће свакако бити али у далеко неповољнијим околностима по народ.

Истински ми жао то мало народа који се бори и дела студената који су остали доследни идеји слободе. Са друге стране осуђен сам на гледање свакодневне кукњаве и убрзаног стварања култа жртве ту већ на улици у крају. Порази и понижења свакодневни а имагинације које то маскирају све веће и гротескније.

Ми националисти смо имали своју вишедеценијску партију тога, ваљда је сад ред и на глобалисте или шта су/сте већ.

Kada se izbori budu raspisali treba siriti svest sto vise o svim stvarima koje je vlast radila u poslednjih 8 meseci.
Snimci rusenja nadstresnice, izjave SNSa, snimci policajaca kako mlate gradjane, paravojska, cacilend itd.

Koliko god on kalkulise razlog izbora je duboka podela drustva i smrt 16 ljudi bez odgovornih, mislim da je to mnogo drugacija stvar od "ukrali pare na tenderima" sto se tice galvanizacije birackog tela. Svest se mnogo brze i jace siri o svim njihovim losim potezama, aferama, ljudi su slobodniji i bez straha da iznose prljav ves o njima.

SNS je prosto toliko duboko zasao u govna u poslednjih 8 meseci da ja ne vidim nacin da oni dobiju sledece izbore kad god oni bili raspisani, osim ako ne bude u fazonu 2027 da odbiju raspisivanje izbora i predju u otvorenu diktaturu.

Све је у тајмингу, када ће тачно бити избори. А сада је кључни тренутак у коме је притисак најјачи. Студенти више немају ниједног аса у рукаву за појачавање притиска, али грађани можда и имају.

Међутим у тренутку када се распишу избори студенти ће имати још два страшно значајна адута, и то је оно што и ђаво зна и чега се највише плаши.

Vrh