Blokada blokade, samo ne znam da li je ulica prohodna?
Ovi sto hoce fajt direktno sa zandarmerijom, nisu bas u vinklu.Studenti su jedino pravnici stajali i dokčekali policiju, koja ih je brutalno napala bez razloga, a ti lepiš etikete njima, pa meni da smo slabići... Izađi ti junačino... gde si? Ja sam baram saznao plan i ponašao se po planu da ne provociram dalje, ja sam vrlo grlato okretao automobile više puta u toku noći, par puta i sam jer sam na bajsu najviše obilazio druge raskrsnice. I to nisu bile babe za volanom.
Ja sam više puta popravljao i premeštao kontejnere sam.
I onda kao pih kiselo grožđe, nisi junak. Ne kiselo goržđe nego besprizorna provokatorska informer botina. To se tako zove i to se banuje.
Ne razumem se u ove jedinice, ko su ovi, interventna?Maskiranje zvaničnih organa države je početak klizanja u stvaranje para vojski. Diferencijacija demokratske države u odnosu na diktaturu, osnovna pretpostavka koja je uopšte omogućuje, je da bude TRANSPARENTNA. Da se tačno zna šta radi i ko to radi, zato što se radi javno, tako da svako kome je data posebna vlast kao predstavniku naroda svoj integritet i delovanje garantuje svojim imenom. Maskirane grupe nasilnih ljudi, gde je ta sila usmerena prema narodu, zbog toga već po definiciji ne mogu biti deo demokratske države. To je kao poziv da se može raditi bilo šta pošto niko spolja, izvan jedinice, ne može znati ko je uradio nešto nedozvoljeno. Time se ruši svaka mogućnost spoljne kontrole zakonitosti delovanja, što onda već po definiciji ne može biti demokratska država uređena zakonima koji se poštuju. Jer ako se ni tako osnovna stvar ne može proveravati i spolja, izvan kruga lično zainteresovanih da se razni presupi ne saznaju, onda se zakonitost bukvalno ne može obezbediti, pa demokratska i zakonita država u takvim uslovima ne može postojati.
![]()
![]()
Slike sa
![]()
BLOG UŽIVO Blokirana raskrsnica u centru Beograda, policajci sa fantomkama "razbili" blokadu u Zemunu: Gradska čistoća sklanja kontejnere sa ulica
Građani Srbije i studenti koji blokiraju fakultete duže od sedam meseci, ujedinili su se sinoć i zajedno odgovorili na to što režim nije ispunio zahteve odnosno nije raspisao izbore, niti je uklonio Ćacilend. Zbog toga je sinoć bilo blokirano više od 50 lokacija u više od 20 gradova, a kako...nova.rs
Пазите, колико год ова ситуација распирује бес у нама, ђаво врло добро зна шта ради. С обзиром да не може да побегне од расписивања избора, он тражи идеалан тајминг. Доступне сондаже јавног мњења показују да један део народа повлачи подршку студентима. Та подршка је у једном тренутку била скоро двотрећинска, а сада је око 55%. Дакле, ради се о тактици изнуривања, и мислим да му неће проћи, јер бес баш кључа.
Нее, таман посла! За фајт треба двоје а то очигледно немамо.Ovi sto hoce fajt direktno sa zandarmerijom, nisu bas u vinklu.
Treba iznurivati zandarmeriju, kada dodju samo se povuci, a kad odu opet izaci.
Crne uniforme, napolju 35 stepeni, saberite 2 i 2.
Kada se izbori budu raspisali treba siriti svest sto vise o svim stvarima koje je vlast radila u poslednjih 8 meseci.Пазите, колико год ова ситуација распирује бес у нама, ђаво врло добро зна шта ради. С обзиром да не може да побегне од расписивања избора, он тражи идеалан тајминг. Доступне сондаже јавног мњења показују да један део народа повлачи подршку студентима. Та подршка је у једном тренутку била скоро двотрећинска, а сада је око 55%. Дакле, ради се о тактици изнуривања, и мислим да му неће проћи, јер бес баш кључа.