Šta je novo?

Mašine za pranje sudova

Ja ceo život koristim mašinu na isti način i nemam problema.
Posudje isperem pre stavljanja u mašinu. Posudje pravilno poslažem u mašinu. Tableta na dno i najkraći program. I nikad nije bilo problema. Mnogo komplikujete!

Ja ceo život koristim mašinu na isti način i nemam problema.
Posudje isperem pre stavljanja u mašinu. Posudje pravilno poslažem u mašinu. Tableta na dno i najkraći program. I nikad nije bilo problema. Mnogo komplikujete!
Zar sa najkracim programom mozete da operete i lonce i serpe?

Mogu!
Ali morate lonce šerpe i neke zagorele stvari prvo da isperete i da ostružete po potrebi.
Nije istina da će tablete ili mašine sve odraditi tek tako.
Inače dobro poznajem ovu temu pošto se bavim profesionalnim mašinama za pranje sudja i hemijom za njih. Važe ista pravila. Čišćenje otpadaka, tuširanje i onda pranje. Mašina štedi struju, vodu i hemiju, a pritom je sudje bolje oprano od ručnog pranja.
Inače profesionalne mašine peru za 2,3 ili 5 min.
Kući imam Gorenje mašinu i pere super na kratkom programu. Možda sam dva puta pustio na neki duži program. Jednostavno nema potrebe.
Nadam se da sam malo bar pomogao.

Pa kraći programi su veće temperature i često skraćeno ili intenzivnije (više struje) sušenje.
Kad pustim program od 3h, posle otprilike 1.5h bude gotovo, samo suši unutra, a temperatura bude mislim 50 stepeni.
Brz program od 45 minuta pere na 65, upali neke jače grejače ventilatore na kraju, pa to sušenje traje 5 minuta.
(navodno se su priskalice podešenje na jače, pa potroši više vode, ali to ne mogu da proverim)

Da li neko ima iskustva sa onim malim stonim sudo mašinama. Gledam po netu, to bi mi najviše odgovoralo, ali ne znam nikog da ih ima. Mali kapacitet nije problem, ne znam kao ide sa instaliranjem i da li su efikasne=

Screenshot 2025-06-30 191034.jpg

Sestra ima ovu kod sebe u stanu stoji na pultu i povezana na slavinu dodatkom koji je instaliran ,,iza'' slavine tako da moze da koristi i slavinu i mašina da prima vodu u isto vreme. Ona je crevo stavila direktno u sudoperu jer nije htela da se cima da povezuje na odvod od sudopere. Pere odlično ništa gore nego moja obična troši malo i može da se programira da radi noću tako da što se tiče struje ne troši ni 80 din mesečno u eko programu trošu oko 0.7kw u ovim drugim intenzivnijim oko 1,2kw-1,5kw . Ona je veća od onih najmanjih mašina tako da sve staje a opet može na pult. Za ove baš baš male ne znam kakve su jer su one za 5 čaša i 2 tanjira pa joj to nije odgovaralo kad sam gledao šta da uzme.Model je CANDY CP 8F9FFW oko 35k je plaćena.

Vrh